Sanovnik.bg»Споделени Истории»Мистика»Разплаках се, сякаш знаех какво се е случило

Разплаках се, сякаш знаех какво се е случило

Разплаках се, сякаш знаех какво се е случило
В средата на това лято приятелят ми замина в командировка в едно селце, близо до гр.Разлог, на име Годлево. Случи ми се, че почивах няколко дни и реших да му отида на гости.

Преживавах странен период. Почти не можех да спя, а много често ми се случваше вечер, опитвайки се да заспя, да изпадам в някакво странно полубудно състояние(като просъница) и да бълнувам някакви неща, които после не си спомням.

Онази вечер с приятелят ми се разхождахме по малките улички в Годлево. За пръв път бях в това селце и ми беше много интересно.

Гледах белите къщички, високите старовремски порти пред тях. Постепенно почна да ме обзема някакво необяснимо чувство на страх, на мъка.

Без да знам защо, почнах да плача. Сякаш пак бях полузаспала. Плачех и говорех на приятелят ми: " Не, ти не разбираш. Не знаеш колко са страдали. Не знаеш какво е ставало тук. Разбираш ли, клали са ги като зайци!.".

Точно това бяха думите ми. Не знаех за какво говорех. Но го усещах по необясним начин. Когато се прибрахме в хотела, заспах като пребита.

На следващия ден минах покрай една крайпътна чешма. Спрях се да пия вода, но бяха сложили странен накрайник на самото кранче.

Един дядо, който седеше на припек на близката пейка, дойде да ми покаже как да махна металния накрайник. Заговорихме се, че имат много специфичен диалект в Годлево.

А дядото почна да ми разказва, че половината годлевци са македонски преселници. И когато след турското робство, не помня коя година точно, Княжество България се е освободило, но Източна Румелия не е имало голямо преселение.

Разярените турци са решили да си отмъстят на българите, останали под тяхна власт. Много семейства тръгнали да бягат. Годлево било точно на границата на Княжеството и Източна Румелия.

И точно там, турците са настигнали бягащите хора. Настанало е голямо клане, голямо почти колкото баташкото.

Замръзнах на място. От къде можех да зная за всичко това, като едва преди седмица за пръв път бях чула, че съществува Село на име Годлево.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
Общо гласували: 8
52
44
30
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари (33)

