Приказки

Приказки

Приказки от цял свят.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Прочети най-старата приказка на светаПрочети най-старата приказка на света
21 Февр.
Мариана В.
Най-старата приказка на света не разказва за принцове и принцеси. В нея няма да откриете нито дума за дракони или чудовища. Най-старата приказка е част от аборигенския фолклор в Австралия и разказва за. . .
Приказка за мъдрия просякПриказка за мъдрия просякИмало едно време един просяк. Той по цял ден бродел из близките населени места и молел за подаяние.
Приказка за вятъраПриказка за вятъраПриказката ни напомня, че когато се възгордеем, сме способни да загубим разсъдъка си.
Приказка за неблагодарния еленПриказка за неблагодарния еленЖивял в далечна страна елен, който имал тежка съдба. Той бил изключително красив и ловците често го преследвали. Ето защо му се налагало постоянно да бяга и да се бори за оцеляването си.
Приказка за истините в любовта, които трябва да приемемПриказка за истините в любовта, които трябва да приемем
20 Септ.
Антония Р.
Авторът Анкуш Бахугуна казва, че за любовта има няколко неизменни истини, които винаги се доказват, макар че повечето влюбени ще ги отрекат веднага.
Най-страховитите истории за чудовището ТорбаланНай-страховитите истории за чудовището ТорбаланИма най-различни истории за Торбалан, обикалящи света. У нас той е представен като намръщен старец, който хваща палавите хлапета и ги напъхва в големия си чувал.
Приказка за завистливия СтоянПриказка за завистливия Стоян
22 Януари
Антония Р.
Двамата съседи Стоян и Иван се разбирали отлично години наред, докато Иван не си купил магаре. Животното не можело да впечатли никого с външния си вид, но фактът, че било собственост на Иван, карало Стоян да изпитва силна завист.
Приказката за жребия за съдбатаПриказката за жребия за съдбата
05 Януари
Антония Р.
В едно далечно царство съществувал стар обичай, с който се проверявало мнението на провидението за осъдените на смърт затворници. За да са сигурни, че съдиите не са сгрешили, осъдените играели жребият на съдбата.
Приказка за зависттаПриказка за зависттаИ докато в началото завистта жегваше Петър само от време на време, то в последствие черните мисли се загнездиха за постоянно в съзнанието му.
Приказка за уроците на бедното детствоПриказка за уроците на бедното детство
05 Август
Антония Р.
В своята книга уроците на едно бедно детство писателката Деби Билс споделя какви уроци и какъв опит ѝ е дал нейното детство, в което е деляла всички свои вещи, включително и леглото със своите сестри.