Притчи

Притчи

Притчи, мъдри мисли и приказки от цял свят. Разгледай най-любопитните и поучителни притчи. Народни, любовно, приятелски и библейски притчи.
Цитати за успехаЦитати за успехаЗамисляли ли сте се какво представлява успехът? Дали той се изразява в натрупване на богатства, добиване на популярност или пък постигане на душевен мир. Ето някои цитати за успеха от известни личности.
Цитати за любовтаЦитати за любовтаЖивейте с любовта, пазете я и я уважавайте, ако сте намерили истинската. Възпитавайте децата си в доброта и любов. И както казва мъдрият Руми - Любовта не е емоция, а самото ти съществуване.
Кодексът на индианските шамани за пълноценен живот и безмерно спокойствиеКодексът на индианските шамани за пълноценен живот и безмерно спокойствиеКодексът на индианските шамани за пълноценен живот и безмерно спокойствие. Не съдете за голямото, без да познаете малкото. – Вървете по пътя постепенно. Не вземайте това, което не ви е нужно.
Вечните цитати на известни личностиВечните цитати на известни личностиРешихме да подберем за вас онези цитати на известни личности - наши съвременници, които наистина са уникални и запомнящи се. Ето някои от тях.
Вдъхновяващи цитати, свързани с птицитеВдъхновяващи цитати, свързани с птицитеПтиците открай време са вдъхновяващ символ и метафора на свободата, на любовта, на красотата и полета на душата. Вижте тези вдъхновяващи сентенции за птиците
Притча за лошите мислиПритча за лошите мислиПритчата за лошите мисли ни напомня, че светът около нас е огледало на нашите мисли. Каквото имаме в ума си, това е виждаме. Ангелът ни призовава да бъдем добри и с положителни мисли, за да привличаме доброто в живота си.
На 1 април вижте тези мъдри мисли за лъжатаНа 1 април вижте тези мъдри мисли за лъжатаНа 1 април светът отбелязва Деня на лъжата и шегата. По традиция на този ден хората споделят измислени истории със своите приятели и близки и се опитват да се измайтапят с тях.
Притча за кибритените клечкиПритча за кибритените клечкиПритчата ни учи, че понякога стъпката назад може да спаси живота ни. Затова не бързайте да сте първи във всяко начинание. Не се натъжавайте, когато някой ви изпреварва или се налага да забавите темпото. Това може да е за ваше добре.
Притча за правилните избориПритча за правилните избориПритчата за правилните избори ни напомня, че всеки проблем може да бъде решен по различни начини. Пред нас обикновено са множество варианти. Но не бива да се примиряваме с посредствени решения и да търпим болка, водени от страха си, че ще останем сами.
Притча за дърводелецаПритча за дърводелецаПритчата за дърводелеца ни учи да влагаме огромно старание и любов във всичко, което правим в нашия живот, защото каквото дадем на другите, това и ще получим в замяна.