Sanovnik.bg»Форум»Говорилник»Какво се случва докато спим

Какво се случва докато спим

  • 27.11.10 06:29#1мЕГИмЕГИНовакРегистрация: 21.11.10Град: ПловдивОтговори: 266Какво се случва докато спимПитали ли сте се някога какво се случва докато спим. Предполага се, че за подсилване на паметта ни спането помага да се селекционира като полезни факти натрупаната през деня информация.

    "Не само, че по време на сън стабилизираме паметта си, но и правим селекция на информацията и нейното значение по важност", обяснява Стикголд. При подобен опит, учените показали на хората карти със символи представляващи различни климатични условия. Така на пример форма на диамант символизирала валеж на дъжд в продължение на 70% от времето. 12 часа след експериментът, хората са смятали, че от символите може да разберат какво време ги очаква.

    След добър сън обаче тяхната способност за предвиждане ставала с още 10% по-добра.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 08.12.10 01:33#2ИваИваНовакРегистрация: 02.12.10Град: -Отговори: 23от: Какво се случва докато спимСпоред някой от източните религии по време на сън душата се почти се отделя от тялото(свързва ги само една тънка сребърна нишка) и отива в отвъдното. Това е причината рязкото събуждане да е вредно, особено при малките деца или в часовете, когато сънят е най-дълбок. ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest