Sanovnik.bg»Статии»Сънища»Факти за сънищата
Факти за сънищата

Факти за сънищата

Има много въпроси свързани със съня и сънищата, но около тях има и много интересни факти, с които ще ви запознаваме на тази страница, защото сънуването е едно от най-загадъчните и интересни преживявания в живота ни.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо сънуваме?Защо сънуваме?
07 Окт.
Онейрология се нарича съвременна наука, която изучава сънищата и се опитва да даде научен отговор на въпросите около процеса на сънуване. Защо сънуваме?
Лунатизмът може и да е опасенЛунатизмът може и да е опасен
13 Юни
Обичайните лунатицине представляват опасност за други хора. Но се срещат и такива, които, без да го осъзнават извършват безмислени убийства.
Всичко за онирологияВсичко за онирология
29 Ноем.
Науката, която се занимава със сънищата и се опитва да даде отговор на многобройните въпроси, които възникват около сънуването, се нарича онирология. Същност на онирологията и основни въпроси
Как да разпознаем кармичните сънища?Как да разпознаем кармичните сънища?
13 Септ.
Как да разпознаем кармичните сънища на фона на всички други образи, които подсъзнанието ни рисува, докато спим? Каква е ролята на кармичните сънища?
Видовете сънища и техните посланияВидовете сънища и техните послания
05 Септ.
Сънищата са проекция на нашето подсъзнание. Чрез нощните видения спящият човек съпреживява неща, които са развълнували ума му в ежедневието. Какви са различните видове сънища и с какво са характерни те?
Количество и вид сън, от които се нуждаеш, за да се чувстваш добреКоличество и вид сън, от които се нуждаеш, за да се чувстваш добре
17 Август
Ако снабдявате организма си с 7-9 часа здрав сън, значи ще прекарате 1/3 от живота си заспали. Въпреки това не можем да оспорваме нуждата на ума и тялото от него.
Можете ли да умрете в съня си?Можете ли да умрете в съня си?
05 Окт.
Сънищата за смъртта са едни от най-разпространените. Всеки рано или късно се сблъсква с тях. Със сигурност и самите вие някога сте сънували смъртта на ваш близък или вашата собствена.
Невероятно, но факт! Хората също могат да спят зимен сънНевероятно, но факт! Хората също могат да спят зимен сън
12 Септ.
Всеки човек знае още от училище, че някои животни спят зимен сън. Състоянието има и научно наименование, нарича се хибернация. При нея хипотермичните процеси в организма се регулират от. . .
Как да заспите за 10, 60 или 120 секунди!Как да заспите за 10, 60 или 120 секунди!
31 Август
Ако сте от хората, които прекарват повече време в опит да заспят, отколкото спят наистина, не сте сами. Каквато и да е причината, ако умът ви не може да заспи, тялото също не би могло. Виж тези трикове за лесно заспиване
Сънят ти не трябва да е повече от 8 часа! Ето защоСънят ти не трябва да е повече от 8 часа! Ето защо
23 Август
Със съня са свързани безброй поговорки и поверия. Според някои от тях от сън спомени няма, а други гласят, че здравият сън или пък следобедната дрямка са ключът към дълголетието.