Цитатите на Пикасо, с които ще мислите по-креативно

Цитатите на Пикасо, с които ще мислите по-креативно

Когато бях малък, майка ми казваше: Ако бъдеш войник, ще станеш генерал. Ако бъдеш свещеник, ще станеш папа. Но аз исках да бъда художник и станах Пикасо

1

Притчи

Притчи, мъдри мисли и приказки от цял свят. Разгледай най-любопитните и поучителни притчи. Народни, любовно, приятелски и библейски притчи.
Притчи - Прочети я! Рецептата за щастие на Айнщайн

Прочети я! Рецептата за щастие на Айнщайн

27.10.201701192

Айнщайн е имал две правила за щастлив живот, които въпреки че са изключително простички, наскоро бяха продадени на търг за цели 1. 56 млн. долара.

Притчи - Мъдрите уроци, които научихме от Джим Кери

Мъдрите уроци, които научихме от Джим Кери

23.10.20170134

Джим Кери е една от най-обичаните комедийни звезди. Въпреки че сме свикнали да свързваме екранните му образи с веселие и шеги, в реалния си живот актьорът е мъдър човек, който може да ни накара сериозно да се замислим

Притчи - Тези български поговорки винаги ще са актуални

Тези български поговорки винаги ще са актуални

18.10.20170294

Запознайте се с част от непреходната народна мъдрост, която независимо от минаващите години винаги ще е актуална. Вижте интересните български поговорки, от които винаги има какво да научим.

Притчи - Прочувствените писма на Бетовен до неговата безсмъртна любима

Прочувствените писма на Бетовен до неговата безсмъртна любима

11.10.20170147

Като недостижима и невъзможна е определена любовната история между всепризнатия композитор Лудвиг Ван Бетовен и неговата безсмъртна любима, чието име и до днес си остава загадка.

Притчи - Цитатите от Халед Хосейни, с които ще повярвате в силата на човешкия дух

Цитатите от Халед Хосейни, с които ще повярвате в силата на човешкия дух

08.10.20170313

Ловецът на хвърчила и Хиляди сияйни слънца са дебютните романи на афганистанския писател Халед Хосейни, който със силните си истории ще ви накара да повярвате в силата на човешкия дух.

Притчи - Притчата за младото момиче и безскрупулния лихвар

Притчата за младото момиче и безскрупулния лихвар

13.09.20170365

Дори за най-оплетените ситуации има изход, стига да сме достатъчно находчиви, изобретателни и да не се задоволяваме с очевидните варианти. На това ни учи притча за младо момиче и един безскрупулен лихвар.

Притчи - Запомнящите се цитати от творчеството на Георги Марков

Запомнящите се цитати от творчеството на Георги Марков

07.09.20170183

Писателят Георги Марков е от малко познатите имена в родната литература. Той не е единствено мишената в Случая с българския чадър, а творец, който показва какво означава свобода на словото във време, когато такава не е съществувала.

Притчи - Цитатите, заради които ще прочетете романа Лолита

Цитатите, заради които ще прочетете романа Лолита

27.08.20170467

Скандален както за времето на издаването си, така и сега романът на Владимир Набоков – Лолита е четиво, което никой не бива да пропуска. А събраните цитати тук ще ви ви убедят в силата на тази книга.

Притчи - Притчата за семейното щастие

Притчата за семейното щастие

18.08.20170516

Притчата за две семейства, от които едните непрекъснато се карали, а другите живеели в хармония и разбирателство, ще ви разкрие в кой дребен детайл се крие тайната на семейното щастие.

Притчи - Цитатите, заради които ще прочетете романа Ана Каренина

Цитатите, заради които ще прочетете романа Ана Каренина

13.08.20170589

Ана Каренина е роман на руския писател Лев Толстой, който разказва за трагичната любовна история на омъжена аристократка и млад офицер на фона на общество, пълно с предразсъдъци.