Sanovnik.bg»Споделени Истории»Страх»Страх ме е - да търся ли лекарска помощ

Страх ме е - да търся ли лекарска помощ

Страх ме е - да търся ли лекарска помощ
Здравейте. Аз съм момиче на 19 години. За първи път влизам в този сайт и реших да се регистрирам и да ви споделя проблема си.

Преди 3-4 месеца си бях много добре, но напоследък не съм в кондиция със себе си. Постоянно мисля за смъртта, за различни болести, външно не ми личи, но вътре в мен бушува огън от мъка и притеснение.

Напоследък сънувам кошмари и имам чувството, че ще полудея. А след няколко дни ще трябва да замина за Пловдив, тьй като съм студентка за първа година.

Там ще се озова в една нова, непозната за мен обстановка, с нови хора, далече от родителите ми и всичко това ме напряга все повече и повече.

Моля ви кажете ми какво да правя ? Дали да потърся лекарска помощ или да се справям сама ?

Благодаря ви придварително.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
Общо гласували: 29
513
411
35
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (155)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
11.04.2018 23:08
Спешно се нуждаеш от психиатър.Не казвам, че си луда. Тези състояния не са присъщи за луди хора, а точно обратното, за емоционално нестабилни. Не го отлагай момиче. Това са временни състояния, които се контролират с медикаменти за известен период от време. След това всичко ще "ок". Самозвански приказки от сорта "Ще се справиш със силата на мисълта " в случая не действат.Или помощ от психолог, също толкова несериозно.Твоето състояние е в следствие липса на серотонин в мозъка. Серотонин се набавя с медикаменти- по изкуствен път. Това са много тревожни състояния. Няма самоубиец луд, това са хора с тежка нелекувана депресия. Ако решиш прочети повече по темата. Поздрави и мисли! Ти имаш депресия- лекувай се
0
1
Маги
Маги
25.06.2016 21:18
Миличка разбирам те напълно и мога да ти кажа, че в момента изпитваш ефекта на силната емоция. Предполагам се вълнуваш от новите неща, които ти предстоят и ако си силно емоционален човек (както съм и аз) вътрешно цялото вълнение и стрес ти се натрупва и в един момент ескалира като лека депресия. Най-важното е да помниш, че тези неща отминават и че всичко е в главата ти. Аз самата от 2 месеца се чувствах зле, постоянно плачех, не виждах смисъл в нищо, тревожех се и изпитвах постоянен страх. При мен това състояние се отключи в следствие на местене в нов дом, смяна на работата и промяна в целия ми начин на живот. Тъй като дълго време се опитвах да се справя сама в един момент бях отчаяна и мислех че ще полудея. Тогава посетих психиатър и човекът ми обясни, че всъщност не съм луда, не съм и болна - просто съм емоционална и че състоянието ми ще отмине и без лекарства - просто изисква време. Изписа ми една хранителна добавка, Неолексан, с която се чувствам значително по-добре, но най-важното е, че човекът ме успокои с думите си. Консултирай се с личния си лекар за тази добавка. Не се притеснявай и помни, че всичко отминава! Успех!
6
0
Росица
Росица
12.06.2016 19:34
потърси лекарска помощ и аз бях в жестока депресия и се страхувах от всичко и за всеки мой близък отидох на психиатър и сега съм добре и щастлива и не изпитвам страх и нерешителност, успех в Пловдив
2
0
Стрес
Стрес
11.06.2016 18:00
Просто си стрисирана.Точно затова мислиш за такива работи и ги сънуваш.Така стреса се ,,изпарявя".
2
0
Кalina
Кalina
08.06.2016 18:08
По-добре потърси лекарска помощ за това, което се случва с теб. Лекарите са специалисти и ще могат да ти помогнат. Успокой се. Ти си едва на 19 и недей да мислиш за смъртта. Ще трябва да изминеш още много много дълъг път,в който ще научаваш нови неща.Съветвам те да медитираш и да общуваш повече и с различни хора. Помоли и тях да ти помогнат.
Пожелавам ти да успееш в живота и да забравиш за тези неща.
1
0
Мая
Мая
16.05.2016 20:14
При теб е нещо, което лесно ще се оправи след като отидеш в Пловдив и разбереш, че е нямало от какво да се плашиш. За мен това притеснение идва точно от там и от слаба нервна система, също така предполагам че си много чувствителна. Ако нещата обаче ти се струват сериозни по-добре посети психолог. Аз оставих моите подобни усещания с годините и за съжаление накрая се наложи да посетя психиатър, защото се самолекувах с алкохол и нещата стигнаха до крайност. Хвани нещата на време, страшно е ако не идеш на лекар, от опит ти го казвам.
1
1
Хербитусин
Хербитусин
27.03.2016 02:23
Ако не си подадеш сама ръка за да се изправиш и да си помогнеш сама няма кой да го направи! П.С. Колкото до господин "КАПИШ"-(по долу в ком.) Че си малоумен и нагал е ясно ма поне не се старай да изпъкваш с простотията и тъпотата си които очевидно са ти вродени!
0
0
Криси
Криси
07.03.2016 01:57
Мило момиче до скоро и аз испитвах този страх мой близък почина от рак и аз се притесних много мислех постояно за смърта и за болести но знаеш ли имам две деца и реших че е по добре да мисля положително всеки ден си повтарям пе съм здрава че трябва да съм здрава заради тях мисли и ти така :) нормално е да си напрегната и оплашена след като ти предстой такава голяма промяна съвета ми е ако не можеш да преодолееш страха си не заминавай или се прехвърли в друг уневеверситет живота е дар иживеи го пълноцено и ако нямаш болежки не си ги докарвай сама мозъка е велико нещо ако мислиш за болест те стига затова мисли за здраве успех в живота
0
1