Притчи за Господ

Притчи за Господ

Поучителни притчи за господ бог и библята. Харесай си притча за господ от всички притчи.
Притча за бръснаряПритчи за ГосподПритча за бръснаря
26 Юли
Кристина Черникова
Притча за кръстаПритчи за ГосподПритча за кръста
13 Април
Кристина Черникова
Легенда за дрянаПритчи за ГосподЛегенда за дряна
06 Окт.
Кристина Черникова
Притча за Рая и Ада! Запомни я добреПритча за Рая и Ада! Запомни я добреПритчата ни учи, че най-голямото наказание за човек е да не оценява благата в своя живот и да ламти за още.
Притча за удавника или докъде води сляпата вяраПритча за удавника или докъде води сляпата вяраПонякога сме толкова заслепени от определени свои очаквания, че сами проваляме живота си.
Легенда разкрива защо чуждата жена е по-сладкаЛегенда разкрива защо чуждата жена е по-сладкаКогато Господ създал света, направил и десет мъже, които да се грижат за всички негови творения. Видял ги обаче, че скучаят много и решил да ги възнагради за добрата работа, като ги дари с невести.
Притча за неверницитеПритча за неверницитеЖивял в една далечна страна много мъдър учител. Той възхвалявал Бог и често говорел на многобройните си ученици за него. Един ден мъдрецът и младите му последователи тръгнали да разходка.
Притча за МайкатаПритча за МайкатаЕдно бебе се готвело да се появи на бял свят при родителите си на Земята. За да го подготви за този момент, Господ го извикал при себе си.
Притча за женските сълзиПритча за женските сълзиМалко момченце видяло майка си да ридае и много се разтревожило. Веднага му се приискало да разбере защо тя е тъжна.
Притча за пътяПритча за пътяЖивял много отдавна един мъдър старец. Веднъж при него отишъл много заможен мъж.
Притча за щастиетоПритча за щастиетоПритчата ни учи, че Бог дава право на щастие на всеки човек. Но всеки сам трябва да определи какво за него е щастието и да му придаде форма.
Причта за куфара на БогПричта за куфара на БогПритчата ни учи, че в живота си трябва да се радваме на истинските моменти, а не на материалните неща, които ни заобикалят.
Притча за монахаПритча за монахаПритчата ни учи, че няма малък и голям грях. Всяко прегрешение може да се окаже фатално.