Притчи за Доброто и Злото
Parables of Good and EvilPriče o Dobru i Zlu
sanovnik.bg»Статии»Притчи»Притчи за Доброто и Злото
Притчи за Доброто и Злото

Притчи за Доброто и Злото

Притчи за доброто и злото от цял свят. Поучителни притчи за добро и зло.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Притча за вещицата и трите змииПритча за вещицата и трите змии
16 Май
Притчата ни напомня, че животът често ни изпраща беди и проблеми. Хората ни засипват с лоши думи и обвинения. Това са трите змии в историята. Но когато останем добри и верни на себе си, без да се поддаваме на лошото, в крайна сметка всичко се нарежда.
Притча за лошите мислиПритча за лошите мисли
11 Април
Притчата за лошите мисли ни напомня, че светът около нас е огледало на нашите мисли. Каквото имаме в ума си, това е виждаме. Ангелът ни призовава да бъдем добри и с положителни мисли, за да привличаме доброто в живота си.
Притча за кибритените клечкиПритча за кибритените клечки
13 Март
Притчата ни учи, че понякога стъпката назад може да спаси живота ни. Затова не бързайте да сте първи във всяко начинание. Не се натъжавайте, когато някой ви изпреварва или се налага да забавите темпото. Това може да е за ваше добре.
Притча за човешките възгледиПритча за човешките възгледи
21 Февр.
Притчата за човешките възгледи разкрива, че светът не е нито лош, нито добър. Той всъщност е едно голямо огледало на нашите собствени възгледи. Ако в главата ни има само лоши мисли, ние виждаме винаги лошото.
Тайната на щастливата старица (притча)Тайната на щастливата старица (притча)
14 Февр.
Притчата Тайната на щастливата старица ни напомня, че има два типа хора: тези, които помнят винаги лошото и такива, които избират да помнят доброто.
Притча за недоволната свекърваПритча за недоволната свекърва
13 Февр.
Една свекърва срещнала стара приятелка, с която отдавна не се били виждали. От дума на дума свекървата била запитана как е новата ѝ снаха, а тя веднага използвала момента, за да се оплаче.
Притча за прибързаните изводиПритча за прибързаните изводи
30 Януари
Притчата ни учи да не прибързваме с изводите и впечатленията. Нека не съдим човека само по действията му, а се опитаме да узнаем и с каква цел е дадената постъпка.
Притча за мръсния прозорецПритча за мръсния прозорец
17 Януари
Грешка е да съдим другите прибързано и винаги да търсим вината в другия. Ако за момент спрем и помислим, може би ще разберем, че когато нещо ни дразни в отсрещния човек, то проблемът е в нас самите, а не в него.
Притча за чувала с ябълкиПритча за чувала с ябълки
29 Окт.
Живял един възрастен мъдрец, който винаги бил усмихнат, весел и добронамерен. Той успявал да остане такъв, дори и когато някой го обидел.
Тази притча ще ти помогне да превъзмогнеш болкатаТази притча ще ти помогне да превъзмогнеш болката
01 Юли
Един мъдрец си има ученик, който често се оплаквал от несгодите на живота. Когато някой ранял сърцето му, той изпадал в тежки депресии и непрекъснато се самосъжалявал.