Маите

Маите

Живот и жертвоприношения на маите. Възход и падение на империята на маите. Календарът на маите, тяхната култура и наследство. Документирани разкрития от ерата на маите.
Нова хипотеза за изчезването на цивилизацията на маите. Причината - царевицатаНова хипотеза за изчезването на цивилизацията на маите. Причината - царевицатаИсторията на древността е пълна със загадки, които вълнуват умовете на изследователите и пораждат все нови и нови хипотези за загадъчните исторически събития.
Тайнствен храм се разкри в мексиканска пирамида след земетресениеТайнствен храм се разкри в мексиканска пирамида след земетресениеЗеметресението, ударило Мексико през 2017 година, насочи учени към нова любопитна находка.
Ужас! Вижте какво са похапвали древните маиУжас! Вижте какво са похапвали древните маиМаите са сред легендарните древни народи, обитавали някога Централна Америка. Тяхната цивилизация, процъфтяваща столетия наред, е известна със своите писменост, изкуство, строителство, земеделие.
Гигантски мегаполис на маите изплува от джунглатаГигантски мегаполис на маите изплува от джунглатаНевероятно откритие, свързано с древната цивилизация на маите, изплува от джунглите в Гватемала. Над 60 000 структури, образуващи мегаполис с издигнати магистрали, площади, дворци и жилищни сгради, изуми научния свят.
Изумително: Огромна подводна пещера на маите разкрива тайните имИзумително: Огромна подводна пещера на маите разкрива тайните имВ изгубения пещерен свят на Амазонските дяволски планини бе разкрита най-голямата подводна пещера в света. В нея е пълно с тайни на древната цивилизация на маите.