Sanovnik.bg»Споделени Истории»Страх»Помощ Съсипана съм

Помощ Съсипана съм

Помощ Съсипана съм
Здравейте! Имам огрооомен проблем. Единствено аз го имам на този свят. Считам че тук мога да бъда разбрана и посъветвана. От много години ,когато нямам работа за вършене (лятото) имам някакви лоши мисли ,които не ме оставят и дори не мога да спя.

Но тази година тези лоши мисли и страхове и мисли са много сериозни. Много съм вярваща в Бог ,но в последно време имам чувството ,че някой ми е в главата и мисли вместо мен. Тази година четох Библията и вече мисля само за нея. Но проблемът е в това ,че понеже мисля за това влиза някоя лоша мисъл ,израз и обидна думи и гадни мисли свързани с Бог.

Не го искам. Обичам Бог ,но не мога да се контролирам .Просто не зависи от мен. Не искам да му искам прошка докато не стане септември да тръгна на училище .Когато съм заета не мисля за тези лоши неща.

До тогава не искам да му искам прошка ,защото аз знам ,че ще се издъня и ,че може да му загубя доверието.Имам много цели в живота ,които никога Господ няма да ми помогне да ги изпълня дори и да ми прости.Кажете ми какво да правя???Съсипана съм!???ПОМОЩ!ПОМОООООООООЩ!
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 2
50
40
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (17)

Изпрати
Име
Име
21.04.2014 15:55
Вярата функционира за човека и чрез него на ниво над онова, което той мисли. Т.е. мисълта, умът ти може да се опитва да ти поставя клопки спрямо вярата ти, тъй като именно умът поражда съмненията, вярата не. А ти ги поставя именно защото ти се плашиш от това, че ще оскърбиш вярата си, ще я опровергаеш. Този страх е и чрез мисълта. Това означава, че чисто съзнателно чувстваш, че вярата ти е уязвима. Според мен решението е да просветиш и ума си с вярата ти в Бог- т.е. за себе си да си създадеш чисто логически причинно-следствени логически връзки, които да обясняват присъствието на Бога в ежедневието ти, във всяко нещо и да оборват други тези, които твърдят, че го няма. Не да си фанатик, разбира се. С една дума- чети такива книги, намери аргументи за мисълта си, с които да подкрепиш вярата си. Така ще постигнеш хармония между вяра и мисъл. И не се плаши, Бог не се сърди от оскърбления, нали Той е създал човека с мисъл, да се съмнява, да Го търси. Търси го навсякъде, под всякакви форми и без страх, важното е отношението, стремежът към Него, ти намери как да го постигнеш за себе си, дори да не е в най-религиозната форма, ти пак го носиш!
2
0
worlok@abv.bg
worlok@abv.bg
24.09.2013 16:34
ворлок6661 на латински схте ти помогна.скаип.
0
0
Мардж
Мардж
29.08.2013 04:51
Ализи ти не знаеш какво е да имаш всичките си проблеми на главата си плюс и всичко това написано!С нищо не ми помагаш! Като не знаеш не ми говори! В случая ти си незнаещата! Не пожелавам на никой моето положение!
0
0
велик човек
велик човек
27.08.2013 14:34
Ще ти дам един съвет - вярвай на очите си, а не на нещата които са ти втълпили, че съществуват. :)
0
0
Алиса
Алиса
27.08.2013 12:25
Леле.. чак пък в толкова голям филм да си се вкарала "Съсипана!??"... Като си нямаш работа намери си бре.. я започни да готвиш да чистиш.. нещо такова та да не нараняваш своя Бог..с разни такива "лоши" мисли, който сигурно някой демон ти шепне .. пхх горкото момиче не се плаши само..
2
1
Мардж
Мардж
27.08.2013 04:27
Този страх от моите мисли с Бог ми създава едни други .Със здравето с това да не се случи нещо с мен или някой роднина...непрекъснато съм на тръни не мога да спя да ходя до тоалетна не мога да съм сама...откачам...кажете ми нещо повече за себе си Страх ме е да не ме накаже Бог ,но не мога .... аз .. нямам думи
0
0
Милзии :з
Милзии :з
23.08.2013 22:37
Боже и аз си мислех, че съм единствената, която не може да се отърве от лоши мисли години наред, а то се оказа, че имало и други!!! О-о И при мен е същата история, само че е свързана със смърт,и то не с Бог, ами с близки хора или дори случайни... Така, че спокойно, не си единствената на този свят. ;дд Само дето е доста трудно да се бориш срещу това нещо... -.-" Но това, което аз правя, е да замествам негативните мисли с позитивни, още щом някоя негативна мисъл се е появила в главата ми. Не винаги успявам, но според мен помага...
0
1
baby
baby
20.08.2013 16:50
И аз съм така.Не си единствена
0
0