Притчи
ParablesPriče
Sanovnik.bg»Статии»Притчи»Страница 3
Притчи

Притчи

Притчи , мъдри мисли и приказки от цял свят. Разгледай най-любопитните и поучителни притчи . Народни, любовно, приятелски и библейски притчи.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Притча за доброто и лошото селоПритча за доброто и лошото село
18 Ноем.
В подножието на висока планина се гушело китно село. В него живеел и възрастен мъдрец, който обичал всеки ден да се изкачва до върха. Притча за хубавото и лошото село ни напомня, че светът около нас не е нито добър, нито
Притча за алчносттаПритча за алчността
17 Ноем.
Живял някога беден и неук младеж. След като прекарал целия си живот в глад и нищета, ненадейно му се случило нещо хубаво.
Притча за честния човекПритча за честния човек
16 Ноем.
В далечно кралство имало затвор, в който присъдата си излежавали дребни престъпници. Владетелят на кралството обаче бил мъдър човек и вярвал, че всеки има право на втори шанс.
Притча за излишните страховеПритча за излишните страхове
14 Ноем.
Неопитен плувец решил да влезе в плитка река и да поплува. Но тъй като му липсвала практика, когато се озовал във водата, много се изплашил.
Притча за правилата на успехаПритча за правилата на успеха
13 Ноем.
Живял някога велик майстор на моливи. Неговите творения били най-търсените в целия свят. Защо ли? Защото той вършел работата си с огромна страст и успявал да вдъхне живот на малките дървени пръчици. Ето и думите, с които орисвал моливите си на успех.
Притча за смисъла на животаПритча за смисъла на живота
12 Ноем.
Веднъж учениците попитали учителя какъв е смисълът на живота. Без колебание мъдрецът отвърнал:
Притча за знаците на съдбатаПритча за знаците на съдбата
04 Ноем.
1
Притчата ни припомня, че често пъти, погълнати от песимизма и сивото си ежедневие, не виждаме малките даровете на съдбата. Тогава тя ни праща тежки изпитания, за да оценим какво всъщност имаме.
Притча за любовта и ревносттаПритча за любовта и ревността
01 Ноем.
1
Притча, която разказва, че ревността е разрушителна, дори и ако е провокирана от силна любов.
Притча за трудностите, които съдбата ни изпращаПритча за трудностите, които съдбата ни изпраща
24 Окт.
Притча, която показва, че трудностите и различните препятствия пред нас са начин да променим живота си към по-добро. Трябва само да проявим търпение.
Притчата за пръстена на цар СоломонПритчата за пръстена на цар Соломон
23 Окт.
Притча, която ни учи, че и лошите събития в живота имат своя край. Когато цар Соломон бил малко момче, неговият баща Давид му подарил пръстен, на който бил гравиран надписа всичко отминава.