Sanovnik.bg»Споделени Истории»Сънища»Кошмар или реалност

Кошмар или реалност

Кошмар или реалност
Не знам как да ви опиша историята си, дори не знам дали сънувах или бе истина. Аз просто си спях и тогава усетих, че до мен има някого. Започнах да усещам силен студ, уплаших се, исках да извикам, да стана, но не можех.

Бях като парализирана, а това нещо стоеше до мен и не се махаше. В един момент, като че ли се събудих. Само след секунди бях като в полусън и историята се повтори.Не знам будна ли бях, спях ли, просто усещах това нещо до мен.

Студът, който излъчваше парализата, която ме обвземаше дори по едно време се задушавах, беше адски реално. Почнах да се моля, да казвам молитви, но като че ли без резултат.

Отварях очи за секунди, поглеждах безпомощно и пак ги затварях. Това се повтори около шест пъти, на края вече заспах. Беше адски гадно, не знам какво означава това, не знам дали въобще беше кошмар или самата реалност.

Сега ме е страх да заспя за да не сe случи отново. Както и да го описвам ще е малко, защото усещането беше ужасяващо. Ако някой има идеи какво значи това, ще се радвам да ги сподели с мен.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (9)

Изпрати
Ели Граменова
Благодаря много за отговорите.
0
0
ppzcherry
ppzcherry
15.10.2011 15:05
Здравей, аз също преживях сънна парализа 2 пъти. Първата съм я описала в история тук във споделените истории. Аз много се уплаших първият път, беше много зловещо. Случи ми се някъде началото на юли и до ден днешен не мога да спя на тъмно и винаги държа нощната си лампа включена. Спя спокойно само, ако не спя сама. Вторият път беше за много кратко и пак бях в полусън, парализирах се за секунди докато в сънят ми виждах образ на човек през замъглената и мокра от дъжд врата на входа на блока ми и се помъчих да изтъркам стъкмото да видя кой е, но изведнъж почнах да се парализирам и се помъчих да се обърна назад да не гледам към образа и успях и тогава се събудих изцяло. Надявам се да съм помогнала, въпреки, че просто трябва да не се страхуваш, но те разбирам и аз всеки път преди да легна си мисля да не се случи пак.
0
0
ivan
ivan
11.10.2011 16:02
Това е състояние на полусън. Една част от мозъка ти още спи тази, която отговаря за движенията мускулите, за това се чувстваш парализирана. Често са срещани в такива момента илюзии, усещаш чуждо присъствие, дори може да го видиш, да чуеш нещо да усетиш. Но това всичко е игра на мозъка, част от съня ти се пренася в стаята ти, но нищо от това не е реално в крайна сметка.


0
0
Ния
Ния
09.10.2011 23:15
А да си имала някаква лека травма наскоро ? Нещо малко, нещо, което те е накарало да се чувстваш слаба или безпомощна ? Възможно е, ако някой близък или приятел те е стъпчил, да си се почувствала уязвима. Вероятно студът е той/тя и някак си това ти се е втълпило. Според мен няма за какво да се тревожи.
0
0
Milena Ivanova
Milena Ivanova
30.09.2011 17:40
Според мен говориш за "сънна парализа" - тя води до илюзии и такива работи. По време на сънната парализа не можеш да се мърдаш, но всъщност няма никаква опасност. Ако ти се случи втори път, просто се опитай да запазиш спокойствие докато всичко утихне.
0
0
Ели Граменова
Благодаря много, това звучи доста по успокояващо.
0
0
Психоанализа, тълкуване на сънища
Психоанализа, тълкуване на сънища
24.09.2011 09:16
Здравей Мелина, ти си спяла, но това не е точно сън. Сън е когато сънуваш нещо конкретно например случка, човек. Това, което си усетила е от физиологичното състояние на тялото ти. Някои хора се парализират за малко по време на сън, това си имаше медицински термин, но не мога да си спомня как се казваше. Явно спиш дълбоко, пада ти кръвното по време на сън, за това е така. Но това не е опасно. Когато се парализират мускулите по време на сън, това се пренася и в историята на съня, например, хората сънуват примерно, че са заковани, заровени, че не могат да вървят или да бягат. Същото се отнася и за студа. Явно стаята, в която спиш е студена и усещаш голям студ по време на сън и това се предава в съня ти. Може и да си качвала температура, тогава човек също усеща голям студ. Това е.
0
0
Ели Граменова
Само с дебненето ще си остане, няма да и се дам.
0
0