Sanovnik.bg»Споделени Истории»Гняв»Животът в наши дни е тежък

Животът в наши дни е тежък

Животът в наши дни е тежък
Може да ви се стори странно, но забелязвам някои неща доста често напоследък. Качвайки се в градския транспорт, виждам "тийнейджъри", които се държат по ужасен начин. Било то с "приятелите ти" (наричат ги "приятели", САМО защото намират някаква изгода у тях), или с околните. Например, преди два дни бях в автобуса, прибирайки се от лекции. Възрастна жена на патерици се качи, местата бях почти изцяло заети. Тя се опита да си намери място, отиде до някаква групичка с момчета (привидно на около 16-17 години). . .

Те се смееха, забавляваха се взаимно и изобщо не им пукаше, че жената има нужда от място да седне. След малко жената помоли един от тях да стане, за да може тя да седне, но той започна да говори простотии от сорта на : "Ами съжалявам, вече аз съм седнал, и аз имам нужда да почивам, цял ден съм в даскало и ме занимават с глупости. . . " и тем подобни. Накрая се намеси кондукторката и с принуда го накара да стане. Не е нормално такова държание. Да пребиеш на улицата възрастен за 20 лв?

Това само в България може да го видите. В главата няма акъл за 50 стотинки, тръгнал да бие възрастен. Също и родителите. Учат децата си на всевъзможни простотии. Пушат, пият пред тях. Даже употребяват наркотици. Слушат чалга, учат децата си на цигания. Снимат се полуголи, правят си снимки в тоалетни. Въобще. . Ужас. И после очакваме едно стабилно и нормално поколение? Да, ама не. С такива хора, няма как да стане.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Лилия
Лилия
23.07.2018 13:52
Прав си. Единственото за което не съм съгласна, е твърдението ти, че подобна простотия има само в България. Това е глобален проблем. Децата още от малки биват подтиквани да се държат по този начин чрез медиите, чалгата и тем подобни. Вече дори няма значение дали учиш в елитно училище или не. Простотията, неграмотността и липсата на най- обикновени умения за комуникация се разпространяват като епидемия. Вече свикнали с този модел на подръжание, децата не могат да отсъдят, че не е правилно и за това имат огромна вина и родителите, голяма част от които изобщо не обръщат и капка внимание на това с какво се занимават децата им. Най- лошото е, че такова поведение вече се смята за нормално.
2
0
maria_kiril
maria_kiril
10.04.2017 03:09
Към Darkness21 Да ужасно си прав дори днес видях момиченца на по- 7-8 годинки като мадами! Наистина много зле вървят нещата ама много зле! Децата вече прескачат детството си и се правят на големи голям кошмар е това. Ама какво да се прави такова е положението.
12
0
maria_kiril
maria_kiril
09.04.2017 14:58
Това за възрастната жена е много тъжно одавна е на мода да си "лошия". Аз бих отстъпила мястото на жената няма нужда някой да ми казва. За всичко съм съгласна с тебе но едно нещо ме подразни в тебе.
ЗАЩО обвинявате чалгата за ВСИЧКИ грешки? Певиците пеят неща и правят неща които ЗНАЯТ че ще се харесат! Писна ми от хейтъри дето плюят та храчат по чалгата. Обаче глям % от тях събота вечер се разпускат нали така? Какво си ти металист ли? Металистите мразят всичко което не е метъл задрастени хора и злобни. А колкото до живота наистина е мнго труден това е защото никой не се грижи за другия и всеки гледа да прецака! Хората са станали много зли ама много и вече децата от 2ри-клас пушат. А колкото до чалгата спрете се певиците правят това което ще се хареса ако е облечена като монахинякой ще и обърне внимание? Никой!
4
6
Потребител#185866
За чалгата съм съгласен,че много хора харесват това,което певиците правят в клиповете и те взимат много пари за това. Но лошата страна на това е,че много деца гледат клиповете,слушат текстовете и започват да им подражават,т.е. обличат се и се държат по същия начин. Почти навсякъде по улиците в БГ може да се видят момичета на не повече от 14-15 години,изглеждащи вече като 25-30 годишни жени,с цигари в устата и самочувствие до небето,което не е ок според мен.
23
0