Sanovnik.bg»Споделени Истории»Изповеди»Какво прочетох в дневника на 8-годишната си сестра

Какво прочетох в дневника на 8-годишната си сестра

Какво прочетох в дневника на 8-годишната си сестра
Здравейте хора. . Моля ви, прочетете историята ми до края, защото съм съсипана. На 14 съм. Със 8 годишната ми сестра попринцип имам проблеми, но днес вече. . Писала съм и друга история за нея, която може да прочетете. Тя лъже, обижда ме, лъже мама за мен, пълна лигла. Днес мама и тате излязоха вечер да се разходят, а аз останах с нея.

Тя играеше игри и аз реших да прочета дневника и. И тя вече с дневник. . И преди съм го чела, писала е за мен ужасни обиди, които 8 годишно дете да използва. . нямам думи и то за сестра си.

Писала е че съм ужасна, грозна, тъпа, идиот. . Но това не е чак така. . Днес беше писала нещо, което ме накара да се разплача и да се ядосам. . И в момента плача също. . Беше писала: "Здрасти дневниче, кака ми е ужасна. Такъв БОКЛУК като нея няма. Тя е най-големия изрод. Искам друга кака и винаги съм искала. Тая само ми вика. Яде и се тъпче кат прасе. Мразя я! "

След това отидох и и го показах и я извиках да си поговорим. Тя само ми мълчеше и викаше ами то си е така. . Развиках и се ужасно. . Цяло лято когато излизах с приятелките ми взимах и сестра си, купувах и играчки, купувах и какво ли не. Точно заради това толкова се ядосах. Цяло лято я взимам с мен. Докато и виках се разплаках. . Стана ми мъчно, че е писала такива неща за мен, както и , че и се карам. .

Взех и дневника, сега е при мен. . Не мога да спра да плача. . . Аз я обичам Мама се върна и какво- каза ми, че сестра ми ще се промени. . Мама не я интересува нищо. . Нито проблемите със сестра ми. . Не мога повече да говоря с мама за това. .

Чуствам се ужасно. . Не спирам да плача. . Как да оправя отношенията със сестра ми. . Искам да се разбираме като сестри. . Или поне как да накарам мама да направи нещо. . Как да разговарям със сестра ми. . МОЛЯ ВИ ПОМОГНЕТЕ МИ. ЧУСТВАМ СЕ СЪСИПАНА.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
Общо гласували: 5
53
40
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (41)

