Страхът в мен

Страхът в мен
Аз много обичам, когато имам време да се разхождам в горите на моето село. Там е доста обогатено с кислород, чисто и обширно. Но не за това ще говоря. Там следобед и вечер, когато започва да се стъмва, се чувствам много странно.

Сякаш нещо дебне от някъде. Денем нямам такъв проблем.
В близост има седем-осем изоставени къщи и постройки, в които съм ходил доста пъти. Доста е страшно да влезеш вътре.

Имаш чувството, че хиляди очи те наблюдават наоколо..
В една от тези къщи, бях влязъл аз по-миналата година.
Направи ми впечатление, че входната врата бе отворена, както и всички врати на стаите. Не знам защо са решили да ги оставят отворени, или просто са бързали..

Нещо ги е накарало да се изнесат от тази къща или какво?! Поразгледах наоколо и видях натрошени стъкла и счупени чинии в една от стаите.. Беше разхвърляно, имаше дрехи, обувки, бутилки от вода и алкохол и какви ли не боклуци вътре.

Замислих се много сериозно над това, какво е накарало тези хора да се изнесат от къщата.. Заобиколих през двора и излязох през оградата за да мога да вляза в другата къща, която бе покрита с камуфлаж от тези като на войниците.

Вътре имаше само строителни материали и стиропор.
На връщане по пътеката, водеща до главния път, по който можех да сед върна у дома, отново имах странното чувство,че някой върви зад мен, или ме наблюдава от някъде.. Тази история не съм казал на никого, защото никой няма да ме разбере.. Страха в мен бе истински..
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
Общо гласували: 4
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Vanito101
Vanito101
09.08.2013 16:45
Виж просто се страхуваш и затова си мислиш неща,които не са сигурни.Аз ще те посъветвам,като те е страх да мислиш за нещо друго,за да може да страхът да не те превземе.Щом а изоставена и има бутилки алкохол и вратите са отворени,сигурно някой се скатава вътре :D.там сигурно просто има наркомани или цигани,които не поддържат къщата и просто си пият :D.
0
0
Ирина
Ирина
09.08.2013 08:36
Според мен просто си въобразяваш какво се е случило и си внушаваш .. нормално е :)
0
1
Линда
Линда
02.08.2013 15:30
Хората се страхуват от това, което не могат да разберат(ти не разбираш, защо тези хора са напуснали)
0
0
Ив
Ив
30.07.2013 22:16
Аз вярвам в духове, но в твоята история няма такива. Страхът който изпитваш е от следствие на параноята, която те обзема от вида на изоставена къща. И аз съм виждала такава къща, отворените врати стъкла и шишета са от други посетители като теб, наркоманчета и сякви подобни. Не се филмирай излишно, за съжаление има вече доста изоставени вили. Цигани и какво ли не още ходи и краде разбива, не са духове :)
0
0