Sanovnik.bg»Статии»Притчи»Притчи за Доброто и Злото
Притчи за Доброто и Злото

Притчи за Доброто и Злото

Притчи за доброто и злото от цял свят. Поучителни притчи за добро и зло.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Притча за страхаПритча за страха
11 Дек.
Един бездомник скитал в покрайнините на голям град, когато на пътя му се изпречила непозната старица в ужасяващ вид. Коя си ти и защо си дошла тук? - запитал мъжът.
Притча за доброто и лошото селоПритча за доброто и лошото село
18 Ноем.
В подножието на висока планина се гушело китно село. В него живеел и възрастен мъдрец, който обичал всеки ден да се изкачва до върха. Притча за хубавото и лошото село ни напомня, че светът около нас не е нито добър, нито
Притча за лошите мислиПритча за лошите мисли
11 Април
Притчата за лошите мисли ни напомня, че светът около нас е огледало на нашите мисли. Каквото имаме в ума си, това е виждаме. Ангелът ни призовава да бъдем добри и с положителни мисли, за да привличаме доброто в живота си.
Притча за кибритените клечкиПритча за кибритените клечки
13 Март
Притчата ни учи, че понякога стъпката назад може да спаси живота ни. Затова не бързайте да сте първи във всяко начинание. Не се натъжавайте, когато някой ви изпреварва или се налага да забавите темпото. Това може да е за ваше добре.
Притча за човешките възгледиПритча за човешките възгледи
21 Февр.
Притчата за човешките възгледи разкрива, че светът не е нито лош, нито добър. Той всъщност е едно голямо огледало на нашите собствени възгледи. Ако в главата ни има само лоши мисли, ние виждаме винаги лошото.
Тайната на щастливата старица (притча)Тайната на щастливата старица (притча)
14 Февр.
Притчата Тайната на щастливата старица ни напомня, че има два типа хора: тези, които помнят винаги лошото и такива, които избират да помнят доброто.
Притча за недоволната свекърваПритча за недоволната свекърва
13 Февр.
Една свекърва срещнала стара приятелка, с която отдавна не се били виждали. От дума на дума свекървата била запитана как е новата ѝ снаха, а тя веднага използвала момента, за да се оплаче.
Притча за прибързаните изводиПритча за прибързаните изводи
30 Януари
Притчата ни учи да не прибързваме с изводите и впечатленията. Нека не съдим човека само по действията му, а се опитаме да узнаем и с каква цел е дадената постъпка.
Притча за мръсния прозорецПритча за мръсния прозорец
17 Януари
Грешка е да съдим другите прибързано и винаги да търсим вината в другия. Ако за момент спрем и помислим, може би ще разберем, че когато нещо ни дразни в отсрещния човек, то проблемът е в нас самите, а не в него.
Притча за чувала с ябълкиПритча за чувала с ябълки
29 Окт.
Живял един възрастен мъдрец, който винаги бил усмихнат, весел и добронамерен. Той успявал да остане такъв, дори и когато някой го обидел.
Тази притча ще ти помогне да превъзмогнеш болкатаТази притча ще ти помогне да превъзмогнеш болката
01 Юли
Един мъдрец си има ученик, който често се оплаквал от несгодите на живота. Когато някой ранял сърцето му, той изпадал в тежки депресии и непрекъснато се самосъжалявал.
Притча за истинския мъдрецПритча за истинския мъдрец
14 Юни
Притчата ни учи, че не броят на прочетените книги определя нашата мъдрост, а отношението ни към околните.
Притча за кученцето ни учи как да се отнасяме с хоратаПритча за кученцето ни учи как да се отнасяме с хората
19 Юни
Притчата ни учи да се отнасяме с всички така, както бихме искали те да се държат с нас. Нека се водим само от своите морални ценности, а не от чуждото мнение.