Sanovnik.bg»Споделени Истории»Изповеди»Да поискам ли да живея с баща си, а не с майка ми?

Да поискам ли да живея с баща си, а не с майка ми?

Да поискам ли да живея с баща си, а не с майка ми?
Здравейте! Аз съм момиче на 11. Моля след като прочетете тази история, да ми дадете съвет, а не коментари от сорта - Няква пикла на 11 и вече се оплаква от живота.
Май издадох малко от темата на историята си. Е . . ето я и нея !

Майка ми и баща ми се разведоха наскоро. Мама вече има нов мъж а и забременя. Тя започна нов живот. Знам какво ще стане по-нататък - тя ще заобича новото дете и ние с брат ми ще станем излишни. Има нов мъж ново дете а ние . . ние сме от мъжът с когото е приключила всичко и не се понася. Боли ме от това и смятам да поискам да живея при баща си на делото за родителски права. Знам че мама ще се почувства зле за това и ще се откаже още повече от мен но аз нямам избор. В двата случая с брат ми ще бъдем забравени.

Не ми стига това а и имам и проблеми с приятелите си. Вече съм в 5-ти клас и не съм със същите хора с които съм била цели 4 години. Няма никой от предишният ми клас в сегашният. Миналите ми приятели вече са в други училища включително и ндп-то ми. В сегашният ми клас имам много приятели мога да посмея да кажа даже целият клас ме одобрява но никой не ме разбира. Често се оказвам използваната и седящата сама в междучасията. Имам ндп-та но те не са свикнали да имат ндп което иска да бъдат само двете.

Винаги ми казват че не могат да обръщат цялото си внимание само на мен. . оставят ме и си продължават по пътя. Чудно ми става само че уж не могат да обръщат цялото си внимание на един човек но в крайна сметка все са с техният ндп. Сигурно стана много объркана история. Да се постарая да го опиша по-добре . . . - когато аз искам да бъда ндп с един човек, той казва че не може да обръща вниманието си само на мен, а същевременно отделя цялото си внимание към друг и аз се оказвам изолирана. Понякога имам чувството че съм излишна. . Какво да правя ?
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 2
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (10)

Изпрати
galina
galina
12.05.2015 15:45
i az sam taka
0
0
НИНА
НИНА
31.03.2015 14:50
миличка не изолирай за нищо на света майка си. дори любовта на мъжа се нарежда в живота след тази на майката.Това че на теб може би ти се струва че ще ти е по уютно при баща ти защото сте семейство по никакъв начин не трябва да обърква реално представите ти. майката си е майка, винаги.помни че преди да заобича новото си дете тя е обичала теб и брат ти и каквито и нови взаимоотношения да има ПО НАТАТЪК ТЕ СА СЛЕД ВАС И ВИЕ ЩЕ СИ ОСТАНЕТЕ НА ПЪРВО МЯСТО В СЪРЦЕТО И.ОПИТАЙ СЕ ДА РАЗБЕРЕШ И ДВАМАТА.МОЖЕ БИ ДА ОСТАНЕШ ПРИ ТАТИ ако уловията на живот ти се струват по добри но никога не прекъсвай връзката си с мама. даже остани си при нея ако питаш мен.просто питай сърцето си то знае най добре. само ти можеш да знаеш кой от двамата ти родители заслужава да си при него защото те не се понасят но и двамата ТЕ ОБИЧАТ БЕЗКРАЙНО.
0
0
кристина
кристина
28.03.2015 11:24
Кое те навежда на мисълта, че ти и брат ти вече няма да сте обичани и значими от майка ви. Една майка никога няма да направи такова нещо, дори то да е с друг мъж и да има други деца, вие за нея си оставате нейни деца. Сподели за тези си страхове с майка си, и да видиш какво ще ти отговори тя.
Колкото до приятелите - очевидно, за да ти отговарят така явно не искат да са приятели с теб поради някаква причина. Не насилвай нещата. Бъди приятел с някой без да искаш в замяна нещо. Може и да намериш някой, който ще иска да ти е ндп и без да го питаш и молиш. Успех.
2
0
Теди
Теди
27.03.2015 22:42
Порасни,една майка не може да раздели децата си,никога няма да ви остави,проблема е че ревнуваш,моите родители също са разведени,но никой от двамата не е спрял да ни обича,никога не са ни пренебрегвали,намери златната среда и не се филмирай....
2
1
Sunny
Sunny
27.03.2015 18:56
Една майка никога, никога няма да спре да обича децата си, дори и да се раздели с биологичният им баща, да има нов мъж и да очаква ново бебенце тя никога няма да забрави да обича своите дечица. Но тук идва голямото "НО". Но тя грижи ли се добре за вас, тормози ли ви с брат ти? Казва ли ви нежни думи? Ако се държи добре с вас и се грижи и ви дава топли прегръдки, тя ви обича. Ако е груба с вас и ви тормози, тя за мен не е истинска майка. Тя е неспособна да е майка. Ако не си сигурна дали те обича, постой при нея известно време и ако не ти харесва държанието ѝ отидете с брат ти при баща ви. Но за да си сигурна поговори с нея, ако тя не изяви желание и каже, че в този момент не може, попитай я пак след време и ако този път не иска направо се изнасяй. Въпрос към теб: Ти сигурна ли си, че при баща ти ще ти е по-добре?
1
0
Даяна
Даяна
30.03.2015 06:42
да сигурна съм. Баща ми е разумен и приятен човек. Той винаги ни изслушва и ни разбира. Говори ни като големи хора и постоянно се шегува.. Да мисля че при него ще ми е по-добре
0
0
slanchice
slanchice
26.03.2015 20:09
Neznam dali 6te ti pomogne po nqkakv nachin tova koeto 6te ti kaja no to moje za momenta da e nai dobro.
Ne si gi spomenala no spored men trqbva da misli6 I ot druga strana ima6 si po vajen I po blizak ot dp. Ima6 si brat koito moje da ti bade I pove4e ot dp za napred. Ok va6te ne sa se razbrali no tova ne zna4i da se otri4a6 nito ot 1 nito ot dr.pomisli nad dumite za dp v rolqta na brat ti.
4
0
Гергана
Гергана
26.03.2015 12:57
Намери човек които ще те обича и аз минавам през такъв период астанах без ндп защото ме изместиха в др. Даскало ненобръщай груб на когото и да е остав 2 ндп да те намери
1
0
Иван
Иван
26.03.2015 10:30
Мило момиче, за съжаление животът ни поднася изненади, за които не винаги сме готови, но това не означава, че майка ти или баща ти не те обичат. За съжаление ако двама души не се разбират и понасят, е наистина по-добре да се разделят. Морална отговорност на всеки родител е да даде най-доброто за децата си и съм сигурен, че при който и да останеш, и двамата ти родители са живи и здрави и ще положат необходимите усилия да не ти липсва нищо. Пък и при който и да си, ти ще посещаваш другия.

Относно приятелите ти не се ядосвай, от детинство и аз имам само един приятел останал. В процеса на твоето израстване и изучаване ще се срещнеш с много хора, но много малко ще останат в живота ти. Тези, които ще останат са подходящите за теб, истинските приятели. За другите не се коси, те не ти и трябват.

Има една много хубава английска поговорка, която ще ти кажа:
"Не се тревожи за това, което остава в миналото, има причина за това то да не в настоящето ти."
1
0