sanovnik.bg»Статии»Притчи»Страница 29
Притчи

Притчи

Притчи , мъдри мисли и приказки от цял свят. Разгледай най-любопитните и поучителни притчи . Народни, любовно, приятелски и библейски притчи.
Притча за куртизанкатаПритчиПритча за куртизанката
13 Януари
Кристина Черникова
Притча за мътния ручейПритчи за БудаПритча за мътния ручей
12 Януари
Кристина Черникова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Незабравими мисли на Оскар УайлдНезабравими мисли на Оскар УайлдОскар Уайлд е популярен писател, поет и драматург, роден в Дъблин, Ирландия през 1854 година. Той заема важно място в литературната история с произведения като Щастливият принц, Портретът на Дориан Грей, Колко е важно да бъдеш сериозен и др.
Притча за монахаПритча за монахаПритчата ни учи, че няма малък и голям грях. Всяко прегрешение може да се окаже фатално.
Притча за божия подаръкПритча за божия подаръкПритчата ни учи, че Бог помага на човека. Но човек може да не съзре тази помощ, защото сам е пожелал да затвори очите си за нея.
Притча за бедното детеПритча за бедното детеПритчата ни учи, че сам по себе си Бог невинаги може да направи света по-добро място за живеене. Понякога обаче той предприема дела чрез нас, божиите творения.
Притча за висшето и низшетоПритча за висшето и низшетоПритчата ни учи, че всички хора сме участници в едно и също съществуване. Няма висши и низши и едно такова разделение е чиста измислица.
Притча за стрелбата и целтаПритча за стрелбата и целтаПритчата разказва, че мъдрият човек познава не съществуванието и смъртта, а причините за това.
Притча за костенуркатаПритча за костенуркатаДжуан Дзъ стоял кротко край реката със своята въдица. Внезапно при него пристигнали двама придворни, които господарят на Чу бил изпратил при него.
Притча за петелаПритча за петелаПритчата ни учи, че истинският боец може да запазва самообладание винаги.
Притча за власттаПритча за власттаЖестоката влас е много по-кръвожадна, отколкото див звяр.
Притча за магаретоПритча за магаретоНастрадин Ходжа разполагал със здраво и хубаво магаре. С добичето си той ходел за дърва в гората. И тъй като всеки ден ходел до гората и се връщал в селото, тази работа бързо му омръзнала.