- 28.11.10 01:01#1Календара на Маите 2012Вероятно сте чули за "21 декември 2012 г. - страшният съд" - деня, когато ще настъпи края на света. Пророчеството е подкрепено от много религии, календари и предсказания. Това е друга теория за настъпването на Апокалипсиса, различна от тези, които са ни познати.
Календарът на маите: В древния календар на маите се посочва, че края на света ще бъде на 21 декември 2012 г. Цивилизацията на маите, живели в Централна Америка, процъфтявала от 6 до 9 в. Те били обсебени от времето и воденето на календар. Той бил невероятно точен и показвал циклите на луната, слънцето и планетите. Предсказвал лунните и слънчевите затъмнения за хиляди години напред в бъдещето. Този точен календар мистериозно приключва на 21 декември 2012 г.
В календара е описано, че на 21 декември 2012 г. слънцето ще се издигне до центъра на Млечния път, посочен като черна дупка. През последните пет години, астрономите открили, че в действителност съществува огромна черна дупка в центъра на нашата галактика Млечния път.
Съвременните астрономи, както и маите, твърдят, че на 21 декември,2012 г. положението на земята ще се изравни със слънцето и центъра на нашата галактика Млечния път. Това галатическо събитие става веднъж на всеки 25800 години. Никой не знае какъв ще бъде ефекта от това изравняване за нашата планета, но маите вярвали, че ще се случи нещо ужасно.ОтговорОтговор с цитат - 30.11.10 06:34#2от: Календара на Маите 2012Това са пълни глупости...
Доколкото знам, в "Календара на Маите" никъде не пише за ужасни събития на този ден, а просто са сметнали че е достатъчно далече като дата за да продължат да пишат.
Хората да си тълкуват както искат, някои печелят от продажбата на книгите за "страшният съд".ОтговорОтговор с цитат - 08.12.10 01:21#3от: Календара на Маите 2012Напълно вярвам в календара на маите, в тяхната точност и способност да предсказват, но точно толкова ненавиждам научните тълкования на неща, определено над самата наука. Календарът свършва тогава, нали? Казали са, че нещо ужасно ще се случи... е, добре де, ние откъде знаем, че просто Бойко Борисов няма да бъде преизбран ? Откъде-накъде решихме, че непременно е гибел за човечеството... ОтговорОтговор с цитат
- 14.01.11 05:34#4от: Календара на Маите 2012 ps: Ми то си е направо гибелно за човечеството.. :blush: ОтговорОтговор с цитат
- 22.03.11 12:01#5от: Календара на Маите 2012И аз съм чела по този въпрос и все по-вероятно ми се струва, защото пише, че Апокалипсиса ще настъпи след като започне Третата световна война.Е, тя май вече започна. Никой не може да промени Съдбата. Това го разбрах от личен опит. Никой не може да живее както иска. Има някаква невидима сила, която ни тласка незабележимо в нежелана от нас посока. Бог да ни е на помощ.ОтговорОтговор с цитат
- 08.04.11 09:42#6от: Календара на Маите 2012Така е, всеки живее според някакви канони. Няма ненаказано зло и няма невърнато добро. Всичко е като бумеранг, според мен каквото си помислиш, това ти се връща. За това злобните хора стават още по - злобни и лошите още по - лоши. Според мен, човек трябва да е зареден с изключително много добра позитивност. Защото един живот се живее, не трябва да го пропиляваме, а да го изживеем пълноценно, по - точно, който както може, защото съвети лесно се дават, но всеки си знае себе си. За това, който както може, по - добре да си го изживее. А за маите и за края, той ще си дойде, няма начин. Доста натежахме на майката природа и тя по нейн си свои начин се оттърсва от тежеста, с която я товарим. Ето факти Япония, Либия, Пакестан, Египет, Гърция и доста други, където се водят разни или стачки като гражданска война или с директни войни или със земетресения, изобщо сложна работа, за това да сме живи и здрави и много позитивни. Ако малко повече хора мислят така, светът би бил малко по - добър и живота малко по - лесен. Успех.ОтговорОтговор с цитат
- 22.08.11 02:26#7от: Календара на Маите 2012 И аз съм чела по този въпрос и все по-вероятно ми се струва, защото пише, че Апокалипсиса ще настъпи след като започне Третата световна война. Е, тя май вече започна. Никой не може да промени Съдбата. Това го разбрах от личен опит. Никой не може да живее както иска. Има някаква невидима сила, която ни тласка незабележимо в нежелана от нас посока. Бог да ни е на помощ.
Не ме разбирайте погрешно, но щом изводите от вашия личен опит са толкова зле аргументирани и обосновани, едва ли нещата, които сте прочели по този въпрос ще са градивни.
Съдбата, няма да променям темата, само ще отбележа, че Вселената има ясни закономерности, една от които "Каквото посееш, това ще пожънеш". Всички го знаем, но много са малко тези, които наистина се съобразяват с този закон с неподозирана важност. Съдбата е нещо, което сами ковем. С идването ни на този свят, още в началото на всеки живот са формулирани цели, духовни върхове, които трябва да бъдат покорени и това е. Както от София до Пловдив може да се стигне по много пътища, така и от цел до цел може да се стигне по много различни маршрути. Важна е крайната точка, ако не успеем да достигнем нужното духовно ниво, то ще има следващ живот, в който ще продължаваме да се сблъскваме със същото. Много се отдалечих от темата, по-подробно мога да Ви опиша какво имам предвид в лично съобщение, ако имате желание и време за губене, пишете ми. Както и да е. Страшно се отклоних, извинете ме, просто не се сдържах! :blush:
ОтговорОтговор с цитат - 03.01.12 07:54#8от: Календара на Маите 2012Това естествено е ваше лично мнение и трябва да се уважават хората който имат мнение по даден въпрос така че няма място за сърдене доре не е нужно да се извинявате. Напротив прави ви чест, че имате мнение за което аз ви благодаря.ОтговорОтговор с цитат
- 04.09.12 01:09#9от: Календара на Маите 2012това е лъжааааааа..........Никъде в календара на маите не пише че света ще свърши.какво като свършва календара.ще направим друг ОтговорОтговор с цитат
- 04.09.12 01:13#10от: Календара на Маите 2012преди години са казали че 2000 година е края на света.хиляди хора се самоубили от страха да не бъдат заличени от извънземни.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest