Sanovnik.bg»Споделени Истории»Изповеди»Да поискам ли да живея с баща си, а не с майка ми?

Да поискам ли да живея с баща си, а не с майка ми?

Да поискам ли да живея с баща си, а не с майка ми?
Здравейте! Аз съм момиче на 11. Моля след като прочетете тази история, да ми дадете съвет, а не коментари от сорта - Няква пикла на 11 и вече се оплаква от живота.
Май издадох малко от темата на историята си. Е . . ето я и нея !

Майка ми и баща ми се разведоха наскоро. Мама вече има нов мъж а и забременя. Тя започна нов живот. Знам какво ще стане по-нататък - тя ще заобича новото дете и ние с брат ми ще станем излишни. Има нов мъж ново дете а ние . . ние сме от мъжът с когото е приключила всичко и не се понася. Боли ме от това и смятам да поискам да живея при баща си на делото за родителски права. Знам че мама ще се почувства зле за това и ще се откаже още повече от мен но аз нямам избор. В двата случая с брат ми ще бъдем забравени.

Не ми стига това а и имам и проблеми с приятелите си. Вече съм в 5-ти клас и не съм със същите хора с които съм била цели 4 години. Няма никой от предишният ми клас в сегашният. Миналите ми приятели вече са в други училища включително и ндп-то ми. В сегашният ми клас имам много приятели мога да посмея да кажа даже целият клас ме одобрява но никой не ме разбира. Често се оказвам използваната и седящата сама в междучасията. Имам ндп-та но те не са свикнали да имат ндп което иска да бъдат само двете.

Винаги ми казват че не могат да обръщат цялото си внимание само на мен. . оставят ме и си продължават по пътя. Чудно ми става само че уж не могат да обръщат цялото си внимание на един човек но в крайна сметка все са с техният ндп. Сигурно стана много объркана история. Да се постарая да го опиша по-добре . . . - когато аз искам да бъда ндп с един човек, той казва че не може да обръща вниманието си само на мен, а същевременно отделя цялото си внимание към друг и аз се оказвам изолирана. Понякога имам чувството че съм излишна. . Какво да правя ?
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 2
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (10)

Изпрати
kati
kati
25.03.2015 18:42
mnogo sujelqvam no znam 4e vsi4ko 6e se opravi i 6e si nameri6 ndp
1
0
Ли
Ли
23.03.2015 20:16
Мислиш, че като отидеш при баща си той няма да си намери жена и тя да му роди деца? Децата по време на развод винаги трябва да стоят настрана и да не се повлияват. Вече си голяма, почни да мислиш за себе си, намери си занимания, не може мама и тати да са вечно край теб... Предполагам, че баща ти няма да има против да му ходиш на гости, разнообразявай, но никога не вземай страна, защото така ще си развалиш отношенията с единия от тях. Това, че ще обръща внимание на другото дете са пълни глупости, ти сама казваш, че майка ти ще се почувства зле ако отидеш при баща си. Можеш да отидеш на негова страна ако майка ти се отнася много зле с теб и не можете да се понасяте, но да я изоставяш, защото щяла да обръща внимание на другото дете е пълна глупост, а и какво обяснение ще й дадеш на жената като кажеш, че искаш при баща си? това, че ще се разделят не значи, че задължително ще прекъснеш връзката с единия от тях.
Относно приятелите, помни, че хората в живота се събират само с определена цел, в момента ти си със съучениците си, защото учиш, няма как да ги изолираш, те са ти познати, които очакват от теб да си вечно усмихната и забавна, не да се качваш на врата им и да споделяш тревогите си. Вероятно още не си намерила човека, с когото можеш да го правиш, но има време и затова. Така, че моя съвет е хич да не ти пука, забавлявай се, намери си хоби, така ще се разсееш и няма да го мислиш!
10
1