Притчи

Притчи

Притчи, мъдри мисли и приказки от цял свят. Разгледай най-любопитните и поучителни притчи. Народни, любовно, приятелски и библейски притчи.
Притча за десетте девициПритча за десетте девициПрочетете текста от Евангелието от Св. Матей, който разказва за притчата за десетте девици.
Притча за обезумелия принцПритча за обезумелия принцЧовек трябва да търси баланс в своите постъпки. Скачането от едната крайност в другата не води до положителни резултати, а до ненужно изтощение.
Мъдри мисли от Джон РокфелерМъдри мисли от Джон РокфелерВашето благополучие зависи от вашите собствени решения. Ето няколко цитата от Джон Рокфелер, които ни показват прогресивността на неговата мисъл и могат да насочат и нашата в правилна посока
Житейски уроци, които трябва да прочетешЖитейски уроци, които трябва да прочетешВероятно сте чували израза Остави го да си научи урока. Какво точно се има предвид с него и за кой урок изобщо става дума? Точно така – за житейски урок, а в повечето случаи – не само един, а поне няколко.
30 мисли на Коко Шанел, които ще ви вдъхновят30 мисли на Коко Шанел, които ще ви вдъхновятГабриел Коко“ Шанел е може би най-известният дизайнер в света на модата за всички времена. Ето 30 цитата на Коко Шанел за живота, модата и мотивацията, които със сигурност ще ви вдъхновят
Поучителна притча за тримата старциПоучителна притча за тримата старциМлада жена се прибира у дома, когато видяла на пейката пред жилището да седят трима възрастни мъже. Тя решила да не ги подминава, а да поговори с тях.
Мъдри мисли на велики писателиМъдри мисли на велики писателиВ тази статия сме ви събрали малка част от мъдростта на едни от най-великите писатели през вековете, чиято прозорливост и талант и до ден днешен вдъхновяват читатели от цял свят.
Притча за птицатаПритча за птицатаМандаринът искал да я нахрани така, както се угощавал той самият. Той не осъзнал, че птицата е животно и радостите ѝ не са същите като на хората.
Притча за собственосттаПритча за собственосттаЧувството за собственост не се определя от вещите, с които разполагаме. То живее в нашите мисли. Човек може да разполага с различни предмети, но да няма собственическо чувство.
Известни руски поговоркиИзвестни руски поговоркиЕто няколко от най-известните руски поговорки, които остават актуални дори и в наши дни. За да опознаеш един народ, е необходимо да разгледаш литературата му, обичаите му, начина му на мислене.