Притчата за младото момиче и безскрупулния лихвар

Притчата за младото момиче и безскрупулния лихвар

Дори за най-оплетените ситуации има изход, стига да сме достатъчно находчиви, изобретателни и да не се задоволяваме с очевидните варианти. На това ни учи притча за младо момиче и един безскрупулен лихвар.

1

Притчи

Притчи, мъдри мисли и приказки от цял свят. Разгледай най-любопитните и поучителни притчи. Народни, любовно, приятелски и библейски притчи.
Притчи - Запомнящите се цитати от творчеството на Георги Марков

Запомнящите се цитати от творчеството на Георги Марков

07.09.20170148

Писателят Георги Марков е от малко познатите имена в родната литература. Той не е единствено мишената в Случая с българския чадър, а творец, който показва какво означава свобода на словото във време, когато такава не е съществувала.

Притчи - Цитатите, заради които ще прочетете романа Лолита

Цитатите, заради които ще прочетете романа Лолита

27.08.20170257

Скандален както за времето на издаването си, така и сега романът на Владимир Набоков – Лолита е четиво, което никой не бива да пропуска. А събраните цитати тук ще ви ви убедят в силата на тази книга.

Притчи - Притчата за семейното щастие

Притчата за семейното щастие

18.08.20170276

Притчата за две семейства, от които едните непрекъснато се карали, а другите живеели в хармония и разбирателство, ще ви разкрие в кой дребен детайл се крие тайната на семейното щастие.

Притчи - Цитатите, заради които ще прочетете романа Ана Каренина

Цитатите, заради които ще прочетете романа Ана Каренина

13.08.20170276

Ана Каренина е роман на руския писател Лев Толстой, който разказва за трагичната любовна история на омъжена аристократка и млад офицер на фона на общество, пълно с предразсъдъци.

Притчи - Притчата за цар Дамокъл и страха от смъртта

Притчата за цар Дамокъл и страха от смъртта

09.07.20170314

Твърди се, че притчата за цар Дамокъл, от която произлиза израза дамоклевият меч, е измислена от Цицерон през 45 година преди Христа. Историята ясно показва какво се случва с човек, който непрекъснато се страхува от предателство и убийство.

Притчи - Притчата, която показва разликата между страстта, любовта и обичта

Притчата, която показва разликата между страстта, любовта и обичта

07.07.20170545

Да обичаш някого не е същото, както когато те привлича или пък си влюбен в него. Разликата между тези три силни чувства ще ви покаже мъдрата притча за ученик и неговият учител.

Притчи - Прочетете мъдрите цитати на безумния Дон Кихот

Прочетете мъдрите цитати на безумния Дон Кихот

23.06.20170377

Романът Дон Кихот е на малко повече от 400 години, но неговият главен герой и мъдрите му мисли остават актуални до днес. Прочетете част от цитатите, заради което този роман ще е вечен.

Притчи - Мъдростите на Вера Кочовска, които трябва да си припомняме редовно

Мъдростите на Вера Кочовска, които трябва да си припомняме редовно

22.06.20170976

Феноменът Вера Кочовска, освен със своята невероятна дарба, е известна и с редицата мъдрости, които ни напомнят кое е наистина важното в този живот. Прочетете част от цитатите на знаменитата пророчица.

Притчи - Притчата за чашата на желанията

Притчата за чашата на желанията

18.06.20170447

Ако силно искате някое от вашите желания да се изпълни, прочетете тази притча, която показва, че като за много други неща човек е склонен да се лакоми, дори и когато става въпрос за мечти.

Притчи - Тези цитати показват защо евреите разбират от пари

Тези цитати показват защо евреите разбират от пари

17.06.20170410

Евреите са нацията, която владее до най-малките тънкости умението да управлява финансите си. Те никога не остават без пари, а за да разберете как се случва това, прочетете техните правила по този въпрос.

Sanovnik bg е българският онлайн съновник за Вашите сънища с постоянно актуализиращ се речник. В подробният съновник можете да намерите тълкуване на сънищата от Нас и нашите читатели. Тъй като сънищата на всеки човек, както и тяхното значение, могат да се различават, съновник.бг не носи отговорност за истинността на тълкуваните сънища или нанесени вреди на трети лица в следствие на публикувани материали в настоящият съновник и портал. Съновник бг е съновник на старите баби, мистерии, феномени и още нещо...