Sanovnik.bg»Споделени Истории»Изповеди»Какво прочетох в дневника на 8-годишната си сестра

Какво прочетох в дневника на 8-годишната си сестра

Какво прочетох в дневника на 8-годишната си сестра
Здравейте хора. . Моля ви, прочетете историята ми до края, защото съм съсипана. На 14 съм. Със 8 годишната ми сестра попринцип имам проблеми, но днес вече. . Писала съм и друга история за нея, която може да прочетете. Тя лъже, обижда ме, лъже мама за мен, пълна лигла. Днес мама и тате излязоха вечер да се разходят, а аз останах с нея.

Тя играеше игри и аз реших да прочета дневника и. И тя вече с дневник. . И преди съм го чела, писала е за мен ужасни обиди, които 8 годишно дете да използва. . нямам думи и то за сестра си.

Писала е че съм ужасна, грозна, тъпа, идиот. . Но това не е чак така. . Днес беше писала нещо, което ме накара да се разплача и да се ядосам. . И в момента плача също. . Беше писала: "Здрасти дневниче, кака ми е ужасна. Такъв БОКЛУК като нея няма. Тя е най-големия изрод. Искам друга кака и винаги съм искала. Тая само ми вика. Яде и се тъпче кат прасе. Мразя я! "

След това отидох и и го показах и я извиках да си поговорим. Тя само ми мълчеше и викаше ами то си е така. . Развиках и се ужасно. . Цяло лято когато излизах с приятелките ми взимах и сестра си, купувах и играчки, купувах и какво ли не. Точно заради това толкова се ядосах. Цяло лято я взимам с мен. Докато и виках се разплаках. . Стана ми мъчно, че е писала такива неща за мен, както и , че и се карам. .

Взех и дневника, сега е при мен. . Не мога да спра да плача. . . Аз я обичам Мама се върна и какво- каза ми, че сестра ми ще се промени. . Мама не я интересува нищо. . Нито проблемите със сестра ми. . Не мога повече да говоря с мама за това. .

Чуствам се ужасно. . Не спирам да плача. . Как да оправя отношенията със сестра ми. . Искам да се разбираме като сестри. . Или поне как да накарам мама да направи нещо. . Как да разговарям със сестра ми. . МОЛЯ ВИ ПОМОГНЕТЕ МИ. ЧУСТВАМ СЕ СЪСИПАНА.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
Общо гласували: 5
53
40
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (41)

Изпрати
мила
мила
23.11.2014 21:58
След 10 години всичко ще бъде различно! Успех :)
1
0
09974
09974
23.11.2014 19:21
абе я накарай тази лигла да се спре!как може да бъде толкова неблагодарна! аз имам същите проблеми(е,не чак същите)и аз винаги съм виновна според мама и тате.пък моята сестра е н 5 годинки..винаги се сдобряваме...извини и се,погали я,поговори с нея,една играчка и айде готово!не се травмирай толкова,ако не стане пиши ми.
0
0
ani-2002
ani-2002
23.11.2014 15:30
Аз имам брат той е на 16 аз на 12 с него сме в прекрасни отношения и наи важното за да се сближите е да не и обръщаш внимание както той направи с мен така че опикай се
1
0
Катерина Велкова
Катерина Велкова
21.11.2014 23:13
И аз съм така. Ужасно е направо. Трябва да поговорим. Звънни ми на номер 0882854964.
1
4
Никол
Никол
21.11.2014 07:10
Може би просто не трябва да се държиш наставнически...

Остави я да усети липсата ти, не й се натрапвай! Когато тя има нужда от теб сама ще те потърси, дотогава ти не прави нищо, просто я остави намира(дори да ти е мъчно), не й предлагай нищо, нито разходки, нито игри, нито извинения!!! Тя е малка и акредитирана! И НАЙ-ВАЖНОТО - не се оплаквам на родителите ви от нея постоянно, така я злепоставяш пред тях, караш я тя да изглежда лошата и така те намазва още повече!!!

Просто се постави на нейно място:
1). Сестра ти ти бърка в нещата.
2). Навлиза в личното ти пространство.
3). Чете най-съкровените ти неща, които не си могла да споделиш с никого, единствено си успяла да напишеш.
4). Вместо смирено и гузно извинение за поредното крадене на дневника ти получаваш скандал.
5). Позволява си да те удря, да ти вика, да се държи с теб като с животинче, което не отговаря на дресировка.
6). Клепачите те непрекъснато пред вашите...
и това са само нещата, които ти до сега си споменала в постовете ти, сигурно има и други които си прикривала... Просто си представи всяка дреболия в нейния живот и се постави на нейно място!
Уважавам я, освен да я обичаш, цени я!
Дай й свобода и пространство, дори ако трябва лиши я от себе си, бъди далеч, дотогава докато тя иска!
Не можеш да купиш любов и уважение!!!
Не ставай истеричка от сега-рано ти е!!!
Когато ти успееш да овладееш себе су, сестра ти сама ще почука на вратата ти! :-)
Успех, миличка!!! :-)
9
0
Александра
Александра
21.11.2014 18:35
Мерси никии :*
1
1
БаЛоНчЕнЦе
БаЛоНчЕнЦе
20.11.2014 22:37
Ето..аз също съм малката сестра в семейството. Сестра ми е на 15, а аз съм на 12г.. Когато съм в основното училище (където е била и тя) винаги ме сравняват с нея, за повечето учители аз трябва да продължа и да поддържам нейните знания и умения, което ми е наистина гадно. Аз също обиждам сестра си (знам, наистина е гадно ама..нека да не се лъжем). Всъщност нормалните взаимоотношения между сестри и братия са сложни. Още от малки трябва да споделяме всичко. А като се замисля, ние малките сестри сме зло племе, но повечето от нас притежаваме синдрома на малките сестри/братя. Аз често и завиждам, а тя се държи с мен като един голям шеф, постоянно иска да ме командва, а ми е неприятно. Ако ме питате със сигурност ще ви кажа, че я обичам, но обикновено се държа така защото искам внимание. Тя вече е голяма и е "голямата работа", а на мен ми липсва времето, в което се обличахме със стари дрехи и си играхме на принцеси и т.н. Просто се опитай да бъдеш повече време с нея и да й обръщаш повече внимание!!!
2
1
Александра
Александра
20.11.2014 15:57
Антония напълно си права. Когато не съм вкъщи сестра ми не спира да ми търси. Когато сме навън мн често ме обижда пред хората и то пред наще. А аз мн се ядосах и я ударих по ръката и пак аз съм виновна..
0
0
Антония
Антония
20.11.2014 09:45
1.Грозно е да й четеш дневника. Тя е малка, но търси своето лично пространство. А може би подозира, че го четеш и нарочно пише тези неща.
2.Това, което е написала изразява ли го в действителност? Когато сте сами, или когато сте с други деца. Ако ти не я предизвикаш да говори на тази тема, тя обижда ли те без съществен повод?
3.На майка ти също й е трудно, дори да ти се струва, че не я интересува.
4.Обърни внимание на себе си. Трябва да постигнеш уважението й. Не се постига като й купуваш играчки и глезории. Измисли някакви точни правила и определени от теб граници за отношенията ви и ги спазвай безкомпромисно.
16
0
БаЛоНчЕнЦе
БаЛоНчЕнЦе
20.11.2014 22:24
Страхотни мисли, споделям мнението ти напълно. Скъпа авторке, вслушай се в думите й!!!
1
0