sanovnik.bg»Статии»Притчи»Притчи за Успеха
Притчи за Успеха

Притчи за Успеха

Притчи за успеха и пътя към него. Поучителни притчи за успех от целия свят.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Притча за силата на настоящия моментПритча за силата на настоящия моментКогато се опомниш, сегашният момент е отлетял. С него и красотата от живота и малките радости. В крайна сметка те ще са минали покрай теб, докато съжаляваш за свършени дела или се безпокоиш за нещо, което може и да не дойде.
Притча за алчносттаПритча за алчносттаЖивял някога беден и неук младеж. След като прекарал целия си живот в глад и нищета, ненадейно му се случило нещо хубаво.
Притча за излишните страховеПритча за излишните страховеНеопитен плувец решил да влезе в плитка река и да поплува. Но тъй като му липсвала практика, когато се озовал във водата, много се изплашил.
Притча за правилата на успехаПритча за правилата на успехаЖивял някога велик майстор на моливи. Неговите творения били най-търсените в целия свят. Защо ли? Защото той вършел работата си с огромна страст и успявал да вдъхне живот на малките дървени пръчици. Ето и думите, с които орисвал моливите си на успех.
Притча за смисъла на животаПритча за смисъла на животаВеднъж учениците попитали учителя какъв е смисълът на живота. Без колебание мъдрецът отвърнал:
Притча за знаците на съдбатаПритча за знаците на съдбатаПритчата ни припомня, че често пъти, погълнати от песимизма и сивото си ежедневие, не виждаме малките даровете на съдбата. Тогава тя ни праща тежки изпитания, за да оценим какво всъщност имаме.
Притча за трудностите, които съдбата ни изпращаПритча за трудностите, които съдбата ни изпращаПритча, която показва, че трудностите и различните препятствия пред нас са начин да променим живота си към по-добро. Трябва само да проявим търпение.
Притча за тайната на успехаПритча за тайната на успехаИстория, която ни разказва, че тайната на големия успех се крие в желанието, което имаме, за да го постигнем.
Притча за двата избора в животаПритча за двата избора в животаПритчата ни напомня, че в живота, често сме изправени пред два избора. Но опитвайки се да вземем най-доброто решение, отделяме прекалено много време в чудене. А животът си минава покрай нас и накрая вече е късно.
Притча за успехаПритча за успехаЖивял някога мъдър учител. Той бил много известен с добрите си съвети и имал последователи от цял свят. Веднъж неговите ученици го запитали: Учителю, кога ще дойде успехът и при нас? Още дълго ли трябва да го чакаме?