Приказки

Приказки

Приказки от цял свят.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Приказка за сезонитеПриказка за сезоните
13 Март
В едно далечно кралство слънцето греело силно, а птиците пеели и се радвали на цялата разцъфнала природа. Всеки момент трябвало да дойде Лятото, но Пролетта все още не била стегнала багажа си за нейното отпътуване.
Приказка за двамата болниПриказка за двамата болни
27 Януари
В една болнична стая лежали двама пациенти. Единият болен се намирал до прозореца, а другият - в дъното на стаята. Вторият бил сериозно обездвижен и трябвало да лежи с гръб към другия човек и с лице към стената.
Приказка за човешката алчностПриказка за човешката алчност
13 Януари
Едно далечно кралство било управлявано от богат владетел. Веднъж той решил да излезе от покоите си и да се разходи из своите владения.
Приказка за чуждите бедиПриказка за чуждите беди
11 Дек.
В едно село живял един фермер, който не се интересувал никак от живота на своите съселяни и не се трогвал изобщо от бедите, които ги сполитали.
Приказка за снахата и свекърватаПриказка за снахата и свекървата
05 Дек.
Имало някога двама влюбени. Те се оженили и след сватбата младата двойка заживяла при семейството на мъжа. Не след дълго обаче снахата и майката на съпруга започнали да се карат.
Приказка за свещитеПриказка за свещите
29 Август
В къщата беше тихо и спокойно, а в стаята нямаше никой освен четири запалени свещи.
Момчето и гвоздеитеМомчето и гвоздеите
18 Юли
В едно село живеело момче, което лесно губело самообладание. Често пъти се случвало то да избухва от най-малкото нещо. Това, разбира се, му създавало много проблеми и карало околните да го избягват.
Изборите, с които градим живота сиИзборите, с които градим живота си
05 Юли
Често пъти се заемаме с някакви дела, без да дадем най-доброто, на което сме способни. Само че това, което вършим днес, няма как да не ни се отрази в бъдеще.
Момичето и морските звездиМомичето и морските звезди
17 Юни
1
Веднъж възрастен мъж отишъл на почивка край океана. Един ден, докато се разхождал по плажа и се любувал на зашеметяващата гледка, забелязал, че скоро тук е имало буря.
Приказка за трудолюбивата мравкаПриказка за трудолюбивата мравка
15 Юни
1
Имаше някога една малка мравка. Тя ходеше съвестно на работа и се трудеше неуморно от сутрин до вечер. Това обаче не я натоварваше, а я правеше безкрайно щастлива.