sanovnik.bg»Статии»Притчи
Притчи

Притчи

Притчи , мъдри мисли и приказки от цял свят. Разгледай най-любопитните и поучителни притчи . Народни, любовно, приятелски и библейски притчи.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
На 1 април вижте тези мъдри мисли за лъжатаНа 1 април вижте тези мъдри мисли за лъжатаНа 1 април светът отбелязва Деня на лъжата и шегата. По традиция на този ден хората споделят измислени истории със своите приятели и близки и се опитват да се измайтапят с тях.
Притча за тайната на щастливото семействоПритча за тайната на щастливото семействоВ едно село живяло щастливо семейството. Всички се чудели на двамата съпрузи, защото те били женени от много време, но въпреки това си личало отдалеч, че живеят в хармония и разбирателство.
Най-забавните мъдри мислиНай-забавните мъдри мислиХубавите афоризми обикновено са изпълнени с дълбок смисъл. Невинаги обаче те са сериозни. Вижте няколко забавни мъдрости, които не само ще ви дадат ценен урок, но и ще ви разсмеят искрено. Най-забавните мъдри мисли
Сентенции за Нова годинаСентенции за Нова годинаДългоочакваното посрещане на 2019 година наближава. Предлагаме ви няколко мъдри мисли на хора от цял свят, с които да изпратите подобавщо 2018 година и да започнете начисто Новата година.
Разтърсващи цитати на Джордж ОруелРазтърсващи цитати на Джордж ОруелЕдно от най-значителните имена в световната литература е това на Джордж Оруел. Той не се определя като класик. Ето някои от разтърсващите цитати на Джордж Оруел.
Посрещнете Коледа с тези мъдри и забавни цитати за празникаПосрещнете Коледа с тези мъдри и забавни цитати за празникаКоледа е най-чаканият празник в годината, когато еуфорията от предстоящите празненства и опаковане на коледни подаръци ни завладява. Ако искате допълнително да повдигнете коледния си дух, прочетете тези остроумни цитати за празника.
Притча за мислите ниПритча за мислите ниНие сме там, където са нашите мисли. Ако продължаваме да помним лошото и да говорим за него, то все ще ни наранява и ще ни пречи да се радваме на хубавите неща.
Заветът на милионера (притча)Заветът на милионера (притча)Един човек имал много бедно детство, изпълнено с глад и лишения. Ето защо той започнал да работи здраво още от съвсем млад и си обещал, че някой ден ще стане милионер.
Притча за страхаПритча за страхаЕдин бездомник скитал в покрайнините на голям град, когато на пътя му се изпречила непозната старица в ужасяващ вид. Коя си ти и защо си дошла тук? - запитал мъжът.
Как светът да стане по-хубав? (притча)Как светът да стане по-хубав? (притча)Как светът да стане по-хубав? (притча) Искате ли да промените света? Недоволни ли сте от живота си? Как всичко може да се промени?