Здрав Сън

Здрав Сън

Никой не може да оспори ползите за здравето от добрия сън и пълноценната почивка. Правила и съвети за здрав и пълноценен сън без лекарства.
Правила за качествен сънПравила за качествен сънКачественият сън е изключително важно условие, ако искате да се чувствате щастливи и да бъдете здрави и енергични. Ето кои са основните правила за качествен сън, които трябва да спазвате всяка нощ
Как е правилно да се спиКак е правилно да се спиЗа да бъде обаче един сън пълноценен и на сутринта да се събуждате с усмивка на лице, то трябва да знаете и как е правилно да се спи. Ето основните 5 правила за качествен сън
Сънят лекува страха! Научно обяснениеСънят лекува страха! Научно обяснениеПо време на сън ние сами сме си психолози. Казано с други думи, ако в будно състояние страхът ни пречи да решим проблемите ни и да ги анализираме правилно, то по време на сън нещата за коренно различни
Прости стъпки за лесно заспиванеПрости стъпки за лесно заспиванеЖивеем в забързан свят, където има много фактори, които могат да нарушат добрия сън: като започнем от професионален стрес и семейни задължения, до неприятни ситуации или дори болести. Не е чудно тогава, че качественият сън става все по-рядък!
И пак учените те призовават! Спри да гледаш телевизия преди сънИ пак учените те призовават! Спри да гледаш телевизия преди сънХората на възраст от 18 до 45 години, тоест най-активните, почти на сто процента не си лягат навреме, защото телевизията или видео игрите ги задържат будни.
Как методът ASMR ще ви помогне да спите по-добреКак методът ASMR ще ви помогне да спите по-добре
10 Септ.
Антония Р.
Методът ASMR е сравнително нов начин, който ще ви помогне да заспите по-бързо, а сънят ви да е по-спокоен. Проучвания показват, че този метод успокоява тревожността, депресията и стреса, като помага и на деца с поведенчески проблеми.
Правилата, които астронавтите на НАСА спазват за по-добър сънПравилата, които астронавтите на НАСА спазват за по-добър сън
17 Август
Антония Р.
Обикновено подценяваме нуждата си от пълноценен сън, но когато недоспиването стане хронично, усещаме последиците. Астронавтите на НАСА отлични знаят това и изпълняват няколко ритуала, които им помагат да спят по-добре.
Три техники за визуализация, които ще ви помогнат да заспите бързоТри техники за визуализация, които ще ви помогнат да заспите бързоВизуализацията е средство да успокоим ума си, така че да укротим безпокойството и тревогите от деня и да заспим бързо. В галерията ни може да се запознаете с 3 техники, които ще са ви полезни срещу безсъние.
Защо не бива да спим срещу огледалото?Защо не бива да спим срещу огледалото?Има сериозни причини да не спите срещу огледало. За какви опасности ви предупреждават мистиците.
Ако се будите по едно и също време вечер, вижте какви проблеми иматеАко се будите по едно и също време вечер, вижте какви проблеми иматеВътрешният ни часовник използва всеки метод, за да ни сигнализира за проблеми от физическо и духовно естество. А ако със съзнанието си отричаме тревогите си, то организмът ни ще използва подсъзнанието.