Притчи за Доброто и Злото

Притчи за Доброто и Злото

Притчи за доброто и злото от цял свят. Поучителни притчи за добро и зло.
Притча за кученцето ни учи как да се отнасяме с хоратаПритча за кученцето ни учи как да се отнасяме с хоратаПритчата ни учи да се отнасяме с всички така, както бихме искали те да се държат с нас. Нека се водим само от своите морални ценности, а не от чуждото мнение.
Притчата, която разкрива мисията ни на земятаПритчата, която разкрива мисията ни на земята
12 Февр.
Антония Р.
Преди да слязат на земята душите се събрали, за да изберат роля, която да изиграят, въплъщавайки се в човешко тяло. Всяка от тях искала да усвои урок, непознат за нея до сега.
Притча за особнякаПритча за особнякаВ едно село живеел добър и благороден мъж, който обаче рядко общувал със своите съселяни. Той ненавиждал злобата и алчността, от които те били водени и предпочитал да стои далеч от тях.
Притча за съседския дарПритча за съседския дарЕдин мъж се нанесъл в нова къща и с удоволствие започнал да си обработва градинката около нея. Той бил човек, който оценява и най-малките неща в живота, ето защо дори птичите песни и красотата на цветята можели да го накарат да се усмихва.
Притча за бръмбара и пеперудатаПритча за бръмбара и пеперудатаПеперудата и бръмбара живеели обитавали една и съща горска поляна. Веднъж един човек минавал през гората и щом видял бръмбара, го заговорил.
Притча за усмихнатата старицаПритча за усмихнатата старицаЖивяла някога една възрастна жена. Като всяка старица и тя била с изтощено и съсухрено тяло. Въпреки това очите ѝ не спирали да блестят, а усмивката ѝ никога не слизала от лицето.
Притча за двата вълкаПритча за двата вълканас хората всъщност живеят два вълка. Единият е зъл и кръвожаден. Той е виновен за гнева, за желанието да искаме да притежаваме чуждите пари и имоти, за егоизма и лъжата.
Притча за учителяПритча за учителяУчителят живее във всеки нуждаещ се. Когато правиш добро за него, ти получаваш най-ценните уроци.
Доброто се връщаДоброто се връщаВ края на деветнадесетото столетие шотландският фермер Флеминг вървял към дома си. Ненадейно той чул шум от близкото блато и забелязал, че вътре е паднало момче, което се опитва да излезе.
Притча за двата избораПритча за двата избораКогато ме сполети беда, отново си казвам, че имам два избора-да се почувствам като жертва или да се поуча от станалото. Разбира се, предпочитам поуката. Ако някой реши да се жалва, също имам две възможности-да изслушам негативните му излияния или да му пр