Притчи

Притчи

Притчи, мъдри мисли и приказки от цял свят. Разгледай най-любопитните и поучителни притчи. Народни, любовно, приятелски и библейски притчи.
Притча за правилните избориПритча за правилните избориПритчата за правилните избори ни напомня, че всеки проблем може да бъде решен по различни начини. Пред нас обикновено са множество варианти. Но не бива да се примиряваме с посредствени решения и да търпим болка, водени от страха си, че ще останем сами.
Притча за дърводелецаПритча за дърводелецаПритчата за дърводелеца ни учи да влагаме огромно старание и любов във всичко, което правим в нашия живот, защото каквото дадем на другите, това и ще получим в замяна.
Притча за снахата и свекърватаПритча за снахата и свекърватаСлед сватбата си младо семейство заживяло при родителите на съпруга. От този ден домът им се превърнал в същинско бойно поле. Никой от обитателите на къщата нямал и минута спокойствие. Свекървата и снахата вечно се карали за някоя дреболия.
Притча за човешките възгледиПритча за човешките възгледиПритчата за човешките възгледи разкрива, че светът не е нито лош, нито добър. Той всъщност е едно голямо огледало на нашите собствени възгледи. Ако в главата ни има само лоши мисли, ние виждаме винаги лошото.
Притчата за недоволните хораПритчата за недоволните хораПритчата за недоволните хора ни учи, че не бива да се сравняваме с другите, защото не знаем те каква цена плащат за това, което имат. Нека бъдем себе си и живеем тук и сега.
Тайната на щастливата старица (притча)Тайната на щастливата старица (притча)Притчата Тайната на щастливата старица ни напомня, че има два типа хора: тези, които помнят винаги лошото и такива, които избират да помнят доброто.
Прочетете най-красивите цитати за любовта в Деня на влюбенитеПрочетете най-красивите цитати за любовта в Деня на влюбените
14 Февр.
1
Антония Р.
Любовта е описвана като най-красивото чувство, което човек може да изпита. Сравнявана е с огън и се казва, че нейната сила ни провокира да покажем най-добрата си страна. Прочетете част от най-добрите мъдри мисли за любовта по повод Деня на влюбените.
Притча за недоволната свекърваПритча за недоволната свекърваЕдна свекърва срещнала стара приятелка, с която отдавна не се били виждали. От дума на дума свекървата била запитана как е новата ѝ снаха, а тя веднага използвала момента, за да се оплаче.
Притча за вещицата и трите змииПритча за вещицата и трите змииПритчата ни напомня, че животът често ни изпраща беди и проблеми. Хората ни засипват с лоши думи и обвинения. Това са трите змии в историята. Но когато останем добри и верни на себе си, без да се поддаваме на лошото, в крайна сметка всичко се нарежда.
Притча за коня и свободатаПритча за коня и свободатаПритчата за коня и свободата илюстрира много ясно поведението на много хора. Те имат свободата да вземат сами решения и да моделират живота си по свой вкус, но не го правя. Вижте я: