Притчи за Успеха

Притчи за Успеха

Притчи за успеха и пътя към него. Поучителни притчи за успех от целия свят.
Притчата за недоволните хораПритчата за недоволните хораПритчата за недоволните хора ни учи, че не бива да се сравняваме с другите, защото не знаем те каква цена плащат за това, което имат. Нека бъдем себе си и живеем тук и сега.
Притча за коня и свободатаПритча за коня и свободатаПритчата за коня и свободата илюстрира много ясно поведението на много хора. Те имат свободата да вземат сами решения и да моделират живота си по свой вкус, но не го правя. Вижте я:
Притча за успешния и неуспешния дърварПритча за успешния и неуспешния дърварПритчата ни учи, че бързането невинаги е гарант за успех в живота. Човек не бива да препуска, без да мисли. Ще му е по-полезно да спира понякога, да си почине и да работи със стратегия.
Притча за храброто жабчеПритча за храброто жабчеПритчата за храброто жабче ни учи, че само този, който остава равнодушен към негативното мнение на околните, може да постигне успех.
Притча за златния часовникПритча за златния часовникСъществува и втори вид богатство - това са качествата на душата, които ни позволяват да споделяме храна и материално богатство, да вдъхновяваме другите, да проявяваме разбиране към нещастието им.
Притчата за крадеца и диамантаПритчата за крадеца и диаманта
20 Август
Антония Р.
Веднъж крадец и богаташ се сблъскали на улицата, като крадецът решил да проследи заможния мъж. Богаташът си купил скъп диамант, след което тръгнал към влака, с който трябвало да пътува. Крадецът го проследил.
Притча за вярата в успехаПритча за вярата в успеха
29 Февр.
Антония Р.
Притча, която ни учи, че не парите, а увереността ще ни отведе към успеха. Трябва само да бъдем по-инициативни и да вярваме във възможностите си.
Притчата за жребия на съдбатаПритчата за жребия на съдбата
17 Ноем.
Антония Р.
Някога живял велик японски воин на име Нобунага, който бил известен със своята сила и мощ. Армията му била сплотена и бързо печелила битките си, но веднъж се изправили срещу 10 пъти по-голяма войска.
Мъдрата притча за бизнесмена и рибаряМъдрата притча за бизнесмена и рибаряТази притча ще ви накара да се замислите всеки път когато определяте своите приоритети и цели в живота. Разговор между един бизнесмен и един рибар показва кое е най-важното в живота и как да разпределяме правилно времето си.
Тази басня от Леонардо да Винчи ще ви даде ценен урокТази басня от Леонардо да Винчи ще ви даде ценен урок
20 Септ.
Антония Р.
Леонардо да Винчи е сред гениите, изпреварили времето си, но освен ценни трудове от областта на анатомията, изобразителното изкуство, астрономията и инженерството, той е оставил и интересни басни с важни поуки.