sanovnik.bg»Статии»Сънища»Факти за сънищата
Факти за сънищата

Факти за сънищата

Има много въпроси свързани със съня и сънищата, но около тях има и много интересни факти, с които ще ви запознаваме на тази страница, защото сънуването е едно от най-загадъчните и интересни преживявания в живота ни.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Видовете сънища и техните посланияВидовете сънища и техните посланияСънищата са проекция на нашето подсъзнание. Чрез нощните видения спящият човек съпреживява неща, които са развълнували ума му в ежедневието. Какви са различните видове сънища и с какво са характерни те?
Количество и вид сън, от които се нуждаеш, за да се чувстваш добреКоличество и вид сън, от които се нуждаеш, за да се чувстваш добре
17 Август
Хриси
Ако снабдявате организма си с 7-9 часа здрав сън, значи ще прекарате 1/3 от живота си заспали. Въпреки това не можем да оспорваме нуждата на ума и тялото от него.
Можете ли да умрете в съня си?Можете ли да умрете в съня си?Сънищата за смъртта са едни от най-разпространените. Всеки рано или късно се сблъсква с тях. Със сигурност и самите вие някога сте сънували смъртта на ваш близък или вашата собствена.
Невероятно, но факт! Хората също могат да спят зимен сънНевероятно, но факт! Хората също могат да спят зимен сънВсеки човек знае още от училище, че някои животни спят зимен сън. Състоянието има и научно наименование, нарича се хибернация. При нея хипотермичните процеси в организма се регулират от. . .
Как да заспите за 10, 60 или 120 секунди!Как да заспите за 10, 60 или 120 секунди!
31 Август
Хриси
Ако сте от хората, които прекарват повече време в опит да заспят, отколкото спят наистина, не сте сами. Каквато и да е причината, ако умът ви не може да заспи, тялото също не би могло. Виж тези трикове за лесно заспиване
Сънят ти не трябва да е повече от 8 часа! Ето защоСънят ти не трябва да е повече от 8 часа! Ето защоСъс съня са свързани безброй поговорки и поверия. Според някои от тях от сън спомени няма, а други гласят, че здравият сън или пък следобедната дрямка са ключът към дълголетието.
Когато спим, краката ни никога не са насочени към вратата! Ето защоКогато спим, краката ни никога не са насочени към вратата! Ето защо
22 Август
Хриси
Вероятно не сте се замисляли, защото го правите подсъзнателно, но обикновено спите с крака към стената, прозореца, бюрото – насочени навсякъде другаде, но не и към вратата. Защо това е така?
Ето какви са сънищата на творческите личностиЕто какви са сънищата на творческите личностиЧовешките сънища не са напълно изследвано поле, макар и да са вълнували хората още от Древността. Група учени от университета Хайнрих Хайне обаче смятат, че са открили модела на сънищата на творческите хора.
Индиански вярвания: Третата ни душа пътува из света на сънищатаИндиански вярвания: Третата ни душа пътува из света на сънищатаСветът на сънищата се приемал като реален от индианците. Къде отива душата ни, когато спим – този въпрос произлиза от вярването, че имаме само една душа. Според индианците обаче имаме цели три.
Интересни факти за здравословния сън и как лесно да го постигнемИнтересни факти за здравословния сън и как лесно да го постигнемБезсънието е често срещано оплакване в наши дни, а лошият сън има ефект върху вашето здраве и ежедневие. Най-честите причини за него са депресия, стрес и тревожност.