Приказката за Дядо Великден

Приказката за Дядо Великден

0

Една стара българска приказка, публикувана в книгата Празниците на българите в легенди и предания, ще ви покаже по приказен начин как предците ни са приемали днешния светъл празник.

1

Приказки

Приказки от цял свят.
Приказки - Приказка за завистливия Стоян

Приказка за завистливия Стоян

22.01.201701219

Двамата съседи Стоян и Иван се разбирали отлично години наред, докато Иван не си купил магаре. Животното не можело да впечатли никого с външния си вид, но фактът, че било собственост на Иван, карало Стоян да изпитва силна завист.

Приказки - Приказката за жребия за съдбата

Приказката за жребия за съдбата

05.01.20170557

В едно далечно царство съществувал стар обичай, с който се проверявало мнението на провидението за осъдените на смърт затворници. За да са сигурни, че съдиите не са сгрешили, осъдените играели жребият на съдбата.

Приказки - Приказка за завистта

Приказка за завистта

26.08.201601285

И докато в началото завистта жегваше Петър само от време на време, то в последствие черните мисли се загнездиха за постоянно в съзнанието му.

Приказки - Приказка за истините в любовта, които трябва да приемем

Приказка за истините в любовта, които трябва да приемем

25.08.20160906

Авторът Анкуш Бахугуна казва, че за любовта има няколко неизменни истини, които винаги се доказват, макар че повечето влюбени ще ги отрекат веднага.

Приказки - Приказка за уроците на бедното детство

Приказка за уроците на бедното детство

05.08.20160420

В своята книга уроците на едно бедно детство писателката Деби Билс споделя какви уроци и какъв опит ѝ е дал нейното детство, в което е деляла всички свои вещи, включително и леглото със своите сестри.

Приказки - Приказка за правилния избор в любовта

Приказка за правилния избор в любовта

16.07.201604039

Един крал решил, че е време дъщеря му да се омъжи и затова повикал всичките ѝ кандидати в царството. Те били готови на всичко, за да спечелят сърцето на принцесата.

Приказки - Приказка за истините в живота, които откриваме прекалено късно

Приказка за истините в живота, които откриваме прекалено късно

30.06.201601876

12 са основните урока, на които само житейският опит може да ни научи. В младостта сме прекалено наивни и неподготвени, заради което правим много грешки.

Приказки - Приказка за лошите думи

Приказка за лошите думи

14.05.201601120

Приказката ни напомня, че по-страшно оръжие от думите няма, защото раните от тях остават отворени за цял живот.

Приказки - Приказка за сезоните

Приказка за сезоните

13.03.20160624

В едно далечно кралство слънцето греело силно, а птиците пеели и се радвали на цялата разцъфнала природа. Всеки момент трябвало да дойде Лятото, но Пролетта все още не била стегнала багажа си за нейното отпътуване.

Приказки - Приказка за двамата болни

Приказка за двамата болни

27.01.201602588

В една болнична стая лежали двама пациенти. Единият болен се намирал до прозореца, а другият - в дъното на стаята. Вторият бил сериозно обездвижен и трябвало да лежи с гръб към другия човек и с лице към стената.

В актуалната подстраница ще намериш подбрани заглавия и публикации на тема Приказки. Екипът на Съновник.бг се стреми да въвежда редовно любопитни текстове относно Приказки. Пишете ни ако имате предложения или критики, ще се радваме да разширим показаните статии за Приказки. Съновник.бг - сайт за тълкуване на сънища, загадки, мистика и Приказки. Приказки, идеи и потребителски оценки.