Притчи
ParablesPriče
Sanovnik.bg»Статии»Притчи»Страница 2
Притчи

Притчи

Притчи , мъдри мисли и приказки от цял свят. Разгледай най-любопитните и поучителни притчи . Народни, любовно, приятелски и библейски притчи.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Най-забавните мъдри мислиНай-забавните мъдри мисли
24 Февр.
Хубавите афоризми обикновено са изпълнени с дълбок смисъл. Невинаги обаче те са сериозни. Вижте няколко забавни мъдрости, които не само ще ви дадат ценен урок, но и ще ви разсмеят искрено. Най-забавните мъдри мисли
Сентенции за Нова годинаСентенции за Нова година
30 Дек.
Дългоочакваното посрещане на 2019 година наближава. Предлагаме ви няколко мъдри мисли на хора от цял свят, с които да изпратите подобавщо 2018 година и да започнете начисто Новата година.
Разтърсващи цитати на Джордж ОруелРазтърсващи цитати на Джордж Оруел
26 Дек.
Едно от най-значителните имена в световната литература е това на Джордж Оруел. Той не се определя като класик. Ето някои от разтърсващите цитати на Джордж Оруел.
Посрещнете Коледа с тези мъдри и забавни цитати за празникаПосрещнете Коледа с тези мъдри и забавни цитати за празника
25 Дек.
Коледа е най-чаканият празник в годината, когато еуфорията от предстоящите празненства и опаковане на коледни подаръци ни завладява. Ако искате допълнително да повдигнете коледния си дух, прочетете тези остроумни цитати за празника.
Притча за мислите ниПритча за мислите ни
14 Дек.
Ние сме там, където са нашите мисли. Ако продължаваме да помним лошото и да говорим за него, то все ще ни наранява и ще ни пречи да се радваме на хубавите неща.
Заветът на милионера (притча)Заветът на милионера (притча)
12 Дек.
1
Един човек имал много бедно детство, изпълнено с глад и лишения. Ето защо той започнал да работи здраво още от съвсем млад и си обещал, че някой ден ще стане милионер.
Притча за страхаПритча за страха
11 Дек.
Един бездомник скитал в покрайнините на голям град, когато на пътя му се изпречила непозната старица в ужасяващ вид. Коя си ти и защо си дошла тук? - запитал мъжът.
Как светът да стане по-хубав? (притча)Как светът да стане по-хубав? (притча)
10 Дек.
Как светът да стане по-хубав? (притча) Искате ли да промените света? Недоволни ли сте от живота си? Как всичко може да се промени?
Притча за семейното щастиеПритча за семейното щастие
07 Дек.
На една улица живеели две семейства. Едните съпрузи все се карали, а другите живеели в мир и разбирателство. От първата къща се чували грозни кавги, а от втората - смях и веселие.
Как ни предупреждава Бог? (притча)Как ни предупреждава Бог? (притча)
04 Дек.
Един богаташ решил да дари голяма сума пари за освежаването на малка църква. Още същата нощ Бог се явил в съня му, за да му благодари за добрия жест. Господ обещал да бди над него цял живот и да му изпраща. . .