Sanovnik.bg»Статии»Притчи»Притчи за Успеха
Притчи за Успеха

Притчи за Успеха

Притчи за успеха и пътя към него. Поучителни притчи за успех от целия свят.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как светът да стане по-хубав? (притча)Как светът да стане по-хубав? (притча)
10 Дек.
Как светът да стане по-хубав? (притча) Искате ли да промените света? Недоволни ли сте от живота си? Как всичко може да се промени?
Притча за силата на настоящия моментПритча за силата на настоящия момент
21 Ноем.
Когато се опомниш, сегашният момент е отлетял. С него и красотата от живота и малките радости. В крайна сметка те ще са минали покрай теб, докато съжаляваш за свършени дела или се безпокоиш за нещо, което може и да не дойде.
Притча за алчносттаПритча за алчността
17 Ноем.
Живял някога беден и неук младеж. След като прекарал целия си живот в глад и нищета, ненадейно му се случило нещо хубаво.
Притча за излишните страховеПритча за излишните страхове
14 Ноем.
Неопитен плувец решил да влезе в плитка река и да поплува. Но тъй като му липсвала практика, когато се озовал във водата, много се изплашил.
Притча за правилата на успехаПритча за правилата на успеха
13 Ноем.
Живял някога велик майстор на моливи. Неговите творения били най-търсените в целия свят. Защо ли? Защото той вършел работата си с огромна страст и успявал да вдъхне живот на малките дървени пръчици. Ето и думите, с които орисвал моливите си на успех.
Притча за смисъла на животаПритча за смисъла на живота
12 Ноем.
Веднъж учениците попитали учителя какъв е смисълът на живота. Без колебание мъдрецът отвърнал:
Притча за знаците на съдбатаПритча за знаците на съдбата
04 Ноем.
1
Притчата ни припомня, че често пъти, погълнати от песимизма и сивото си ежедневие, не виждаме малките даровете на съдбата. Тогава тя ни праща тежки изпитания, за да оценим какво всъщност имаме.
Притча за трудностите, които съдбата ни изпращаПритча за трудностите, които съдбата ни изпраща
24 Окт.
Притча, която показва, че трудностите и различните препятствия пред нас са начин да променим живота си към по-добро. Трябва само да проявим търпение.
Притча за тайната на успехаПритча за тайната на успеха
11 Юли
История, която ни разказва, че тайната на големия успех се крие в желанието, което имаме, за да го постигнем.
Притча за двата избора в животаПритча за двата избора в живота
09 Юли
Притчата ни напомня, че в живота, често сме изправени пред два избора. Но опитвайки се да вземем най-доброто решение, отделяме прекалено много време в чудене. А животът си минава покрай нас и накрая вече е късно.
Притча за успехаПритча за успеха
06 Юни
Живял някога мъдър учител. Той бил много известен с добрите си съвети и имал последователи от цял свят. Веднъж неговите ученици го запитали: Учителю, кога ще дойде успехът и при нас? Още дълго ли трябва да го чакаме?
Притча за откраднатото съкровищеПритча за откраднатото съкровище
05 Юни
Живял някога един скъперник. Той смятал, че парите са, за да се пестят, а богатствата, за да се пазят. Дори да имал огромно имущество, той не искал да похарчи нито стотинка за себе си и близките си, защото бил много стиснат.
Притча за дърводелецаПритча за дърводелеца
23 Февр.
Притчата за дърводелеца ни учи да влагаме огромно старание и любов във всичко, което правим в нашия живот, защото каквото дадем на другите, това и ще получим в замяна.