Sanovnik.bg»Споделени Истории»Изповеди»Животът. Щастието. Заблудата.

Животът. Щастието. Заблудата.

Животът. Щастието. Заблудата.
bВсеки човек има различна гледна точка за това, какво точно е щастието. За някои това е да отидат в някоя дискотека, да изпият 4-5 чаши алкохол и да си легнат с някое момиче.

За други, пък - това е да помогнат на нечий живот.
Случвало ми се е на няколко пъти да виждам хора, които дават пари на просещите по улиците. От една страна това е добро дело.

От друга страна, тези хора използват парите неправилно. Купуват си цигари и алкохол, а после се оплакват, че са в това положение. След като сами не могат да осъзнаят, че това, което правят няма да ги избави трудността, не бива да очакват, че другите ще намерят начин това да стане. По-добрата идея ще е да им се дава ГОТОВА храна, както и вода, а не пари. Така поне ще сме сигурни, че те ще се нахранят и няма да си навредят повече. Също така, много често по улиците виждам хора в инвалидни колички с табела в ръка: "Помогнете! ". Едва ли са се спирали много хора при тях. Едва ли някой ги пита какво им е.

Но не мисля, че те са там по собствено желание. Зад цялото това нещо сигурно стои някой висшестоящ човек, който върти бизнес с тези хора. След като изкарат малко пари (ако), той им ги взима и ги оставя без нищо. Ако държавата ни наистина беше ДЪРЖАВА и искаше да помогне, щеше да направи домове за такива хора, средствата за които да се поемат от САМАТА НЕЯ, а не тези хора да стоят по улиците, било то в жега или студ, и да се опитват да съберат някои лев, знаейки, че след това ще им бъде отнет. . Не бива хората да си затварят очите за такива схеми и трябва да бъдат поне МАЛКО човечни и да направят нещо добро. . Също така, още нещо, което разваля държавата ни отвътре е /b чалгата. Тази "музика" не само вреди на подрастващото поколение, но и учи на невъобразимо отвратителни обноски.

Момче на 13, пуснало песен на Азис, което пие алкохол и пуши цигари. . Това не ви ли се струва МАЛКО странно? Или вече това е в рамките на нормалното? Къде е контрола? Къде е редът? Чалгата унищожава всички познания за нормално и всява хаос у подрастващите. Само че те не могат да го осъзнаят. Дотолкова са свикнали с този начин на живот, че въобще не се замислят какво си причиняват.

И тук отново важи това мое твърдение: "Ако държавата си беше на мястото, нямаше да допуска такива неща да се случват, щеше да забрани чалгата със закон и щеше да внесе малко ред в обществото! "

Но това няма как да се случи, след като "ние" (повечето, които гласуват) избираме такива хора да ни управляват. Заради малко кайма и една чаша бира сме готови да си продадем гласа? Нима! ? Не е ли по-важно да изберем добро правителство, на което да му пука за случващото се в държавата ни?

Което да не източва скрити пари и което да не ходи на почивки на екзотични места всяка седмица. Пък след това яденето ще е в изобилие. Че даже ще има и за години напред. Но това ще се осъществи САМО, ако си знаехме мястото и цената. Някои хора нямат с какво да се изхранват, но защо да не увеличим сметката за тока? Че какво по-хубаво от това!

Мечтата на всеки е да дава по 100, че и нагоре лева за ток всеки месец! Точно така. . Да, ама не. С минимална пенсия от 150 лева е доста по-трудно да се живее, от колкото с милиони левове, взети неизвестно от къде (за политиците става дума).

Така че, ако имаше държава - нямаше да се случват такива неща. Всеки си затваря очите, след като са му платили СОЛИДНА сума пари. Това е нашата държава. За това са се борили поколения преди нас. . Браво! А някои хора не знаят даже кога е създадена България. И имат претенции да се нарекат българи? Що за "българин" би казал, че България е създадена през 1681г. ! ? Нека ви кажа - неграмотният. И докато тези, претендиращите, че са българи щракат с пръсти в кварталната кръчма или дискотека, други едва се борят с живота. Полагат МАКСИМАЛНИ усилия да успеят и въпреки това понякога не успяват.

А тези - "знаещите" и
"можещите", дават по една хилядарка на учителя и всичко е готово. Да ама си остават тъпи като галоши. Парите не дават нито любов нито знания. По-нататък в живота ще осъзнаят, че когато са имали време да научат нещо, единственото, което са научили е как да свиват джойнт и се танцува кючек.

