Панспермия – една забравена теория за произхода на Земята

Панспермия

Думата панспермия произлиза от гръцки език и се превежда като семена навсякъде. Колкото и странно да звучи, това е една от популярните теории за произхода на живота на Земята.

Има много хипотези за появата на земния живот, като някои от тях звучат логично, а други – като плод на научна фантастика.

Панспермията казва, че семена за поява на нов живот съществуват навсякъде във Вселената и пътуват от едно място на друго. Поддръжниците на тази теория вярват, че живота на Земята е възникнал именно заради тези семена.

Предполага се, че е най-горната част на нашата стратосфера се съдържа биологичен материал, от който преди милиони години се е зародил животът на Земята. Други допълват, че този материал е бил поставен от извънземни цивилизации.

Панспермия

Според панспермията животът на Земята не е дело на инцидент, както твърдят конспиративните теории, нито пък е резултат от естествен процес, както смята науката.

Теорията се основава на идеята, че от материал около нашата планета е дал живот. Не е ясно както точно представляват тези семена, но се предполага, че са смес между метал и някаква биологична единица.

Последователите на панспермията вярват, че хората сме наследници на неизвестна извънземна цивилизация, която е бил пред изчезване и е искала да запази гените си живи.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати