Притчи за Любовта

Притчи за Любовта

Притчи за любовта от цял свят. Поучителни притчи за любов и взаимоотношения.
Притчата за семейното щастиеПритчата за семейното щастие
18 Август
Антония Р.
Притчата за две семейства, от които едните непрекъснато се карали, а другите живеели в хармония и разбирателство, ще ви разкрие в кой дребен детайл се крие тайната на семейното щастие.
Притчата, която показва разликата между страстта, любовта и обичтаПритчата, която показва разликата между страстта, любовта и обичтаДа обичаш някого не е същото, както когато те привлича или пък си влюбен в него. Разликата между тези три силни чувства ще ви покаже мъдрата притча за ученик и неговият учител.
Притчата, която ще ви покаже истинската сила на любовтаПритчата, която ще ви покаже истинската сила на любовта
08 Февр.
Антония Р.
В древни времена живял един везир, който се влюбил в красива млада жена. Не можел да откъсне поглед от нея и не спирал да мислил с какво да направи щастлива, за да докаже силата на чувствата си.
Поучителната притча за красавицата и 10 кравиПоучителната притча за красавицата и 10 крави
24 Ноем.
Антония Р.
При корабокрушение двама моряци стигнали до далечен остров, на който били посрещнати от вождът на племето там и неговите две дъщери. Едната от тях била изумителна красавица, а другата – по-грозновата.
Притча за вятъра и прелестното цветеПритча за вятъра и прелестното цветеТози, който изразява чувствата си пред любимия човек, трябва да знае, че силата на любовта не се измерва в бурните страсти, а в нежността, разбирането и търпението.
Притча за тайната на щастливото семействоПритча за тайната на щастливото семействоВ едно село живяло щастливо семейството. Всички се чудели на двамата съпрузи, защото те били женени от много време, но въпреки това си личало отдалеч, че живеят в хармония и разбирателство.
Притча за любовтаПритча за любовтаВ едно село живеел уважаван мъдрец. Той бил известен и извън пределите на своето родно място, защото давал много мъдри съвети. Ето защо при него идвали хора от всички краища на страната, за потърсят помощ.
Притча за крехките даровеПритча за крехките даровеВ едно село живеел възрастен учител. Той бил същински мъдрец и всички много го уважавали. Старецът обожавал деца и често подарявал на малчуганите в селото различни подаръци.
Притча за диалога на сърцатаПритча за диалога на сърцатаВ едно далечно село живеел мъдър учител. Той имал много ученици и често им задавал различни въпроси, за да ги накара да се замислят за смисъла на живота.
Притча за орлитеПритча за орлитеЖивели някога двама влюбени. Те се обичали много и искали това да продължи вечно, но се страхували, че нещо може да помрачи щастието им.