Притчи

Притчи

Притчи, мъдри мисли и приказки от цял свят. Разгледай най-любопитните и поучителни притчи. Народни, любовно, приятелски и библейски притчи.
Вдъхновяващи цитати за пътешественициВдъхновяващи цитати за пътешественициЗа някои пътуването е просто придвижване една точка до друга, но за други е истинско приключение, каращо ни да се почувстват живи.
Притча за десетте девициПритча за десетте девициПрочетете текста от Евангелието от Св. Матей, който разказва за притчата за десетте девици.
Красиви мисли за есентаКрасиви мисли за есентаПредлагаме ви да видите няколко красиви мисли за есента, които ще ви припомнят, че есента е не по-малко приятен сезон, който също има своето очарование.
В Световния ден на красотата прочетете велики мисли за красивотоВ Световния ден на красотата прочетете велики мисли за красивото
09 Септ.
Антония Р.
На 9 септември отбелязваме Световния ден на красотата. Празникът е учреден от Международната комисия по естетика и козметология през 1946 година, а тук може да прочетете някои от най-красивите мисли за красивото.
Притча за иноверцитеПритча за иноверцитеХората сме напълно свободни същества, затова всеки има право да говори, каквото сметне за добре. Това как ще го приеме отсрещният, зависи само от него самия. Всеки сам избира какви емоциии да допуска до себе си и как да реагира на случващото се.
Мотивиращи цитати от Марк АврелийМотивиращи цитати от Марк АврелийМарк Аврелий е велик император и автор на книги, свързани с философия, мотивация, самодисциплина и самоусъвършенстване. И макар той да е живял във II век, насоките, които дава в писанията си, продължават да са актуални.
Притча за храброто жабчеПритча за храброто жабчеПритчата за храброто жабче ни учи, че само този, който остава равнодушен към негативното мнение на околните, може да постигне успех.
Незабравими цитати от творчеството на Блага ДимитроваНезабравими цитати от творчеството на Блага ДимитроваБлага Димитрова (1922 – 2003) е един от най-талантливите родни писатели и поети. Носител е на множество български и литературни награди. Остава в сърцата на читателите с романите Пътуване към себе си, Лице, Отклонение, Лавина и Страшния съд.
Притчата за крадеца и диамантаПритчата за крадеца и диаманта
20 Август
Антония Р.
Веднъж крадец и богаташ се сблъскали на улицата, като крадецът решил да проследи заможния мъж. Богаташът си купил скъп диамант, след което тръгнал към влака, с който трябвало да пътува. Крадецът го проследил.
Незабравими цитати от Боб МарлиНезабравими цитати от Боб МарлиПевецът остава в сърцата на хората не само с хитовете си, звучащи актуално и днес, но и със своите мъдри мисли.