Sanovnik.bg»Споделени Истории»Изповеди»Животът в България

Животът в България

Животът в България
Не знам от къде да започна. Това може би ще ви прозвучи като изповед, не история. Макар, че съм само едно обикновено момиче на 15г, аз напоследък забелязвам колко пропадаме като държава. От политиката зависи животът ни, а тя не е от най-добрите в Европа. На повечето от вас не им се слуша за правителството ни, за това малко ще се отклоня от тази тема.

Не ви ли се струва, че нещата около вас се променят плавно. Не знам към добро или лошо за вас, но всичко е странно, ако ме разбирате. Все още се питам защо хората са толкова озлобени. В днешно време е много трудно да създадеш истинско приятелство, да общуваш нормално с непознати. Аз лично имам 2-3 приятелки, но поне са истински.

Изумявам се на днешните, така наречени момичета "кифли". Известни са, имат много приятели. Но това дали са истински приятели? С тези снимки по фейсбук.. аз намразих фейсбук само и единствено заради тях. Замислете се.. те са леки момичета, с тонове грим, ако ги потупаш по главата цял облак ще излезе от лицата им.

Обличат се.. меко казано като уличници. Може би за това имат толкова приятели, най-вече момчета. Да, и аз се гримирам, но в рамките на нормалното за възрастта си, това не е престъпление, но те са просто.. странни. Как могат да се мислят за велики, нямам думи наистина..

Нашето поколение тийнейджъри никак не върви на добре. Все по-малко хора четат книги и обръщат внимание само на социалните мрежи. "Готините" в училище се поиграват на различните деца, тоест нормалните и това повлиява на психиката им, на чувствата им.

Опитвам се да се поставя на тяхно място и никак не е приятно. Като слушам родителите си как разказват за техните младини и знам, че те са се забавлявали и са имали истински приятелства. За жалост вече нещата не стоят така, както са стояли в 80-те, 90-те години.

Не говоря само за това, а за голяма част от народа ни. Вече има все повече измамници, не само телефонни, а всякакви. Толкова ли сме алчни и жалки?!

Все още се питам дали съществува перфектното момче или момиче... Не знам, питам се няма ли някое свястно, добро момче, възпитано, което да не пуши, да не псува като селянин, да не е поредният хулиган, да се държи добре, да е приятелски настроен, да е умен. Толкова ли няма такива хора днес?!

На мен лично ми омръзна от всички тези лошите черти на народа ни. Съжалявам ако съм подразнила някого с историята си, но някои от вас може би ще ме разберат. Все още се надявам да има хора, които мислят като мен.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
Общо гласували: 4
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (10)

Изпрати
Нини
Нини
18.12.2013 18:47
Съгласна съм с Алекс за ,,идолите'' на съвременната младеж.Все пак като говорите за велик български изпълнител , нали нямате впредвид Криско например , цялата му простотия е изразена в текстовете му.
4
0
Алекс
Алекс
17.12.2013 21:54
Съгласна съм.Аз съм на 12 и разсъждавам по същия начин.Забрави да споменеш и псевдо - виповете , които за жалост са модели за подражание на съвременните тийнейджъри.Става въпрос за чалгаджийте , за всякакви набедени за талант същества , но ако започна да изброявам имена няма да спра , защото са много.
3
0
Кристина
Кристина
22.08.2013 19:48
Първо: България е една много силно и велека държава.
През всички тези години от създаването ни сме се борили за уважение и правда! Пропаднали сме толкова, че ако ни настанят в бунище ще сме "най-щастливите хора на света". Всичко това се случва защото позволяваме на по-големите държави да ни мачкат. Ние сме като пепеляшка в приказката.
Второ: много ми е странно защо напоследък депутатите започнаха да крадат толкова много. Нестига че им плащат хиляди левове а изкат още, и оше, и още...В нашата държава (с тъга го казвам)всичко е скапано. Дори протестите ни напоследък са скапани!
Трето: За тези "кифли" - те са такива защото избиват на комплекси. Имам предвид, че в тях има нещо грозно и затова се държат гадно с другите, и затова ако ги целунеш по бузата (не че би посмял/а)ще стане като кратер там!!!
Между другото това са мисли на 10 годишно момиче (тоест мен).
2
0
Яна
Яна
07.08.2013 14:43
Аз попринцип съм най-висока от всички в класа но заради някои момичет се чуствам као най-малка
1
0
Димитър
Димитър
06.08.2013 23:11
Елеонора е много права за всичко ,което е казала.Аз лично от моя страна я подкрепям напълно и винаги ще я подкрепям за всичко .Историята много ми хареса всичко в нея.Да отвори на очите на хората тази история
3
0
SiSi
SiSi
06.08.2013 13:22
Аз също мисля така-в моя клас има три момичета, които тероризират другите.И докато се опитвахме да се сдправим с този проблем на малки групи от най-близки приятелки нищто не ставаше, скоро аз разбрах че този проблем можеше да ни обедини , когато това се случи открихме и други общи теми и станахме приятелки.След това увереността ни нарастна и говорехме свободно с момчетата.Така почти целият клас стана една приятелска компания. Т.е. най-добрите приятелства се завързват в трудните моменти.Всеки проблем може да се превърне във възможност.
2
0
Rosi Stoyanova
Rosi Stoyanova
05.08.2013 17:20
Не се питай дали съществува перфектно момиче или момче, защото перфектни хора няма. Всеки има недостатъци, важно е да намериш човека, който е точно за теб. Гледай си образованието и се старай да станеш един от по-добрите хора в тази страна
3
0
Milzz
Milzz
05.08.2013 17:16
И именно поради тези причини от училище с 1800 човека, аз общувах само и единствено с трима от тях. :з
2
0