Изпрати
Меги
Меги
27.12.2014 12:30
Това 8 год.дете от кога го има този дневник, че и пише в него. Децата на тази възраст едва ли биха могли да се справят толкова добре с писането. Измислена история, както повечето тук.
26
6
Александра
Александра
03.01.2015 15:15
Не е измисллена ;). Децата се учат да пишат от 1 клас сега моята е 2ри и дори пишат съчинения. Ако не го знаеш, сори
6
2
Лиляна
Лиляна
23.12.2014 11:31
Отговори си защо тя пише тези работи. И ще си отговориш на въпроса чиито отговор търсиш.
5
11
antoaneta ardashes
antoaneta ardashes
21.12.2014 16:37
Защо четеш чужди дневници.Тя е знаела,че го четеш и затова е писала такива неща за да те накара да спреш.Тя те обича повече.
13
4
...
...
21.12.2014 16:28
Това е нормално в отношенията сестра-сестра, докато сте малки. Когато тя порасне, нещата ще са съвсем различни. Пък и ти още мислиш леко по детски и скоро ще осъзнаеш грешките си. Като по-голяма трябва да се трогваш по-малко от нейните действия, тя е дете, мислиш ли, че разбира какво изобщо прави? Най-вероятно се вживява с тази злоба, защото по детските много често голямото дете тормози малкото и то започва да пише такива неща в дневника си и да се озлобява към кака/батко си и т.н. Имам по-малък брат. Цялата тая работа с викането, обидите, изказването, мрънкането, правенето на пук... търсят си вниманието. Сигурно е много кофти да си по-малкия и кака ти да се вживява, че те гледа, търпи и обича. На нея сигурно няма да й е приятно, когато порасне и разбере, че си писала за нея в някакви такива сайтове. От нейна гледна точка ти й четеш в дневника, навлизаш й в личното пространство,обясняваш, че много я обичаш, а тя е гадна, изказваш я на майка си и т.н. Успокой се малко, вживяваш се за някакви глупости.
6
6
Даниела
Даниела
21.12.2014 15:19
аз имах същия проблем с моята сестра тя е 2 години по голяма от мен.При нас обаче тази злоба беше от нейна страна обиждаше ме казваше че не е трябвало да се раждам и че не иска да е моя сестра вече тя е на 23 а аз на 21 сега е различно търсим се разчитаме една на друга и се подкрепяме. Моят съвет е да не и обръщаш внимание прави се че не виждаш и чуваш нищо все едно ти е без различно за всички нейни обиди тя след време ще осъзнае грешката си и ще се опита да се промени с държанието си към теб ти ще разбереш че те е обичала но не е знаела как да го покаже. Идва един момент в който сами разбират какво са ни причинили и се променят след това от теб зависи дали ще и простиш и ще я приемеш ! Успех :)
7
2
Яна
Яна
13.12.2014 08:32
Пиша ти на лс - и аз имам сестра
1
0
Маргарита
Маргарита
04.12.2014 20:50
Струва ми се, че сестра ти е събрала много гняв, чувства се несигурна и неразбрана. Вероятно е ядосана на родителите ви, не получава необходимото внимание, дочула е някой разговор, чувства се изоставена или има нужда от подкрепа. Вероятно и трябва идеал, авторитет, който да следва. Опитва се да го намери в теб, но има неща, които не и харесват. Това я ядосва още повече, защото толкова се нуждае от сигурност, от някой, който да я изслуша и разбере.

Струва ми се, че ще направиш много добре, ако за начало преглътнеш болката и се постараеш да не се хващаш на игрите и. Ти си голямата. Можеш да я изслушваш, да и предложиш внимание и подкрепа. Да покажеш, че я обичаш, въпреки всичко. Да я попиташ какво мисли за родителите ти. Да и се извиниш, че си и чела дневника - това е лично пространство. Вместо да викаш, спокойно да и обясниш как ти се чувстваш - наранена, самотна, изоставена от нея, че я цениш и нямаш друг по-близък човек. Че имаш нужда от помощта и, да се промениш към по-добро, да поискаш съвет, да изслушаш как тя вижда нещата без да се обиждаш. Това ще и помогне да се отвори, ще създаде доверие както на нея към теб, но и на теб към нея. Бих прегледала ситуацията с родителите и бих говорила с тях не за сестра ти, а за отношението им към вас изобщо. Успех, миличка!
3
1
Татяна
Татяна
08.01.2015 16:38
Това е най-добрия съвет от всички досега написани. Може би си забравила значението да бъдеш по-голямата сестра, влез в роля на модел за подражание, запомни че всяка по-малка сестра иска да е като кака си, но се притеснява че не е достатъчно добра и от там идват проблемите със самочувствието и отношението към другите. Независимо от всичко ти трябва а се грижиш за нея и да я напътстваш в живота, който с всеки ден става по-объркано особено за малките деца. Поговори с нея, ако със спокойно отношение от твоя страна и тя ще те вземе на сериозно. Кажи й колко много означава тя за теб и дори и да не иска, ти винаги ще си до нея да я закриляш. Попитай я защо се държи така с теб и дали наистина мисли каквото говори, кажи й колко голямо значение носят думите. Разкажи й и за моралните ценности на които държиш ти самата, така ще се ориентира по-добре какъв човек иска да бъде. Промяната винаги трябва да започне от теб самата, може да е нужно време и търпение, но ще се получи накрая.
0
0
мартин
мартин
23.11.2014 22:42
Набий я
0
2
Ива
Ива
24.11.2014 20:55
кой кого да набие?
1
1