Оставете циганите. За тях оправия няма. Важното е да имат по 10-15 деца, родителите на които също са деца. Така приходите им сигурно са в небесата. Никакво възпитание, никаква хигиена. Не ходят на училище, нямат най-елементарни познания.

Добре, въпросът ми е: Щом не правят нищо съществено, тогава защо живеят в държавата ни? Не плащат сметки, не са здравно осигурени. Защо живеят в нашата държава? ! Вземат пари, които след това харчат за "булки", нови сватби, след това още деца и става омагьосан кръг. Мнението ми е, че такива "хора" (силно казано) нямат място в държавата ни. Не че някои българи са по-добре от тях де. . Като цяло повечето хора живеят в заблуда, от която никой не може да ги изкара. .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 4
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
Вероника
Вероника
06.02.2015 20:25
Съгласна съм с всичко което си написал.Но искам да кажа,че не само чалгата разваля децата (не защитавам чалгата).Също и R&B и Hip Hop музиката ако дори може да се нарече музика в България.Някой изпълнители пеят ужасни песни,без смисъл и с пълни глупости в текста.
1
0
Александър ◢◤
Аз също се занимавам с хип-хоп, но не говоря глупости като Криско и 100 кила, които се мислят за много велики. Аз говоря за истините от живота. Напиши във vbox7 "Simpleplay45" и чуй песента ми.
0
0
Ралица
Ралица
05.02.2015 20:02
Ти си права! Не може всички да си затваряме очите за нередностите в света.И циганите нито правят нещо съществено, а и раждат по 15 деца и така детски за прабабата, бабата,майката,10 дъщери и 5 годишното детенце
1
0
Александър ◢◤
Прав* - момче съм. И благодаря, наистина ситуацията е такава. Трябва да се направи нещо по въпроса ама.. Никой не "сака" ..
0
0
Добър помощник
Добър помощник
04.02.2015 22:06
Много пъти в историята хората са се опитвали НАСИЛА да забранят алкохола, цигарите, проституцията, хазарта и други пороци, но те все още съществуват. Просто човешката природа си е такава, някои хора не могат без това, то е по-силно от тях.
Това, което можем да направим, е ДА ИЗОЛИРАМЕ ПОРОКА на строго определени и контролирани места.
Една добра и постижима цел е да изчистим Интернет от порнографията. Всички сайтове с еротично съдържание трябва да са на домейн име_на_сайта.ХХХ Който иска да гледа еротика, да ходи на адрес ХХХ, а останалите сайтове да са чисти.
Да не се пуши на обществени места. Да се забрани гей-парадът и обратните да се събират само на техните си бардаци и т.н.
Ако искаш да научиш повече за порока, прочети Князът на този свят и Името ми е легион от Григорий Климов. И после си дръж устата затворена.
0
14
antoaneta ardashes
antoaneta ardashes
04.02.2015 19:18
Добре е човек да мисли,както си го направил.Но по-добре ще бъде да мисли в положителна посока.Можеш ли да промениш някой,който за първи път го виждаш, или някой, който не е в твоето битие и не може да осъзнае как ти се чувстваш. Мисли как ти можеш да промениш нещата. И когато направиш така,че за теб е добре, ще стане добре и за околните. Успех!!!
3
0
Риана
Риана
04.02.2015 17:51
В днешно време всеки живее за себе си, няма как, големия проблем е, че разходите надвишават приходите, които получаваме. Дори не може, когато детето ти навърши 18 г. да се изнесе и да живее само, защото ако си намери работа с основната ни заплата ще трябва да плаща по 100 лв за ток, не дай боже през зимата сигурно ще е 200, вода, телефон, разни други ежедневни неща- дрехи, обувки и т.н. Парите не стигат, трябва да живееш с още някой... Както казваш горките пенсионери, не ми се мисли те как преживяват. Повечето пари отиват за великите магистрали, за циганите, за депутатите дето нищо не правят по цял ден... да кажа честно много ме е страх как ще се развият нещата в бъдеще, не може така, малка държава сме, а не можем да се оправим. Не мисля, че при гласуването имат предвид нашите гласове, а и не кандидатстват за управляващи кой знае какви хора. Важно е като излезеш навън да се чувстваш все едно си у дома, поздравяваш се с хората поне тези от квартала, а не като сега, всички бягат с носове нагоре и сякаш няма никой наоколо. Както и да е ако продължа с разсъжденията ще стане цял роман. Докато народа не се стегне и вместо стачки, не предприеме нещо друго няма да се оправим ...
2
0