Sanovnik.bg»Споделени Истории»Страх»Страх ме е - да търся ли лекарска помощ

Страх ме е - да търся ли лекарска помощ

Страх ме е - да търся ли лекарска помощ
Здравейте. Аз съм момиче на 19 години. За първи път влизам в този сайт и реших да се регистрирам и да ви споделя проблема си.

Преди 3-4 месеца си бях много добре, но напоследък не съм в кондиция със себе си. Постоянно мисля за смъртта, за различни болести, външно не ми личи, но вътре в мен бушува огън от мъка и притеснение.

Напоследък сънувам кошмари и имам чувството, че ще полудея. А след няколко дни ще трябва да замина за Пловдив, тьй като съм студентка за първа година.

Там ще се озова в една нова, непозната за мен обстановка, с нови хора, далече от родителите ми и всичко това ме напряга все повече и повече.

Моля ви кажете ми какво да правя ? Дали да потърся лекарска помощ или да се справям сама ?

Благодаря ви придварително.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
Общо гласували: 29
513
411
35
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (155)

Изпрати
Атанаска Иванова
Атанаска Иванова
23.09.2013 15:42
Здравей! Нещо се е случило, за да изпаднеш в това състояние. Има начин да си почмогнеш и без лекарска помощ и без да гълташ лекарства. И аз бях в това състояние, но сега вече се чувствам добре. Свържи с мен чрез Фейсбук. Мога да ти дам някои съвети.
1
0
мими73
мими73
23.09.2013 15:33
Младо момиче отиди на лекар.Това е страхова невроза и се лекува.Пиши ми
0
0
Мими
Мими
23.09.2013 15:03
Здравей,

Каквото и да правиш много внимавай относно съвета на лекаря. Повечето такива в Б-я и също и в чужбина посто предписват някое лекарство от групата на антидепреснатите. Тези лекарства имат жестоки странични ефекти и те принуждават да ги пиеш цял живот защото ти объркват тотално всичко в организма. Повярвай, имам наблюдения върху доста хора. По- добре си намери някакво занимание - нали знаеш че труда гони депресията. Намери си такава работа че да общуваш с много хора, запиши се на танци, народните танци гонят депресията безпогрешно. Туризма и спорта също.
0
0
mermaid
mermaid
23.09.2013 15:03
Колко странно. Историята ти сякаш ме върна по времето, когато аз щях да съм първи курс (преди 3 години). И аз се чувствах така. Развих страх от болести, от височини, от вода, от пътуване с кола, от натравяне с гъби.. дори от чайки между другото. И така до един момент, в който на нашите им дойдаха до гуша неврозите ми и майка ми ме замъкна да ми леят куршум. Принципно не вярвах в такива неща, но наистина ми помогна страшно много. Успех!
1
0
Здравей
Здравей
23.09.2013 14:21
Иди на гледачка, да ти лее восък.
0
0
Мая
Мая
09.01.2011 18:26
Помоли се на Бог и не се притеснявай.
1
1
Yga
Yga
01.11.2015 08:25
И какво ще и помогне някаква измислена личност? ;D
1
0
Силвия
Силвия
09.01.2011 17:59
Мила, не се притеснявай. Аз съм била в същото състояние. Това, което изпитваш е паническо разстройство. Страх от смъртта, страх от неизвестното, страх от всички болести. И най - гадното депресивния страх. Страх да не полудееш.
Отиди на лекар. Препоръчвам ти проф.Крум Миланов /София/.
Той ми помогна много и за шест месеца бях като чисто нова./пиех депресанти/
Вече три години живея нормално.
Те казвам, че не ме е страх понякога, но този страх не е като преди.
Пожелавам ти успех.
0
0
Kimbo Donovan
Kimbo Donovan
25.09.2010 01:16
Потърси лекар. От сега мога да ти кажа, какво ти има, но лекар трябва да прецени за лечението с какви средства.

Искам да ти кажа, че няма от какво да се страхуваш и не е нещо плашещо, всеки втори човек в момента има някаква депресия.

По нещата, който си описала имаш малка депресия и от там идват негативните ти мисли.
Освен това, ако те е страх от болести и си мислиш, че все нещо ти има и си болна от едва ли не тежка болест, нелечима и ще умреш, това също се дължи на тази депресия.

Бих добавил, че вероятно депресията е придружена с лека хипохондрия.

Потърси лекар, колкото по - скоро го направиш, толкова по - добре.
0
0