sanovnik.bg»Статии»Притчи
Притчи

Притчи

Притчи , мъдри мисли и приказки от цял свят. Разгледай най-любопитните и поучителни притчи . Народни, любовно, приятелски и библейски притчи.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Притча за нещастния родителПритча за нещастния родителРодителите често жертват личното си щастие, мислейки си, че така ще направят децата си щастливи. Но дали винаги е така? Притчата за нещастния родител показва важна гледна точка.
Притча за лебеда и скорпионаПритча за лебеда и скорпионаВ едно езеро живеел красив лебед. Всеки ден той плувал от единия край на езерото до другия, където си почивал край голямо дърво. Докато стоял до дървото, той винаги си говорел със своя приятел - огромен скорпион.
Притча за щастието, което не виждамеПритча за щастието, което не виждамеВ далечно царство живеел много мъдър владетел. Той бил известен с добрите съвети, които винаги давал на хората. Защо винаги съм нещастен?
Притча за успехаПритча за успехаЖивял някога мъдър учител. Той бил много известен с добрите си съвети и имал последователи от цял свят. Веднъж неговите ученици го запитали: Учителю, кога ще дойде успехът и при нас? Още дълго ли трябва да го чакаме?
Притча за откраднатото съкровищеПритча за откраднатото съкровищеЖивял някога един скъперник. Той смятал, че парите са, за да се пестят, а богатствата, за да се пазят. Дори да имал огромно имущество, той не искал да похарчи нито стотинка за себе си и близките си, защото бил много стиснат.
Притча за вещицата и трите змииПритча за вещицата и трите змииПритчата ни напомня, че животът често ни изпраща беди и проблеми. Хората ни засипват с лоши думи и обвинения. Това са трите змии в историята. Но когато останем добри и верни на себе си, без да се поддаваме на лошото, в крайна сметка всичко се нарежда.
Цитати за успехаЦитати за успехаЗамисляли ли сте се какво представлява успехът? Дали той се изразява в натрупване на богатства, добиване на популярност или пък постигане на душевен мир. Ето някои цитати за успеха от известни личности.
Цитати за любовтаЦитати за любовтаЖивейте с любовта, пазете я и я уважавайте, ако сте намерили истинската. Възпитавайте децата си в доброта и любов. И както казва мъдрият Руми - Любовта не е емоция, а самото ти съществуване.
Кодексът на индианските шамани за пълноценен живот и безмерно спокойствиеКодексът на индианските шамани за пълноценен живот и безмерно спокойствиеКодексът на индианските шамани за пълноценен живот и безмерно спокойствие. Не съдете за голямото, без да познаете малкото. – Вървете по пътя постепенно. Не вземайте това, което не ви е нужно.
Вечните цитати на известни личностиВечните цитати на известни личностиРешихме да подберем за вас онези цитати на известни личности - наши съвременници, които наистина са уникални и запомнящи се. Ето някои от тях.