sanovnik.bg»Статии»Притчи»Притчи за Доброто и Злото
Притчи за Доброто и Злото

Притчи за Доброто и Злото

Притчи за доброто и злото от цял свят. Поучителни притчи за добро и зло.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Притча за човешките възгледиПритча за човешките възгледиПритчата за човешките възгледи разкрива, че светът не е нито лош, нито добър. Той всъщност е едно голямо огледало на нашите собствени възгледи. Ако в главата ни има само лоши мисли, ние виждаме винаги лошото.
Тайната на щастливата старица (притча)Тайната на щастливата старица (притча)Притчата Тайната на щастливата старица ни напомня, че има два типа хора: тези, които помнят винаги лошото и такива, които избират да помнят доброто.
Притча за недоволната свекърваПритча за недоволната свекърваЕдна свекърва срещнала стара приятелка, с която отдавна не се били виждали. От дума на дума свекървата била запитана как е новата ѝ снаха, а тя веднага използвала момента, за да се оплаче.
Притча за прибързаните изводиПритча за прибързаните изводиПритчата ни учи да не прибързваме с изводите и впечатленията. Нека не съдим човека само по действията му, а се опитаме да узнаем и с каква цел е дадената постъпка.
Притча за мръсния прозорецПритча за мръсния прозорецГрешка е да съдим другите прибързано и винаги да търсим вината в другия. Ако за момент спрем и помислим, може би ще разберем, че когато нещо ни дразни в отсрещния човек, то проблемът е в нас самите, а не в него.
Притча за чувала с ябълкиПритча за чувала с ябълкиЖивял един възрастен мъдрец, който винаги бил усмихнат, весел и добронамерен. Той успявал да остане такъв, дори и когато някой го обидел.
Тази притча ще ти помогне да превъзмогнеш болкатаТази притча ще ти помогне да превъзмогнеш болкатаЕдин мъдрец си има ученик, който често се оплаквал от несгодите на живота. Когато някой ранял сърцето му, той изпадал в тежки депресии и непрекъснато се самосъжалявал.
Притча за истинския мъдрецПритча за истинския мъдрецПритчата ни учи, че не броят на прочетените книги определя нашата мъдрост, а отношението ни към околните.
Притча за кученцето ни учи как да се отнасяме с хоратаПритча за кученцето ни учи как да се отнасяме с хоратаПритчата ни учи да се отнасяме с всички така, както бихме искали те да се държат с нас. Нека се водим само от своите морални ценности, а не от чуждото мнение.
Притчата, която разкрива мисията ни на земятаПритчата, която разкрива мисията ни на земята
12 Февр.
Антония Р.
Преди да слязат на земята душите се събрали, за да изберат роля, която да изиграят, въплъщавайки се в човешко тяло. Всяка от тях искала да усвои урок, непознат за нея до сега.