Притчи

Притчи

Притчи, мъдри мисли и приказки от цял свят. Разгледай най-любопитните и поучителни притчи. Народни, любовно, приятелски и библейски притчи.
Притча показва, че всяко зло е за доброПритча показва, че всяко зло е за доброВсяко зло за добро се казва в българската поговорка. Често ние не можем да видим голямата картина и смятаме, че лошите неща, които ни се случват, са нещо страшно, обвиняваме се и се питаме защо.
30 мисли на Коко Шанел, които ще ви вдъхновят30 мисли на Коко Шанел, които ще ви вдъхновят
22 Дек.
Petra Vasileva
Габриел Коко“ Шанел е може би най-известният дизайнер в света на модата за всички времена. Ето 30 цитата на Коко Шанел за живота, модата и мотивацията, които със сигурност ще ви вдъхновят
Приказни мъдрости от творчеството на Ханс Кристиан АндерсенПриказни мъдрости от творчеството на Ханс Кристиан АндерсенНеговите най-известни творби, сред които Малката русалка, Малката кибритопродавачка, Грозното патенце и Снежната царица, са преведени от повече от 150 езика, а образите от тях продължават да живеят и в съвременните пиеси, постановки и филмови продукции.
Притча за храброто жабчеПритча за храброто жабчеПритчата за храброто жабче ни учи, че само този, който остава равнодушен към негативното мнение на околните, може да постигне успех.
Незабравими цитати от творчеството на Блага ДимитроваНезабравими цитати от творчеството на Блага ДимитроваБлага Димитрова (1922 – 2003) е един от най-талантливите родни писатели и поети. Носител е на множество български и литературни награди. Остава в сърцата на читателите с романите Пътуване към себе си, Лице, Отклонение, Лавина и Страшния съд.
Притча за златния часовникПритча за златния часовникСъществува и втори вид богатство - това са качествата на душата, които ни позволяват да споделяме храна и материално богатство, да вдъхновяваме другите, да проявяваме разбиране към нещастието им.
Притча за кръстаПритча за кръстаКогато животът ни сблъска с трудности, струващи ни се непреодолими, можем да погледнем какви са проблемите на другите. Именно тогава ще видим, че нашите премеждия са много по-малки и ще осъзнаем колко по-щастливи сме.
Най-вдъхновяващите цитати на Стив Джобс - човекът, който промени светаНай-вдъхновяващите цитати на Стив Джобс - човекът, който промени светаНа 16 октомври САЩ отбелязва Деня на Стив Джобс, така че нека насочим фокуса си към мисловното наследство, което този велик ум на нашето време ни завеща. Това са най-вдъхновяващите цитати на Стив Джобс
Вдъхновяващите мисли за живота и любовта от РумиВдъхновяващите мисли за живота и любовта от Руми
30 Септ.
Антония Р.
Мевляна Джеляледдин Руми е брилянтен майстор на красивия израз. Неговите притчи, наставления и поезия са истински пътеводител. Прочетете тези вдъхновяващи мисли на Руми и преосмислете житейските си постъпки
Вдъхновяващи цитати за пътешественициВдъхновяващи цитати за пътешественициЗа някои пътуването е просто придвижване една точка до друга, но за други е истинско приключение, каращо ни да се почувстват живи.