Sanovnik.bg»Споделени Истории»Сънища»Кошмар от детството, та до сега

Кошмар от детството, та до сега

Кошмар от детството, та до сега
Здравейте.
Бих искала помощ за разтълкуване на моят кошмар, който сънувам от поне 12-14 години насам. Ето го и него:

Вървя в пустиня на залез слънце (около 18.00 -19 часа). Не след дълго виждам в далечината една колиба и се запътвам към нея. Влизам вътре(докато стигна до колибата слънцето залязва и става тъмно навън).

Вътре представлява една стая, много силно осветена, но външната врата е винаги отворена и мракът отвън влиза вътре и на около метър от пода винаги е мрачно. По средата на стаята стои жена.

Не виждам лицето и заради тъмнината отвън (отворената врата..), но виждам силуета и - рошава къдрава коса, винаги с бутилка алкохол в ръка. Когато я видях се стряскам толкова много, че не мога да мръдна от страх.

И поемам толкова много въздух, че се подувам и се издигам като балон с хелий до тавана, а тя започва да крещи и да се опитва да ме докопа с бутилката алкохол.

След малко крещенето и се превръща в невъобразим шум/писък, не мога да обясня този шум, все едно е звук на честота, която не се възприема от хората.

Толкова е силен, че спирам да дишам (реално) и не мога да говоря или изкрещя ( за да се събудя) не мога и да мърдам дори, а в същото време сърцето ми ще се пръсне от страх.

Успявам да се събудя малко по малко, като първо опитвам да размърдам ръката си, след което се опитвам да викам, защото дори да се събудя, докато мърдам кошмара продължава, когато отворя очи (пак не мога да дишам и викам).

Това е целият ми кошмар, но 70 процента от случаите, той започва директно от момента когато видя силуета на тази жена (не сънувам онази част с пустинята).

Понякога в стремежа си да не го сънувам, кошмара става друг, но подобен. Стоя на чин в класна стая(много е светло), а срещу мен - братовчед ми.

Той ми говори нещо, и както говори гласът му се превръща отново в онзи невероятен шум/писък и отново не мога да мръдна или извикам. Това е невъобразимо за нормален слух.

Този кошмар го сънувах през ден в продължение на 2 години, когато бях на 13-15-16 години(сега съм на 24). Все още го сънувам, но се случва около един път на месеца.

Почти винаги плача от страх, треперя и съм задъхана като успея да се събудя, и винаги осъзнавам, че е сън, но не мога да си помогна да го спра.

Та, поне да знаех какво означава. Може би, ако знам кошмарът ще спре.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 3
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (10)

Изпрати
Iguana
Iguana
18.07.2010 00:29
Според мене, има някакъв човек, дето те е обсебил от малък. Този човек, дето сънуваш може да е от твоето семейство.
0
0
elitsa
elitsa
14.07.2010 07:08
Здравей, мила. Прочетох всичко, което си написала, както и коментарите.Виждам, че животът ти тече нормално и явно причината за съня ти не се крие в някаква загуба или преживяно събитие. Има много добър хипнотизатор в София, който би те върнал дълбоко в съзнанието и в минали животи. От това, което прочетох мисля, че проблемът ти се крие в нещо преживяно в минал живот. Убедена съм 100 процента.
0
0
DanyMakoi
DanyMakoi
10.07.2010 13:31
Според мен, ти се е случило нещо като малка. Приятел или роднина е починал, който е пиел. Или баща ти, или майка ти,един от тях пие и се ядосваш заради тях. Вътрешно те е страх, че заради алкохола може да се случи нещо лошо. А това, че не можеш да мръднеш или да изкрещиш, може би е знак на безсилие. Колкото до останалото, трябва да се опиташ да овладееш съня и да се изправиш пред старицата. Трябва ти смелост. Това мога да ти кажа. Опитай.
0
0
Вероника
Вероника
10.07.2010 11:39
Здравей Теди.
Това, че сънуваш този кошмар многократно, означава, че сама трябва да се освободиш от него. Чувала съм от много хора, че сънуват много често един и същи сън. Следващият път когато сънуваш този сън и осъзнаеш, че сънуваш просто се опитай да го промениш. Например, опитай се да говориш с жената, да я унижиш, да я превърнеш в нещо незначително. Направи така, че да се почувстваш, че я превъзхождаш, че си я покорила.
Във връзка с парализата. Всеки един човек докато сънува изпада в сънна парализа. Това е с цел когато сънуваме кошмари да не се движим и да не нараняваме тялото си. В твоя случай обаче се получава друго - по време на сън ти казваш, че изпитваш голям страх. Това означава, че в мозъкът ти се налива много адреналин - който е отговорен за пробуждането на съзнанието на човека. Когато обаче спиш, този адреналин се усвоява много по - бавно от тялото ти. За това, макар и да усещаш, че тялото ти още спи( е парализирано), съзнанието ти вече е будно.
А сънят ти според мен означава, че ти си пренебрегнала един важен въпрос. Може би е нещо свързано с независимостта ти. Просто разсъждавам.
0
0
Ели
Ели
10.07.2010 08:50
Кръстена ли си ?
0
0
теди
теди
09.07.2010 12:11
П.П. Последният път като сънувах този шум, успях да изскимтя достатъчно, че да събудя приятеля ми, който от своя страна събуди мен (предупредила съм го, ако ме чуе да скимтя да побърза да ме събуди ).
0
0
теди
теди
09.07.2010 12:03
Лина, парализирането което изпитвам е от страх или поне така ми се струва. Страхът ми наистина е много силен, толкова, че съм вцепенена от ужас. Отначало страхът беше породен от жената и от звука, който чувах, но в последствие успях да преодолея страха от жената - от звука не мога. Този звук никога не съм го чувала в реалността, и е ужасяващ. Елена, не помня да съм загубила скъп човек преди този сън да започне, загубих една приятелка, но когато бях на 14 - кошмарът вече ме тормозеше. Дано не е нещо сериозно наистина. Благодаря Ви за коментаите.
0
0
Лина
Лина
09.07.2010 10:59
Прочети статията Душат ли ви на сън – очаквайте сърдечен пристъп. Не е същата, която имах предвид, но е подобна.
0
0