Sanovnik.bg»Споделени Истории»Гняв»Приятелката на баща ми не може да ме понася

Приятелката на баща ми не може да ме понася

Приятелката на баща ми не може да ме понася
Здравей те!
Искам да споделя историята си с Вас и дано да ми помогнете.
Аз съм момиче на 16 години.
Преди 6 години майка ми и баща ми се разведоха и аз останах с майка ми. Почти всяка седмица ходя при баща ми, той живее в друг град. Всичко е добре, но при него има един проблем. Има си нова приятелка, но тя е повече от ужасна. Постоянно ми говори на въпреки държи се гадно с мен. Един тя беше в моята стая и я помолих да ми донесе едно нещо.

А тя ми каза точно това:
-Какво искаш МА, Мариело? Не моа постоянно да вървя след теб. Айде млъквай.
Има и още. Един път бяхме на гости в родителите ѝ. Тя отиде на някъде с майка и. Минаха около 15 минути и още ги нямаше. Аз влязох вътре да си взема телефона, но не знаех те къде са.
Щом влязох в стаята, чух от другата те двете да говорят за мен.
Приятелката на баща ми каза:

Ох, тая проклета Мариела. Не мога да и гледам противната физиономия. Много ме дразни.
Това беше по-важното от този ден.
Не знам, защо ме мрази толкова много. Аз нищо не съм и направила, държа се нормално с нея. А на баща ми като му кажа за тези неща, той ми вика: Не ме занимавай с това.

Какво да правя с тази жена, как да говоря с баща ми за нея? Защо толкова ме мрази, колкото тя казва?
Моля Ви помогнете ми.

Мариела, 16 години.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 2
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

Изпрати
Краси
Краси
10.06.2015 22:38
Здравей!
Има един период от живота, когато родителите "изкукуригват", започват да стават егоисти, мислят за себе си. Не ги интересува никой. Друго е че си в пубертетна възраст и някой неща ги вземаш по различен начин.

Едно от нещата, които бих направил е да огранича посещенията си към баща си. Ако ходиш всяка седмица, ходи през една.
Другото е че ти си имаш свой живот. Колкото и да ти е обичат баща, ти трябва да продължиш! Остави го да прави, каквото си иска...

Давайки ти този съвет, не означава че е лесно. Защото самия аз трудно бих се примирил.
Понякога да се бориш за изгубена кауза е загуба на време. А времето лети и безмилостно отброява всяка секунда!
2
0
elif
elif
24.03.2015 14:17
ebi ya v maynata mariela da ne ti puka za neya ako ti pravi mrasno ti sasto i go varni ne ostavay nazad ot neya vse pak si na 16 ane na 6 da ti govori kato nyakakva dripla nali ne pozvalyavay da te tapche
4
0
Корнелия
Корнелия
22.03.2015 22:02
Здравей те.Аз лично в тази ситуация не бих ходела повече при баща си.Да , вярно би ми било много гадно, но така той би прогледнъл в същност с какъв човек живее, ако пък не се освести тъкмо като не ходя там ще си избегна излишни ядове.Късмет и успих мила , всичко най-добро ти желая , ще се оправят нещата.
5
1
мариа
мариа
07.01.2015 20:50
иди при майка си ,и сподели с нея че не искаш повече при баща си.остави го и се отделечи от баща си,ако ти е истински родител ще накара жена му да те приеме.също мисля че той е много голям виновник защото той е човека който трябва да ви приобщи една към друга.ако той и покаже че е важно за него двете да се разбирате друга песен ще пее приятелката му.
10
1
тая има ли жълта книжка
тая има ли жълта книжка
06.01.2015 08:06
Ако баща ти е малко по-заможен (има пари) тя ще е с него само заради парите му!
Когато ти се разкрещи отново отиди при баща ти, обясни му какво е станало и с твърд глас му кажи :"Край, тръгвам си! Не издържам повече така! Ако тя не си промени отношението и поведението, забрави за мен!"
Отиде си в стаята, оправи си багажа и се обади на майка ти да дойде да те вземе!(Ако има кола)
А колкото до баща ти, той ще се стресне, ще се уплашил, че може да те загуби и няма да го позволи! (Ако е разумен мъж)
Както казват хората:"Скръцни със зъби!"
Аз действам прибързано! Направи го и ти! Надявам се да ти помогне!
8
1
Александра
Александра
05.01.2015 15:53
Тази жена явно не уважава и баща ти, щом си е позволила да му каже такива неща за теб..
2
1
roni
roni
03.01.2015 19:35
Когато си раздразнил някой по каквато и да е причина,просто се отдръпни.Не се натрапвай много и избягвай да ходиш при баща си за известно време.Дай им малко почивка от себе си и нещата ще се променят.
5
4
000
000
13.01.2015 11:47
За съжаление баща й не е просто някой. Той й е баща! Не може да му даде почивка от себе си при положение, че тя е още малка и се нуждае от насърчаване и възпитание. Независимо дали вината в раздразването е нейна или са просто прищявки на "приятелката" той е длъжен да й обърне поне малко внимание и да я накара да се чуства обичана. Тук вината е в начина на възпитаване на родителя.
3
1
споко
споко
03.01.2015 12:03
Моите родители също са разведени, дори живея при баща ми и жена му, която винаги се е държала с мен добре, като втора майка, така да се каже имах късмет, надявам се и тя да го мисли. В началото, когато тръгнаха, баща ми беше много внимателен и все ме питаше какво мисля за новата му приятелка. Учудвам се, че баща ти така те пренебрегва, би трябвало да се постарае да се понасяте поне малко докато сте заедно. Имай предвид не може всички да се харесвате в живота, ясно е, че ти не й допадаш, не си виновна, просто тя така го чувства, но това не оправдава поведението й,не живееш при тях, може поне за краткия период, в който си при тях да се държи нормално, няма да умре. Честно казано ако бях в твоето положение щях сериозно да говоря с баща си, не му позволявай да те прекъсва, бъди уверена и кратка и го предупреди, че ще го посещаваш по-рядко ако нещата продължават така.
10
0