Притчи за Успеха

Притчи за Успеха

Притчи за успеха и пътя към него. Поучителни притчи за успех от целия свят.
Притча за вярата в успехаПритча за вярата в успеха
29 Февр.
Антония Р.
Притча, която ни учи, че не парите, а увереността ще ни отведе към успеха. Трябва само да бъдем по-инициативни и да вярваме във възможностите си.
Притчата за жребия на съдбатаПритчата за жребия на съдбата
17 Ноем.
Антония Р.
Някога живял велик японски воин на име Нобунага, който бил известен със своята сила и мощ. Армията му била сплотена и бързо печелила битките си, но веднъж се изправили срещу 10 пъти по-голяма войска.
Мъдрата притча за бизнесмена и рибаряМъдрата притча за бизнесмена и рибаряТази притча ще ви накара да се замислите всеки път когато определяте своите приоритети и цели в живота. Разговор между един бизнесмен и един рибар показва кое е най-важното в живота и как да разпределяме правилно времето си.
Тази басня от Леонардо да Винчи ще ви даде ценен урокТази басня от Леонардо да Винчи ще ви даде ценен урок
20 Септ.
Антония Р.
Леонардо да Винчи е сред гениите, изпреварили времето си, но освен ценни трудове от областта на анатомията, изобразителното изкуство, астрономията и инженерството, той е оставил и интересни басни с важни поуки.
Притча за неразумната жена разкрива честа човешка грешкаПритча за неразумната жена разкрива честа човешка грешкаЕдин мъж бил много притеснен от постъпките на неразумната си съпруга, затова поискал съвет от свой мъдър приятел.
Историята на Джим Троп ще ви мотивира да сбъднете мечтите си сегаИсторията на Джим Троп ще ви мотивира да сбъднете мечтите си сегаВдъхновяваща история на олимпиеца Джим Троп ни доказва, че мечтите могат да се превърнат в реалност дори когато всички обстоятелства са против нас.
Кои са печелившите хора в живота? Тази притча ще ви припомниКои са печелившите хора в живота? Тази притча ще ви припомниИзтощен и обезнадежден от живота си, веднъж един ученик се оплакал пред учителя си.
Притча за най-добрия стрелец или кой е истински успешен в животаПритча за най-добрия стрелец или кой е истински успешен в животаПритчата ни напомня, че истински успешните в живота не са тези, които превъзхождат другите с уменията си, а тези, които си поставят цели и ги постигат.
Притча за камъка ще ви научи на най-важния житейски урокПритча за камъка ще ви научи на най-важния житейски урокВеднъж един мъдър дядо дал камък на внука си и му заръчал да го занесе на битака.
Притча, която ще ви покаже как да намирате правилните решенияПритча, която ще ви покаже как да намирате правилните решенияЖивял преди много години мъдър философ. Той бил стар, но все още имал енергията да обучава на търпение и разсъдливост своите ученици.