Анонимен
Анонимен
Новак

Моите форумни постове

АнонименГледаха ми на ръка и излезна, че имам магия
Здравейте! http://sanovnik.bg/n4-11215? Смятам, че това ще Ви помогне. Опитайте и в зависимост от резултата, пишете отново. Ако излезе, че имате магия, направете казаното от циганката. Ако не - не.
АнонименСтрах ме е от високо, а постоянно го сънувам
Намек ? Че това си е като двойка в училище. Доказателство, че трябва нещо неизбежно да бъде променено - в учебния процес - физически или духовен. Казвате "постоянно", можете да прочетете относно повтарящите се сънища тук - http://sanovnik.bg/n2-5402 Няма какво да се чудите, трябва да се преборите с този страх. Започнете с малка крачка, но я направете. Отидете на някоя висока сграда и погледнете през тераса/прозорец. Дори и за пет минути да постоите на височина, проблемът е на половина решен. Удължавайте всеки ден без изключение този престой, докато накрая страхът изчезне. Направете го.
АнонименСтрах ме е от високо, а постоянно го сънувам
Но съм съгласна, че ако искаш да се пребориш можеш да го направиш. И аз сънувам, че когато стоя на ръба на висока сграда, губя всякакво чувство за равновесие и падам. Живях на 13тия етаж, честно, гледката е превъзходна, не ме е било страх или нещо, но ако трябва да стоя на ръба, пътник съм.. От кого зависи да се пребориш със собствените си страхове ? Не те карам да скачаш от 13-тия етаж, нито да скачаш от някой мост. Между страх и опасение разликата не е никак малка. При страховете няма реална опасност, както в твоя случай. Успех със сънищата.
АнонименОткриха 4-метрови човешки фигури край Дунав
Хм, много ме съмнява това и ето защо. Значи аз живея в град до Дунава и никой не е чул за такова нещо. Как някои хора от по на татака от Дунава ще знаят какво е открито ? Правилно! Щом не си чул клюките на комшийката от третия етаж, значи нищо не се случва. За мнението ти мога да кажа, че е демонстрация на невежество, допълнено от не малка наглост и безхаберие. Първо, отчайващия правопис, а може би дори липсата му, свидетелстват за не много приятни нещица. Както и да е, безсмислен е всякакъв коментар спрямо този цитат. Колкото по темата, аз също живея на няколко крачки от Дунава, но в крайна сметка по бреговете на Дунав има толкова много градове, а и никой не е казал всъщност, че откритията се намират в град. Радвам се, че вече имаме още един повод за гордост и благодаря за чудесната информация!
АнонименПрераждането - истина или лъжа?
Първото мнение, звучи по-скоро саркастично, отколкото въвеждащо. Реинкарнация /прераждане/ преживява всеки, но помнят само някои. Тялото на обикновения човек не е програмирано да помни миналите животи, защото инак ще живеем в миналото - нещо, което и без друго редовно вършим. Представете си, ако вместо да се тревожим за грешките от близките 70 години, да мислим за стореното през 500 г., например ? Щом сега процента от депресии и други психически натоварвания, е огромен, какъв би бил при толкова много грешки, макар и неизбежни ?! Само някой по-различни от нас личности - деца от новото хилядолетие помнят предишните животи. Но те не просто помнят, те осъзнават и разбират. Те са подготвени за това. Виждат и усещат неща, за каквито много малко дори подозират. Тъй като за някой, моята убеденост ще бъде близка до научната фантастика, ще отбележа, че това е без значение. Нямам полза да лъжа никого. Но да предположим, че нашия настоящ жалък живот е всичко. Къде е смисълът, какъв е? Лъжем, биваме лъгани, вършим добрини, получаваме същото. Законът за причинността и следствията е в пълна сила, безспорно. Но ние сами виждаме, че справедливостта рядко идва в рамките на един живот.В други случаи пък идва, но не го осъзнаваме и тълкуваме погрешно.
АнонименМаската на шарлатанството
Вярно е, много са измамниците, но пък се срещат и хора, които наистина могат. Но тези хора не излизат по националната телевизия, за да кажат \"АЗ МОГА\", защото не им е необходимо. Не твърдят, че познават на 100%, не говорят общи приказки за далечното бъдеще. Те са впъти по-конкретни сравние с шарлатаните, но понякога е не просто трудно да разпознаеш лъжата, а дори е невъзможно...
АнонименЗащо виждам духове
Как какво й казват: \"Намали алкохо-ооо-ла\" може би. Не знам защо, но не ти вярвам. Сигурна ли си, че не си се заблудила ?!
