Sanovnik.bg»Форум»Психология и Психотерапия»Молитвата не е случайна

Молитвата не е случайна

  • 27.11.10 05:30#1мЕГИмЕГИНовакРегистрация: 21.11.10Град: ПловдивОтговори: 266Молитвата не е случайнаМолитвата не е случайна.

    Молитви съществуват във всички религии и неслучайно се наричаш „храна за душата". Защото в процеса на молитва и медитация в мозъка възникват делта-вълни, каквито обикновено се фиксират при кърмачетата в моменти на удоволствие.

    Така ние „отключваме" една реалност, която влияе благотворно на ума и тялото ни.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 14.12.10 09:19#2ИваИваНовакРегистрация: 02.12.10Град: -Отговори: 23от: Молитвата не е случайнаЗамисляли ли сте се защо накрая на молитва се казва "Амин" ? Думата е близка с думите: Ом, Ум, Амен, Омен.
    В древен Вавилон с думата "омен" се е означавало специфична звездна конфигурация, която се е смялата за предвестник на дадено събитие. "Омен" е синоним "това, което има да стане".
    Думата "Амен" се среща и в езика на древните рома. Означава "ние". Интересното в езика им е, че няма местоимение за "те".
    Амин е юдейската интерпретация на Амон.

    Амин има много значения и е трудно да се каже откъде точно е дошло. В крайна сметка "проучването", което си направих беше без резултат. Според Уикипедия означава "Амин (на старогръцки: ἀμήν, на иврит: אמן, в западноевропейската традиция на латински: amen) е обичаен завършек на молитва или псалм в юдаизма, християнството и исляма, представляващо потвърждение на произнесените думи. Като синоними могат да се посочат "да, наистина" или "да бъде"." Според тълковния речник "Възглас в заключение на църковни молитви;истина,така да бъде."

    Нищо общо с това, което съм чела по книгите. Продължавам да ровя, ако открия нещо ще си редактирам поста.
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest