Притчи

Притчи

Притчи, мъдри мисли и приказки от цял свят. Разгледай най-любопитните и поучителни притчи. Народни, любовно, приятелски и библейски притчи.
Поучителна притча за тримата старциПоучителна притча за тримата старциМлада жена се прибира у дома, когато видяла на пейката пред жилището да седят трима възрастни мъже. Тя решила да не ги подминава, а да поговори с тях.
Притча за вярата в успехаПритча за вярата в успеха
29 Февр.
Антония Р.
Притча, която ни учи, че не парите, а увереността ще ни отведе към успеха. Трябва само да бъдем по-инициативни и да вярваме във възможностите си.
Мотивиращи цитати от Марк АврелийМотивиращи цитати от Марк АврелийМарк Аврелий е велик император и автор на книги, свързани с философия, мотивация, самодисциплина и самоусъвършенстване. И макар той да е живял във II век, насоките, които дава в писанията си, продължават да са актуални.
Притча за корабокрушенеца или защо никога да не губим надеждаПритча за корабокрушенеца или защо никога да не губим надеждаПреди много години търговски кораб потънал насред морето в близост до пуст остров. От всички на борда се спасил само един мъж. Той бил изхвърлен от вълните на сушата. А недалеч от него се стоварили частите от кораба.
Мъдри мисли на велики писателиМъдри мисли на велики писателиВ тази статия сме ви събрали малка част от мъдростта на едни от най-великите писатели през вековете, чиято прозорливост и талант и до ден днешен вдъхновяват читатели от цял свят.
Прочети най-старата приказка на светаПрочети най-старата приказка на светаНай-старата приказка на света не разказва за принцове и принцеси. В нея няма да откриете нито дума за дракони или чудовища. Най-старата приказка е част от аборигенския фолклор в Австралия и разказва за. . .
Притча за птицатаПритча за птицатаМандаринът искал да я нахрани така, както се угощавал той самият. Той не осъзнал, че птицата е животно и радостите ѝ не са същите като на хората.
Притча за собственосттаПритча за собственосттаЧувството за собственост не се определя от вещите, с които разполагаме. То живее в нашите мисли. Човек може да разполага с различни предмети, но да няма собственическо чувство.
Мъдри мисли от Махатма ГандиМъдри мисли от Махатма ГандиМохандас Карамчанд Ганди е пацифист, популярен индийски духовен водач и борец за свобода и справедливост, живял през деветнадесети и двадесети век.
Притча за кръстаПритча за кръстаКогато животът ни сблъска с трудности, струващи ни се непреодолими, можем да погледнем какви са проблемите на другите. Именно тогава ще видим, че нашите премеждия са много по-малки и ще осъзнаем колко по-щастливи сме.