АнонименЧовек изпитва само две истински емоции
Когато прочетох заглавието реших, че ще са поредните глупости за любовта и омразата... но останах очарована, щом прочетох. Съвсем различно, много интересно и полезно. И все пак аз мисля, че и страхът не е истински, а е породен от любовта, привързаността към нещо, стремежа то да бъде запазено.
АнонименКалендара на Маите 2012
Напълно вярвам в календара на маите, в тяхната точност и способност да предсказват, но точно толкова ненавиждам научните тълкования на неща, определено над самата наука. Календарът свършва тогава, нали? Казали са, че нещо ужасно ще се случи... е, добре де, ние откъде знаем, че просто Бойко Борисов няма да бъде преизбран ? Откъде-накъде решихме, че непременно е гибел за човечеството...
АнонименКалендара на Маите 2012
И аз съм чела по този въпрос и все по-вероятно ми се струва, защото пише, че Апокалипсиса ще настъпи след като започне Третата световна война. Е, тя май вече започна. Никой не може да промени Съдбата. Това го разбрах от личен опит. Никой не може да живее както иска. Има някаква невидима сила, която ни тласка незабележимо в нежелана от нас посока. Бог да ни е на помощ. Не ме разбирайте погрешно, но щом изводите от вашия личен опит са толкова зле аргументирани и обосновани, едва ли нещата, които сте прочели по този въпрос ще са градивни. Съдбата, няма да променям темата, само ще отбележа, че Вселената има ясни закономерности, една от които "Каквото посееш, това ще пожънеш". Всички го знаем, но много са малко тези, които наистина се съобразяват с този закон с неподозирана важност. Съдбата е нещо, което сами ковем. С идването ни на този свят, още в началото на всеки живот са формулирани цели, духовни върхове, които трябва да бъдат покорени и това е. Както от София до Пловдив може да се стигне по много пътища, така и от цел до цел може да се стигне по много различни маршрути. Важна е крайната точка, ако не успеем да достигнем нужното духовно ниво, то ще има следващ живот, в който ще продължаваме да се сблъскваме със същото. Много се отдалечих от темата, по-подробно мога да Ви опиша какво имам предвид в лично съобщение, ако имате желание и време за губене, пишете ми. Както и да е. Страшно се отклоних, извинете ме, просто не се сдържах! :blush:
АнонименКакво се случва докато спим
Според някой от източните религии по време на сън душата се почти се отделя от тялото(свързва ги само една тънка сребърна нишка) и отива в отвъдното. Това е причината рязкото събуждане да е вредно, особено при малките деца или в часовете, когато сънят е най-дълбок.
АнонименМолитвата не е случайна
Замисляли ли сте се защо накрая на молитва се казва \"Амин\" ? Думата е близка с думите: Ом, Ум, Амен, Омен. В древен Вавилон с думата \"омен\" се е означавало специфична звездна конфигурация, която се е смялата за предвестник на дадено събитие. \"Омен\" е синоним \"това, което има да стане\". Думата \"Амен\" се среща и в езика на древните рома. Означава \"ние\". Интересното в езика им е, че няма местоимение за \"те\". Амин е юдейската интерпретация на Амон. Амин има много значения и е трудно да се каже откъде точно е дошло. В крайна сметка \"проучването\", което си направих беше без резултат. Според Уикипедия означава \"Амин (на старогръцки: ἀμήν, на иврит: אמן, в западноевропейската традиция на латински: amen) е обичаен завършек на молитва или псалм в юдаизма, християнството и исляма, представляващо потвърждение на произнесените думи. Като синоними могат да се посочат \"да, наистина\" или \"да бъде\".\" Според тълковния речник \"Възглас в заключение на църковни молитви;истина,така да бъде.\" Нищо общо с това, което съм чела по книгите. Продължавам да ровя, ако открия нещо ще си редактирам поста.
АнонименКаква е разликата в различните астрологии?