Изпрати
Анонимко
Анонимко
23.03.2014 22:13
Явно наистина съществува прераждане. Може да си имала друг живот преди и да си го преживяла и сега да изпитващ мъка!
8
2
Благоева
Благоева
13.02.2014 10:49
Описаното тук не е единствено. В тази връзка странно е описаното в учебниците по история "турско присъствие". Странностите продължават и в по-късни времена в историята на БКП и България. Сега по БТВ гледаме "БТВ документите". Ужасяващ е начина, по който е "сътворена" държавата Македония. Горките Българи - били са чужденци в собствената си Родина точно както сега се говори за българите-мохамедани. Не случайно от всички се избягва това словосъчетание, вместо което се използва думичката "помаци" за да се избегне и по възможност скрие факта, че тези измъчени хора са българи. През годините ни лъгаха не веднъж. След земетресението в Свищов медиите оповестиха "жертви няма". Когато отидох на изпит в института, още на гарата ме посрещнаха побелели стени от некролози не на един човек, не на едно семейство, а някои от тях на цели фамилии. Блокът на "Свилоза" се сринал плоча върху плоча. Закрили го с няколко самосвала пръст и посяли райграс. Сега ни уберяват, че не е съизмично опасна зона и може да се построи безопасна АЕЦ/ а Вранча Е съизмично опасна зона/. Ако човек се поразрови в миналото на България, ще открие и други лъжи и укриване на факти. А в последните години и дни сме свидетели на категоричния отказ да управляващите да се съобразят с исканията на народа. Вкопчили са се за властта като за своя собственост, а нас ни пренебрегват, баламосвайки ни с тъпи интриги, които изобщо не ни интересуват. Народе български събуди се, вземи живота си в ръцете си.
2
6
s
s
19.01.2014 00:20
Аз мисля,че вселената е ментална,т.е.материята е илюзорна и променлива,а духа преживява различни изпитания и опитности.Поради тази причина,на места,където е имало огромно душевно и емоционално и особенно масово изживяване,то се отпечатва в тъканта на вселената като запис.И понеже ние сме част от нея,можем да приемем тези финни трептения.Нашата душа е музикален инструмент,огледало на невидимото.
15
2
mihala
mihala
02.01.2014 15:32
Забавна история,но самия факт,че не го искаш това преживяване, те освобождава от него. Ако имаш дарба и тя е от Бога, добре е да знаеш,че
Бог не е насилник.
2
2
Ustremlenie
Ustremlenie
06.02.2014 10:31
Да, права си. Бог ни е дарил със свободна воля и за всичко, което ни праща ни дава свобода да изберем дали да го приемем или не. Но доста често съм се питала дали тези дарби идват от Бог или от други злонамерени сили...
Съвсем на скоро, мисля че беше тази есен, доста усилено разсъждавах върху този въпрос. Но по-конкретно върху въпроса със сънищата. Тъй като историята, която описвам не е единствения странен случай в живота ми. Често сънувам неща, които се сбъдват. Или пък сънищата ми са меко казани странни(ще разкажа за тях в някоя нова история). И онези дни стана нещо много странно. Един ден, когато отидох на църква, още на входа очите ми попаднаха на православна книжка за сънищата. От това, което прочетох там, разбрах че много голяма част от пророческите сънища не идват от Бог. И само хора, които са прекалено близо до Бог, не допускат грехове в себе си... те получават знаци в сънищата си, пратени от самия Бог. Ала аз не мога да твърдя подобно нещо, не смятам, че съм толкова праведна... И все пак тази книжка може би е била знак да не се ровя прекалено много в сънищата... не знам.
Ала за едно си повече от права - в Библията се съдържат всички отговори, които терзаят човек. И именно там трябва да ги търсим...
(малко дълъг коментар се получи, съжалявам...)
2
2
antoaneta ardashes
antoaneta ardashes
05.02.2014 20:51
Може да не си обърнала внимание на горния ми отговор, но пак ще повторя,
че Бог не е насилник и всяка получена дарба, само ти можеш да я приемеш или отхвърлиш това е свободната воля. Това ти е Божия дарба, но не както на всички.Изучавай библията, а ако не си кръстена се кръсти.
2
2
Мардж
Мардж
02.01.2014 02:27
Не ,това твоето не е свръх естествено. Аз също писах история с нещо подобно ,което ми се случи. Всъщност напоследък много странни неща ми се случват. Всеки човек има необясними възможности. Мозъкът се използва от нас само 5-6 % ,най-големите умове са стигали до 10%,а остават още 90-95% . Всичко е в мозъка ни.Радвам се ,че не само аз имам такива странни неща.Ако искаш прочети историята ми с име''медиум ли съм''
3
2
Ustremlenie
Ustremlenie
26.12.2013 16:51
Благодаря на всички за милите думи! Каквото и да е това, което притежавам, дарба или проклятие, с течение на времето разбирам, че то по никакъв начин не ми помага. Поне от нещата, които са ми се случили до момента. Това, което разказах тук е може би най-странното от всички неща, които са ми се случвали (сбъдващи се сънища, интуиция и прочие). Но до сега нито една от тези "способности" не е помогнала за нещо на мен или някой мой близък. По-скоро просто ме карат да се чувствам ужасно... За това се опитвам да не се ровя много, за да не си причинявам болка. Но често ме измъчват въпроси дали е редно да капсулирам това вътре в себе си... Да се опитвам да избягам от него като то така или иначе е част от мен...
Книгите на Кастанеда вече няколко души ми ги препоръчват. Може би е време да ги разгледам...
2
2
Лайт
Лайт
11.02.2014 13:00
Всичко идва от Бог. Не от друга сила. Да не мислиш,че хората,които имат дарби са с чисти души,много праведни и безгрешни. Познавам хора,които виждат енергийни полета,аури и т.н. и не знаят що е любов. Ти си свръхчувствителна и според мен е добре да обогатяваш знанията си и способностите. Те така или иначе не са супер развити тези способности и затова те плашат. Ще можеш да помагаш на теб и близките си,като се осъзнаеш. Не става така "хоп,имам способности и съм супергерой" и се чувстваш постоянно добре. Способностите са хем дар,хем проклятие (защото знаеш и усещаш повече от другите). Но според мен трябва да ги развиваш. (:
2
2
буба
буба
27.01.2014 00:35
отделно Кастанеда прави своите прозрения само под влияние на разни наркотични въщества - треви, татул, гъби разни, които лека полека променят и увреждат мозъка ти.
Нека някой фен на Кастанеда да ме поправи ако греша.
2
2
буба
буба
27.01.2014 00:30
ооо, не не, само не и Кастанеда...за мене това са демонични книги. Две негови книги съм чел и се чувствах много неприятно след това. Един приятел почна да бута масло и стана асоциален след като му стана фен...бтв, потърси за живота на Кастанеда - накрая си е направил секта със секс-робини които накрая изчезват безследно.

Иначе много препоръчвам книгите на Дънов, за нас българите той е най-подходящ и даже задължителен ;)

А за да си обясниш нещата от миналото и нашия живот ти препоръчвам книгите (3 книги) на Елисавета Логинова - "Колелото на съдбата". Първа част я има и в интернет
1
1
Викитуу
Викитуу
17.12.2013 00:35
Не знам дали ще ми повярва който и да е било, но може в някой минал живот да си била някой от тези хора, които са били клани там или очевидец на клането и сега духът ти да си го спомня. Има и друг вариант: там да има духове, останали оттогава да бродят и да те е обладал някой.
5
2
мариана ники
мариана ники
02.12.2013 12:28
Понякога човек има такива усещания за места и различни неща, това е божа работа, и ти просто притежаваш тази дарба, не се тормози нормален човек си,
7
0