Sanovnik.bg»Статии»Притчи
Притчи

Притчи

Притчи , мъдри мисли и приказки от цял свят. Разгледай най-любопитните и поучителни притчи . Народни, любовно, приятелски и библейски притчи.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Притча за възможностите, които предоставя животътПритча за възможностите, които предоставя животът
10 Февр.
Притчите са увлекателни измислени истории с поука в края, подобно на басните, но далече по-занимателни. Поучителна притча за възможностите в живота.
Притча за непоисканото доброПритча за непоисканото добро
29 Януари
Дали в действителност го правите за другите с цел да им помогнете, или напротив, вършите добро, за да успокоите собствената си съвест. Какви биха могли да са последствията от едно непоискано от вас добро?
Цитати от Гогол за живота и смърттаЦитати от Гогол за живота и смъртта
15 Септ.
Николай Гогол е руски писател и сатирик, който оставя неизгасваща светлина в световната литература. Цитатите от Гогол за живота и смъртта ни разсейват и ни накарват да размислим за вечните въпроси на човешкото съществувание.
Романтични мисли за месец септемвриРомантични мисли за месец септември
01 Септ.
Това е месецът на носталгията по безгрижните топли дни, забавленията на открито и преходът към есента. Романтични мисли за месец септември.
Притча за вещицата и трите змииПритча за вещицата и трите змии
16 Юни
Притчата ни напомня, че животът често ни изпраща беди и проблеми. Хората ни засипват с лоши думи и обвинения. Това са трите змии в историята. Но когато останем добри и верни на себе си, без да се поддаваме на лошото, в крайна сметка всичко се нарежда.
Тези житейски уроци от Конфуций ще променят живота ви завинагиТези житейски уроци от Конфуций ще променят живота ви завинаги
28 Май
Конфуций, прочутият китайски философ, е оставил след себе си богато наследство от мъдрост и учения, които продължават да резонират сред хората днес. Въпреки че има много житейски уроци, приписвани на Конфуций, ето пет принципа, които трябва да знаете.
Притча за надеждатаПритча за надеждата
27 Април
Истината за щастието е съвсем проста. Притчите за надеждата имат много варианти и всички са интересни и поучителни. Тази притча за надеждата разказва за живота на един приказно богат човек. Той имал всичко, но . . .
Приказката за Дядо ВеликденПриказката за Дядо Великден
17 Април
Една стара българска приказка ще ви разкаже приказката за Дядо Великден. Притча за възкръсването на природата, за което помогнал именно Дядо Великден. Вижте какво разказва древната приказка.
Красиви мисли за ВеликденКрасиви мисли за Великден
16 Април
На днешния ден православните християни отбелязват Възкресение Христово - един от двата най-светли празника в църковния календар. В чест на Великден споделяме с вас днес и някои красиви мисли за празника
На 1 април вижте тези мъдри мисли за лъжатаНа 1 април вижте тези мъдри мисли за лъжата
01 Април
На 1 април светът отбелязва Деня на лъжата и шегата. По традиция на този ден хората споделят измислени истории със своите приятели и близки и се опитват да се измайтапят с тях.
Притча за божия подаръкПритча за божия подарък
28 Януари
Притчата ни учи, че Бог помага на човека. Но човек може да не съзре тази помощ, защото сам е пожелал да затвори очите си за нея.
Индиански мъдрости, които ще ви променятИндиански мъдрости, които ще ви променят
20 Дек.
Навярно сте чували повечето от тези индиански мъдрости, които са станали като клишета в съвременния ни свят. Но едва ли сте се замисляли откъде идват те. Сега вече знаете - от мъдрите индиански племена и техните неизчерпаеми
Мита за молбата на Хера и АтинаМита за молбата на Хера и Атина
03 Окт.
Богинята Хера и богинята Атина са богините-закрилници на гръцкия град Пилос. Митът за имената на тези величествени богини се обвързва с една тяхна молба. Ето какво гласи легендата за Атина и Хера