Астрология на взаимоотношенията (синастрия) Една от най-интересните области в астрологията, позволяваща да се изследват отношенията между двама или повече души. Това могат да бъдат съпруг и съпруга, родител и дете, началник и подчинен, приятели, любовници и т.н. Рождените астрологични карти на партньорите се наслагват една върху друга и се изследват взаимодействията между техните Слънца, Луни и планети. Най-популярни и често използвани за анализ на отношенията са взаимодействията между Слънцата на партньорите. Но това далеч не е достатъчно, за да се направи цялостна оценка за всички възможности и усложнения, които произтичат от една връзка. Пълният синастричен анализ, изготвен от професионален астролог може да помогне да се разрешат или предотвратят много голяма част от проблемите, които възникват във взаимоотношенията между хората. Натална астрология Изучава характера и съдбата на човека. Астрологическата карта (рождения хороскоп) се построява според деня, часа (с точност до една минута) и мястото на раждане на индивида и е абсолютно уникална за всеки. Тя дава информация за характера, талантите, качествата, слабостите, здравето, финансите, семейството, професионалната реализация, социалното положение. Чертае основните събития в живота на човека, проблемите, с които ще се сблъска, възможностите за личностно и духовно израстване. Хорарна астрология Хорарната астрология дава отговор на зададен конкретен въпрос. Например: “Да приема ли предложението за работа?”, “Ще ми повишат ли заплатата в близките три месеца”, “Къде се намира откраднатия ми автомобил?”. Построява се астрологична карта на зададения въпрос и на база влиянието на Луната и планетите показатели на въпроса се дава отговор. Не всеки въпрос е зададен коректно или момента може да не е подходящ, за да се даде отговор, но в хорарната карта има фактори, които предупреждават астролога за това.
АнонименСами ли сме във вселената?
Според мен вече е доказвано, че не сме сами. Въпрос на време е това да стане публично достояние (нямам предвид седмица, месец, година или две). И все пак аз не мисля, че сме готови и за една хилядна от истината за духовното и материалното.
АнонименКой е построил пирамидите в Египет и Мексико?
Първата пирамида е построена от Джосер, който е бил фараон на Египет. След него Снофру е правил 3 опита, но несполучливи защото не се е съобразил с някой неща. След него синът му Куфу, стараейки се да не прави същите грешки като баща си, построява най-великата пирамида до сега. По тази пирамида работят 20000 мъже египтяни. Костите на работниците са изкривени и счупени, което е в следствие от носенето на 1,5 тоновите камъни нагоре към върха на пирамидата. По - късно тази пирамида е станала и самата гробница на Куфу, която е била и пътя към боговете. След него също са били правини опити да се издигнат пирамиди, но никой не успял да достигне размерите на пирамидата на Куфу. Глупости. Малко по-задълбочено да се поинтересуваш, сама ще се откажеш от това повърхностно мнение. Да приемем, че си права - защо тогава никоя държава в днешни дни, при всичките тези технологии, не построи пирамида ?
АнонименКой е построил пирамидите в Египет и Мексико?
С радост бих говорила с всекиго, уви, чувствата обаче не са взаимни. А колкото до строежа на пирамиди - и този отговор сама можеш да откриеш. Защо хората продължават да строят молове, банки, къщи и паметници, щом вече има такива? Същото е и с пирамидите. Всеки архитект се опитва да направи нещо неповторимо, уникално. Друг е въпросът, че малцина успяват. И да, определено мнението е повърхностно. То се базира единствено на сухи проучвания и нищо повече. А така не става.
АнонименКой е построил пирамидите в Египет и Мексико?
Хехе, това е друг въпрос. Преди да се появим ние, Земята е населявана от далеч, далеч по-развити и могъщи същества. Не една или две цивилизации. Всъщност ние сме петите, а сред нас вече има и представители на шестата. Не съм сигурна точно кога и от кого са построени пирамидите, но определено не са наше дело. Колкото и налудничаво да звучи това ми мнение /а то е така, защото имаш още доста книжки да четеш докато схванеш какво имам предвид, но не се отчайвай, е точно така. Препоръчвам ти да прочетеш като за начало "Не пипай тази книга" на Ян ван Хелсинг. Макар да не пише конкретно и в подробности за пирамидите има далеч по-интригуващи и ценни неща, които би могла да прочетеш, за да ме разбереш - ако имаш желание, естествено.
АнонименКой е построил пирамидите в Египет и Мексико?
Каква е тази враждебност, бе душа? По-позитивно подхождай, или това с позитивното мислене е демоде вече. Както и да е, не виждам какъв ти е проблемът. Напълно е възможно и да съм била там, ама малко се съмнявам. :blush: Ако можеше да направиш поне някакъв, макар и жалък, опит да ме разбереш, нямаше да ми задаваш подобни малоумни въпроси. Това, което казах е така без значение какво твърдя аз, или пък ти. Аз не излагам позиция, а факти, които ти просто не успяваш да осмислиш. Нищо, имаш време, надявам се. Не виждам нищо, ама нищо градивно в плиткоумните опити за тънко заяждане от твоя страна. Докато не изложиш някакво смислено мнение, докато продължаваш с тези банални светски виждания, не смятам да ти обяснявам каквото и да е било - а и съм сигурна, че и ти не искаш. Питаш просто за запълване на бройка мнения и съответното заяждане.