Факти за сънищата

Факти за сънищата

Има много въпроси свързани със съня и сънищата, но около тях има и много интересни факти, с които ще ви запознаваме на тази страница, защото сънуването е едно от най-загадъчните и интересни преживявания в живота ни.
Количество и вид сън, от които се нуждаеш, за да се чувстваш добреКоличество и вид сън, от които се нуждаеш, за да се чувстваш добреАко снабдявате организма си с 7-9 часа здрав сън, значи ще прекарате 1/3 от живота си заспали. Въпреки това не можем да оспорваме нуждата на ума и тялото от него. Вижте нужните дози сън, от които се нуждаете - колко и кога
Как да заспите за 10, 60 или 120 секунди!Как да заспите за 10, 60 или 120 секунди!Ако сте от хората, които прекарват повече време в опит да заспят, отколкото спят наистина, не сте сами. Каквато и да е причината, ако умът ви не може да заспи, тялото също не би могло. Виж тези трикове за лесно заспиване
Сънят ти не трябва да е повече от 8 часа! Ето защоСънят ти не трябва да е повече от 8 часа! Ето защоСъс съня са свързани безброй поговорки и поверия. Според някои от тях от сън спомени няма, а други гласят, че здравият сън или пък следобедната дрямка са ключът към дълголетието.
Когато спим, краката ни никога не са насочени към вратата! Ето защоКогато спим, краката ни никога не са насочени към вратата! Ето защоВероятно не сте се замисляли, защото го правите подсъзнателно, но обикновено спите с крака към стената, прозореца, бюрото – насочени навсякъде другаде, но не и към вратата. Защо това е така?
Ето какви са сънищата на творческите личностиЕто какви са сънищата на творческите личностиЧовешките сънища не са напълно изследвано поле, макар и да са вълнували хората още от Древността. Група учени от университета Хайнрих Хайне обаче смятат, че са открили модела на сънищата на творческите хора.
Индиански вярвания: Третата ни душа пътува из света на сънищатаИндиански вярвания: Третата ни душа пътува из света на сънищатаСветът на сънищата се приемал като реален от индианците. Къде отива душата ни, когато спим – този въпрос произлиза от вярването, че имаме само една душа. Според индианците обаче имаме цели три.
Интересни факти за здравословния сън и как лесно да го постигнемИнтересни факти за здравословния сън и как лесно да го постигнемБезсънието е често срещано оплакване в наши дни, а лошият сън има ефект върху вашето здраве и ежедневие. Най-честите причини за него са депресия, стрес и тревожност.
Сън в съня? Защо се случва?Сън в съня? Защо се случва?Сънуването е истински феномен в нашия живот. Докато тялото ни почива, мозъкът преработва събитията, случили се през деня.
Как са възприемали сънищата древните народи?Как са възприемали сънищата древните народи?Една трета от целия си живот човек прекарва в сън и през цялото това време той сънува различни сънища. Някои от тях остават в паметта, други не.
5 начина да спите по-добре всяка нощ5 начина да спите по-добре всяка нощЗдравият и пълноценен сън всеки ден е от изключително значение за нашето здраве. Как да се наспим добре всяка вечер? Ето 5 начина да спим по-добре всяка нощ!