Sanovnik.bg»Статии»Притчи»Притчи за Любовта
Притчи за Любовта

Притчи за Любовта

Притчи за любовта от цял свят. Поучителни притчи за любов и взаимоотношения.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Притча за любовта и ревносттаПритча за любовта и ревността
01 Ноем.
1
Притча, която разказва, че ревността е разрушителна, дори и ако е провокирана от силна любов.
Притча за правилните избориПритча за правилните избори
24 Февр.
Притчата за правилните избори ни напомня, че всеки проблем може да бъде решен по различни начини. Пред нас обикновено са множество варианти. Но не бива да се примиряваме с посредствени решения и да търпим болка, водени от страха си, че ще останем сами.
Поучителна притча за тримата старциПоучителна притча за тримата старци
07 Юни
Млада жена се прибира у дома, когато видяла на пейката пред жилището да седят трима възрастни мъже. Тя решила да не ги подминава, а да поговори с тях.
Притча разкрива кои печелят в любовтаПритча разкрива кои печелят в любовта
20 Окт.
Много отдавна в едно училището на провинциално градче край морето се обучавали 15 момчета и 1 момиче на име Клара. Въпреки че произхождала от изключително бедно рибарско семейство, девойката била надарена с рядка красота.
Притча разкрива как да познаем истинската любовПритча разкрива как да познаем истинската любов
18 Дек.
Веднъж младият ученик, развълнувам от любовните си трепети, попитал своя учител как да познае истинската любов.
Притчата за семейното щастиеПритчата за семейното щастие
18 Август
Притчата за две семейства, от които едните непрекъснато се карали, а другите живеели в хармония и разбирателство, ще ви разкрие в кой дребен детайл се крие тайната на семейното щастие.
Притчата, която показва разликата между страстта, любовта и обичтаПритчата, която показва разликата между страстта, любовта и обичта
07 Юли
Да обичаш някого не е същото, както когато те привлича или пък си влюбен в него. Разликата между тези три силни чувства ще ви покаже мъдрата притча за ученик и неговият учител.
Притчата, която ще ви покаже истинската сила на любовтаПритчата, която ще ви покаже истинската сила на любовта
08 Февр.
В древни времена живял един везир, който се влюбил в красива млада жена. Не можел да откъсне поглед от нея и не спирал да мислил с какво да направи щастлива, за да докаже силата на чувствата си.
Поучителната притча за красавицата и 10 кравиПоучителната притча за красавицата и 10 крави
24 Ноем.
При корабокрушение двама моряци стигнали до далечен остров, на който били посрещнати от вождът на племето там и неговите две дъщери. Едната от тях била изумителна красавица, а другата – по-грозновата.
Притча за вятъра и прелестното цветеПритча за вятъра и прелестното цвете
13 Август
Този, който изразява чувствата си пред любимия човек, трябва да знае, че силата на любовта не се измерва в бурните страсти, а в нежността, разбирането и търпението.
Притча за любовтаПритча за любовта
23 Август
1
В едно село живеел уважаван мъдрец. Той бил известен и извън пределите на своето родно място, защото давал много мъдри съвети. Ето защо при него идвали хора от всички краища на страната, за потърсят помощ.
Притча за крехките даровеПритча за крехките дарове
10 Юли
В едно село живеел възрастен учител. Той бил същински мъдрец и всички много го уважавали. Старецът обожавал деца и често подарявал на малчуганите в селото различни подаръци.
Притча за диалога на сърцатаПритча за диалога на сърцата
30 Май
1
В едно далечно село живеел мъдър учител. Той имал много ученици и често им задавал различни въпроси, за да ги накара да се замислят за смисъла на живота.