Притчи

Притчи

Притчи, мъдри мисли и приказки от цял свят. Разгледай най-любопитните и поучителни притчи. Народни, любовно, приятелски и библейски притчи.
Притча за птицатаДао ПритчиПритча за птицата
16 Февр.
Кристина Черникова
Притча за собственосттаПритчи за БудаПритча за собствеността
15 Февр.
Кристина Черникова
Мъдри мисли от Махатма ГандиМъдри МислиМъдри мисли от Махатма Ганди
26 Януари
Кристина Черникова
Притча за кръстаПритча за кръстаКогато животът ни сблъска с трудности, струващи ни се непреодолими, можем да погледнем какви са проблемите на другите. Именно тогава ще видим, че нашите премеждия са много по-малки и ще осъзнаем колко по-щастливи сме.
Мъдри мисли за женитеМъдри мисли за женитеОт незапомнени време човечеството се опитва да разгадае женската природа и да я разбере. В тази връзка са се изказвали редица писатели, творци и философи.
Притча за откраднатото съкровищеПритча за откраднатото съкровищеПритчата учи, че в стремежа си да притежаваме материални блага, често си навличаме нещастия.
Притча за възлитеПритча за възлитеПритчата припомня, че за да се справим с трудностите, трябва внимателно да ги анализираме и да открием същината им.
Притча за бръснаряПритча за бръснаряБог има, но хората не го търсят и не се опитват да стигнат до него. Ето защо светът е пълен с болка и нещастие.
Притчата за императора, който търсел истинатаПритчата за императора, който търсел истинатаЖивял в Древен Китай един император , който много се гордеел с красотата си, но веднъж чул да се говори, че в царството му има мъж на име Сун, който бил по-красив от него.
Посрещнете Коледа с тези мъдри и забавни цитати за празникаПосрещнете Коледа с тези мъдри и забавни цитати за празникаКоледа е най-чаканият празник в годината, когато еуфорията от предстоящите празненства и опаковане на коледни подаръци ни завладява. Ако искате допълнително да повдигнете коледния си дух, прочетете тези остроумни цитати за празника.
Епикур: Навеждай се само за да вдигнеш падналитеЕпикур: Навеждай се само за да вдигнеш падналите
24 Ноем.
Антония Р.
Древногръцкият философ Епикур е вярвал, че смисълът на живота се състои в това да търсиш удоволствия. Като материалист той атакува всяка идея за духовно и божествена намеса, обявявайки ги за суеверия.
Цитатите от Джейн Остин за живота и щастиетоЦитатите от Джейн Остин за живота и щастието
24 Ноем.
Антония Р.
Английската писателка Джейн Остин е едно от ембелматичните имена в световната литература. Произведенията ѝ Гордост и предразсъдъци, Разум и чувства, Ема и Доводите на разума са оставили незабравими цитати.
Приказка за мъдрия просякПриказка за мъдрия просякИмало едно време един просяк. Той по цял ден бродел из близките населени места и молел за подаяние.