Sanovnik.bg»Форум»Съновник»Страх ме е от високо, а постоянно го сънувам

Страх ме е от високо, а постоянно го сънувам

  • 14.08.11 10:58#1IanicaIanicaНовакРегистрация: 14.08.11Град: -Отговори: -Страх ме е от високо, а постоянно го сънувамСигурно 50 пъти вече стана сънувам нещо ужасно. Мене ме е страх много от високо. И именно това сънувам.

    Съня ми е следния - Качвам се някаде си на някаква си от бога забравена сграда най отгоре на покрива и ми се завива свят и падам строшавам се на безброй много части и се събуждам.

    Съня ме притеснява много. Възможно ли е това да е намек за нещо. Моля за съвет. Благодаря предварително.! { }
    ОтговорОтговор с цитат
  • 22.08.11 03:15#2ИваИваНовакРегистрация: 02.12.10Град: -Отговори: 23от: Страх ме е от високо, а постоянно го сънувамНамек ? Че това си е като двойка в училище. Доказателство, че трябва нещо неизбежно да бъде променено - в учебния процес - физически или духовен. Казвате "постоянно", можете да прочетете относно повтарящите се сънища тук - http://sanovnik.bg/n2-5402

    Няма какво да се чудите, трябва да се преборите с този страх. Започнете с малка крачка, но я направете. Отидете на някоя висока сграда и погледнете през тераса/прозорец. Дори и за пет минути да постоите на височина, проблемът е на половина решен. Удължавайте всеки ден без изключение този престой, докато накрая страхът изчезне. Направете го.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 25.08.11 03:05#3I believeI believeНовакРегистрация: 25.08.11Град: -Отговори: 37от: Страх ме е от високо, а постоянно го сънувамПо принцип съм съгласна, обаче аз имам фобия от насекоми, всякакви както и от влечуги и мерси, ама предпочитам да си остана със фобията и жива, отколкото да се мъча да се боря с нея и да получа инфаркт докато държа тарантула в ръката си.

    Но съм съгласна, че ако искаш да се пребориш можеш да го направиш. И аз сънувам, че когато стоя на ръба на висока сграда, губя всякакво чувство за равновесие и падам ... Живях на 13 тия етаж, честно, гледката е превъзходна, не ме е било страх или нещо, но ако трябва да стоя на ръба, пътник съм.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 25.08.11 04:19#4ИваИваНовакРегистрация: 02.12.10Град: -Отговори: 23от: Страх ме е от високо, а постоянно го сънувам Но съм съгласна, че ако искаш да се пребориш можеш да го направиш. И аз сънувам, че когато стоя на ръба на висока сграда, губя всякакво чувство за равновесие и падам. Живях на 13тия етаж, честно, гледката е превъзходна, не ме е било страх или нещо, но ако трябва да стоя на ръба, пътник съм..

    От кого зависи да се пребориш със собствените си страхове ?
    Не те карам да скачаш от 13-тия етаж, нито да скачаш от някой мост. Между страх и опасение разликата не е никак малка.

    При страховете няма реална опасност, както в твоя случай. Успех със сънищата.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 30.08.11 10:33#5I believeI believeНовакРегистрация: 25.08.11Град: -Отговори: 37от: Страх ме е от високо, а постоянно го сънувамАбе не съм съгласна. Страхът си е страх! В зависимост колко си силен и здрав психически или физически смятам, че може да се бориш с него, стига да имаш желание да го преодолееш. Ти може да не ме караш да скачам от 13тия, което не означава, че ако стоя там и погледна надолу, без да имам всякаква предпазна стена или нещо такова, пак ще си падна. Всичко е в ума ми. Опасенията ми в случая се изравняват със самия ми страх! Смятам, че не всеки е способен да се бори със страховете и фобиите си. Аз не смятам, че имам фобия от високо, но пък знам със сигурност, че губя всякакво чувство за контрол и равновесие, ако знам, че няма нещо, което може да ме спаси, нещо (или някой), за което да се хвана. Въпрос на личностно разбиране е, приемам мнението ти, но не се съгласявам с него. Наясно съм, че аз сама преча да се преборя със страховете си, но пък това не ми е проблем на мен. Дори и да си обезопасен не е сигурно, че ще се решиш да се пребориш със страха. Това много зависи до самия човек.

    Iveve : Но съм съгласна, че ако искаш да се пребориш можеш да го направиш. И аз сънувам, че когато стоя на ръба на висока сграда, губя всякакво чувство за равновесие и падам. Живях на 13тия етаж, честно, гледката е превъзходна, не ме е било страх или нещо, но ако трябва да стоя на ръба, пътник съм.

    От кого зависи да се пребориш със собствените си страхове ?
    Не те карам да скачаш от 13-тия етаж, нито да скачаш от някой мост. Между страх и опасение разликата не е никак малка.

    При страховете няма реална опасност, както в твоя случай. Успех със сънищата.
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest