Sanovnik.bg»Споделени Истории»Страх»Недоспиването и тези сънища съсипват живота ми

Недоспиването и тези сънища съсипват живота ми

Недоспиването и тези сънища съсипват живота ми
Здравейте!
Аз съм един по скоро затворен в себе си, млад мъж на 27г. и от няколко години, имам следния проблем: не мога да се наспя пълноценно, преди важен ден от живота ми, а също така, предната нощ, често сънувам какво може да се случи, през този ден. Давам следните примери, който ми се случиха наскоро:

напуснах последната си работа именно заради това, тъй като тя беше свързана с много пътувания т. е. казваше ми се утре шофираш до град Х, ако не свършиш работата, оставаш да пренощуваш в хотел там и после се прибираш. Да, обаче през тези две нощи бях спал няколко часа и разбира се, бях сънувал доста ситуации, който дори вече не помня.

Друг пример-преди месец започнах компютърен курс, на който ми беше съобщено, че ще имам два изпита. Точно преди деня, в който започна курса, отново бях недоспал, а когато дойде време за изпитите, не се представих добре, именно пак заради това недоспиване и няколкото сънища, които сънувах предната вечер - че ми губят работата, че закъснявам твърде много и не правя изпит и др.

Като, че ли не мога да си почина и пълноценно, тъй като да кажем, разбираме се с приятели на следващия ден, да станем сутринта и да отидем на планина. Аз пак заспивам твърде късно, като през цялата нощ, не мога да се отпусна, постоянно се стряскам и не се наспивам като хората. Сънувал съм няколко сънища- губя в гората, там съм на уреченото място за среща, но си оставам сам и т. н. (това са част от нещата които си спомням). Така беше и предишната нощ, при пътуването ни за море миналото лято.

Като цяло, предполагам, че твърде много обмислям нещата, които знам, че ми предстоят през деня, точно вечерта преди да заспя и това ми пречи да се отпусна и да се наспя, а когато спането е повърхностно, оттам идват и сънищата, свързани с това какво може да се случи през деня. Може би изпитвам някакав страх и притеснение от новото и непознатото, които не знам как да преодолея.

Моля Ви за съвет, как според Вас да се спрявя с този проблем, защото вече усещам, че губя желания за пътувания и започване на нови начинания в живота ми?
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Митко
Митко
18.12.2016 00:50
Пробвай с акупресура - точков масаж. Отиди на кинезитерапия. Понеже се занимавам с нетрадиционна медицина, ти препоръчвам този метод. Помага срещу безсъние, стрес и др. А и щом са пророчески сънища, може би трябва да помислиш върху тях, ако са лоши - да се опиташ да ги избегнеш. Хората с тази дарба са малко и имам чувството, че ти я притежаваш. А за безсънието - както казах по-горе - пробвай с акупресурата. Дано помогне.
2
5
Потребител#180703
Благодаря за отговорите. Относно първия коментар - всички тези техники съм ги правил, ефект почти няма, т.е. не са достатъчни да ме накарат да се отпусна. Понеже изчетох доста по темата, смятам, че евентуално йогата и медитацията би ми помогнала. Някой, ако е практикувал, нека сподели. С хапове не искам да се занимавам, може някои ако знае някоя билка освен мента, глог и влериана или лайка и маточина, да я сподели. А относно втория коментар - съгласен съм донякъде с тази част на тълкуването на съня ми, но едва ли точно от приятелите ми е породен този проблем, защото съм си правил екперимент, да не се уговарям с никого и да ходя сам - същата работа - пак неспокойство и недоспиване.
1
0
Nezabravka
Nezabravka
13.12.2016 19:40
"там съм на уреченото място за среща, но си оставам сам и т. н." - ако сънувате, че чакате някого, но той не идва, значи ще се разочаровате от някого, той няма да бъде за вас това, което искате, няма да прави за Вас това, което Вие очаквате, че трябва да направи. Разочарование, напразни очаквания и др. под. Тълкуванието на този сън е от личен опит. Подходяща ли е за Вас компанията от младежи, с която прекарвате времето си? Те ли са истинските приятели, които искате да имате?
1
12
Пламена M.
Пламена M.
07.12.2016 15:59
Ами добре е да откриеш метод за отпускане преди сън. Има много варианти, но е добре да опиташ, за да откриеш своя - при всеки е различно. Аз например си представям мислите изписани на бяла дъска, след което ги трия. Друг вариант е броенето на овце, представата, че пропадаш в света на сънищата. Или просто си наложи да не мислиш - съзнанието ни е мощно оръжие, стига да знаем как да го използваме.
6
0