Sanovnik.bg»Споделени Истории»Изповеди»Животът в България

Животът в България

Животът в България
Не знам от къде да започна. Това може би ще ви прозвучи като изповед, не история. Макар, че съм само едно обикновено момиче на 15г, аз напоследък забелязвам колко пропадаме като държава. От политиката зависи животът ни, а тя не е от най-добрите в Европа. На повечето от вас не им се слуша за правителството ни, за това малко ще се отклоня от тази тема.

Не ви ли се струва, че нещата около вас се променят плавно. Не знам към добро или лошо за вас, но всичко е странно, ако ме разбирате. Все още се питам защо хората са толкова озлобени. В днешно време е много трудно да създадеш истинско приятелство, да общуваш нормално с непознати. Аз лично имам 2-3 приятелки, но поне са истински.

Изумявам се на днешните, така наречени момичета "кифли". Известни са, имат много приятели. Но това дали са истински приятели? С тези снимки по фейсбук.. аз намразих фейсбук само и единствено заради тях. Замислете се.. те са леки момичета, с тонове грим, ако ги потупаш по главата цял облак ще излезе от лицата им.

Обличат се.. меко казано като уличници. Може би за това имат толкова приятели, най-вече момчета. Да, и аз се гримирам, но в рамките на нормалното за възрастта си, това не е престъпление, но те са просто.. странни. Как могат да се мислят за велики, нямам думи наистина..

Нашето поколение тийнейджъри никак не върви на добре. Все по-малко хора четат книги и обръщат внимание само на социалните мрежи. "Готините" в училище се поиграват на различните деца, тоест нормалните и това повлиява на психиката им, на чувствата им.

Опитвам се да се поставя на тяхно място и никак не е приятно. Като слушам родителите си как разказват за техните младини и знам, че те са се забавлявали и са имали истински приятелства. За жалост вече нещата не стоят така, както са стояли в 80-те, 90-те години.

Не говоря само за това, а за голяма част от народа ни. Вече има все повече измамници, не само телефонни, а всякакви. Толкова ли сме алчни и жалки?!

Все още се питам дали съществува перфектното момче или момиче... Не знам, питам се няма ли някое свястно, добро момче, възпитано, което да не пуши, да не псува като селянин, да не е поредният хулиган, да се държи добре, да е приятелски настроен, да е умен. Толкова ли няма такива хора днес?!

На мен лично ми омръзна от всички тези лошите черти на народа ни. Съжалявам ако съм подразнила някого с историята си, но някои от вас може би ще ме разберат. Все още се надявам да има хора, които мислят като мен.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
Общо гласували: 4
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (10)

Изпрати
Maria  Toncheva
Maria Toncheva
05.08.2013 15:32
За съжаление ситуацията е такава и не можем да променяме хората, но можем е да променяме себе си. Ако всеки тръгне от личностна промяна към по-добро ще живеем в много по-добър свят...
1
0
една българка в чужбина
една българка в чужбина
05.08.2013 14:06
Мило дете, права си, но се надявам, че това скоро ще премине и за вас и поколенията след вас животът ще стане по-човечен и ще има отново забравените стойности. Не се отчайвай! Най-хубавото е, че има все още хора като теб, които осъзнават реалността. С обич
1
0