Притчи
ParablesPriče
sanovnik.bg»Статии»Притчи
Притчи

Притчи

Притчи , мъдри мисли и приказки от цял свят. Разгледай най-любопитните и поучителни притчи . Народни, любовно, приятелски и библейски притчи.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Красиви мисли за ВеликденКрасиви мисли за Великден
16 Април
На днешния ден православните християни отбелязват Възкресение Христово - един от двата най-светли празника в църковния календар. В чест на Великден споделяме с вас днес и някои красиви мисли за празника
На 1 април вижте тези мъдри мисли за лъжатаНа 1 април вижте тези мъдри мисли за лъжата
01 Април
На 1 април светът отбелязва Деня на лъжата и шегата. По традиция на този ден хората споделят измислени истории със своите приятели и близки и се опитват да се измайтапят с тях.
Притча за божия подаръкПритча за божия подарък
28 Януари
Притчата ни учи, че Бог помага на човека. Но човек може да не съзре тази помощ, защото сам е пожелал да затвори очите си за нея.
Индиански мъдрости, които ще ви променятИндиански мъдрости, които ще ви променят
20 Дек.
Навярно сте чували повечето от тези индиански мъдрости, които са станали като клишета в съвременния ни свят. Но едва ли сте се замисляли откъде идват те. Сега вече знаете - от мъдрите индиански племена и техните неизчерпаеми
Мита за молбата на Хера и АтинаМита за молбата на Хера и Атина
03 Окт.
Богинята Хера и богинята Атина са богините-закрилници на гръцкия град Пилос. Митът за имената на тези величествени богини се обвързва с една тяхна молба. Ето какво гласи легендата за Атина и Хера
Красиви мисли за есентаКрасиви мисли за есента
23 Септ.
Предлагаме ви да видите няколко красиви мисли за есента, които ще ви припомнят, че есента е не по-малко приятен сезон, който също има своето очарование.
Приказката за Синдбад мореплавателяПриказката за Синдбад мореплавателя
18 Септ.
Няма човек, който да не е чел приказките на Шехерезада от 1001 нощ. Приказката за Синдбад мореплавателя:
Най-вдъхновяващата сентенция за всяка една от зодиитеНай-вдъхновяващата сентенция за всяка една от зодиите
18 Май
Всеки има нужна от малко вдъхновение, най-вече в трудните моменти, за да събере достатъчно кураж и сили. Според астрологията се очертават 12 типа характери и за всяка една зодия и специфична сентенция
Притчата за талантите и успехаПритчата за талантите и успеха
29 Април
Притча за талантите ни напомня за някои от най-важните житейски уроци. Какво да правим с нашите таланти и как сме успешни?
Притча за тайната на щастливото семействоПритча за тайната на щастливото семейство
27 Февр.
В едно село живяло щастливо семейството. Всички се чудели на двамата съпрузи, защото те били женени от много време, но въпреки това си личало отдалеч, че живеят в хармония и разбирателство.