Sanovnik.bg»Споделени Истории»Изповеди»Страдам от тежка депресия

Страдам от тежка депресия

Страдам от тежка депресия
Здравейте, искам да споделя това, което ще направя и ако желаете, може да коментирате. На 24 години сам, млад, здрав мъж, до тук добре. Страдам от тежка депресия, вече няколко години сам така.

Не общувам, затворил сам се в себе си, изпитвам чувство за малоценност и общо взето всичките ми емоции и хубави чувства са заключени някъде дълбоко в мен. Това е на кратко, знам че има психолози, но не могат да ми помогнат.

Мисля да замина за центъра Шимбре при шаман, които може да ме излекува. Той се намира в Перу, по точно в провинционално градче близо до него. Изчетох много статии и филми изгледах.

Знам че и тамошната среда и ритуала при шамана ще ми помогнат. За целта се пие отвара от Аяхуаска и други билки от Амазония. Това те кара да се отърсиш от всичко, което се е насъбрало в тебе и да се пребориш със страховете си.

От нея получаваш мощни халюционации. Ако някои иска може да дойде с мене и има същите проблеми. За центъра Шимбре може да потърсите има и блог и страница във Фейсбук и филм за това лечение.

Аз съм решил и няма връщане назад, може някой да го приемат за едва ли не неморално и лошо. Но за мен това е спасението ми. Благодаря.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
Общо гласували: 5
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (14)

Изпрати
Paci
Paci
04.03.2012 00:17
Така е според тебе и мене дее....но всеки човек се бори именно за това!Но е наи-важно да познаваш себе си и тогава каквото ще става.Всеки намира някакви начини,някои ходят на фитбол,други на психолози ако имат проблеми със себе си.Аз имам проблеми и то сериозни със себе си,просто сам решил дасе доверя на този вид лечение.Запомни едно много е важна средата,околната страна,хората,различните вярвания,обичаи...Ако някои е бил там да сподели...Или ако се инт.от този вид лечение!
0
0
Morena
Morena
04.03.2012 00:00
Имаш ли някое момиче до себе си?
Понякога просто единственото нещо от което се нуждаем е любов.
1
0
Morena
Morena
03.03.2012 23:59
Мисля, че местата, които си решил да посетиш ще ти повлияят много по-силно, отколкото бъркочите на шамана. Според мен трябва да се надяваш да те излекуват думите, които ще ти каже, а не бъркоча, който ще ти даде. :) Успех и прати после някоя снимка, за да порадваме и ние на тези красоти.
0
0
Paci
Paci
03.03.2012 23:22
Благодаря ви за коментарите,наистена сам го решил да замина за Перу и да изпълня този ритоал в центъра Шимбре.Аз винага сам вярвал в тези неща,това е мое вътрешно усещане.Патуването ми до Южна Америка е предизвикателство много харесвам Амазония и Инките,Мачо-Пикчу,Една страхотна среда според мен...тук се чубствам много зле.Единственото нещо което ми дава сили е това че един ден ще намеря истенското си аз и ще дам всичко от себе си да помогам,обичам и таа това е наи-важното нещо от него тръгват хубавите неща в живота.Там щеми помогнат,аа шаманите имат точно това вродено качество и това не е приложимо от ден,година,век.Още древните Инки са използвали тази методика.Бих казал чеса по-добриа вариант пред нашите лекари.Станаха такива времена че човек дане вярва на никои в този живот.Аз сам Българин и се гордея за това,ноо нашето общество тук е толкова болно че аз сам един жив пример и неми пречи да говоря за това.Благодаря ви за хубавия коментар....няма дави лъжа,неми допада.
0
0
Morena
Morena
03.03.2012 21:16
Аз лично не бих пила неща, които не знам как ще ми подействат.
Иначе успех и дано оздравееш.
0
0
       Анонимен
      Анонимен
03.03.2012 20:21
Препоръчвам ти ДИНАМИЧНАТА МЕДИТАЦИЯ. Трае един час и има пет фази. Тя е индивидуално преживяване, така че трябва да забравиш за всичко около теб да държиш очите си затворени от началото до края, за предпочитане е да използваш превръзка. Най-добре е да се прави с празен стомах и свободно, удобно облекло.
Можеш да оползотвориш тази техника прекрасно, тъй като за теб тя би била далеч по-подходящи от колкото си представяш. Успех!

Първите 3 етапа са по 10 мин., последните 2 по 15 мин.

1 фаза.ДИШАНЕ – Бързо, динамично, хаотично дишане. Това не е йогийското дишане “пранаяма”, а е хаотично, защото целта е да създаде хаос във вътрешната ти подтисната система. Дълбокото дишане доставя повече кислород, ставаш по-жизнен, вибриращ, изпълнен с биоенергия. Дишай хаотично през носа, концентрирайки се винаги върху издишването. Тялото ще има грижа за вдишването. Прави това колкото можете по-бързо и по-силно и след това още по-силно, докато буквално станеш самото дишане. Използвай естествените движения на тялото, за да ти помогнат да издигнеш. Чувствай я как се издига, но не и давай воля по време на първата фаза.

2фаза. КАТАРЗИС – Обществото ти дава определен шаблон, образец. Ти си формиран по определена форма, позволяват ти да изразиш една част от себе си, останалат е подтисната. Това поражда раздвоение, шизофрения, не си цялостен. 10 минути дай на себе си възможността да освободиш подтиснатите си емоции чрез танцуване, смеене, плачене, скачане, викане, пищене. Недей да подтискаш нищо. Всичко, което чувстваш, че ти се прави, го направи, това ще те разтовари от отрицателните ти емоции. Само бъди свидетел на това, което става вътре в теб!! Ако мястото за медитация не ти позволява да правиш шум, ти можеш да правиш следната тиха алтернатива: Вместо да издаваш звуци, нека катарзисът да се изрази изцяло чрез движенията на тялото.

3 фаза. ЗВУКЪТ “ХУУ” – Суфите са използвали звука “хуу” за да ударят сексуалния център отвътре и енергията да започне да се издига нагоре. С вдигнат нагоре ръце скачай нагоре-надолу, викайки мантрата "ХУУ! ХУУ! ХУУ!" - колкото можете по-дълбоко.
Произнася се силно, така че звукът да може да се спусне до сексуалния център.

4. БЕЗМЪЛВНАТА МЕДИТАЦИЯ – Сядаш, отпускаш се и замръзваш, нищо не правиш. В това безмълвие бъди свидетел на това, което става с теб. Енергията е била събудена чрез Дишането, пречистена чрез Катарзис, и повдигната чрез суфи-мантрата “хуу”. Дай й възможност да работи вътре в теб.

5 фаза. ТАНЦУВАНЕ-ПРАЗНУВАНЕ – Остявяш се на музиката тя да движи тялото ти. Танцуваш, празнуваш. Свободно, както ти дойде.
0
0