Sanovnik.bg»Споделени Истории»Сънища»МАТРИЦАТА - ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ИЛИ РЕАЛНОСТ

МАТРИЦАТА - ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ИЛИ РЕАЛНОСТ

МАТРИЦАТА - ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ИЛИ РЕАЛНОСТ
Днес много хора са задълбали в идеята за положителното мислене. Дори и аз. Визуализираш нещата които искаш,
влагаш енергията си и ВОАЛА - животът може да бъде и по - хубав. Доказано работи.

Само че енергията не е неограничена. И понякога само визуализираш но няма енергия и няма реалност. Все пак кое е това което позволява изкривяването на реалността? А какво е реалността?

А интересува ли го някой? Хората около мен се интересуват толкова много от обикновения битовизъм, че не им остава време да гледат към голямата картина. Може би така е по - добре. Тяхното е нормално възприемане на реалния живот.

Не се занимаваш с глупости така да се каже. Размножаваш се, работиш, умираш няма време за въпроси. Една от репликите в Матрицата ми направи силно впечатление "Първоначално проектирахме реалността да бъде идеална, но хората я отхвърлиха"

Защо човек би отхвърлил идеалната реалност? Защото когато не бъхти от сутрин до вечер ще има време да мисли. А когато мисли ще види зад завесата. Това е моето мнение. Възможна ли е виртуалната реалност?

В момента за 250$ можеш да си купиш Кинект за Уиндоус последен модел с който да командваш от разстояние аватар в реалност построена от теб в 3Д програма... това е само началото разбира се.

Истината е че когато играеш и вникнеш в тази реалност когато отсекат ръката на аватара, за момент усещаш същата болка. Така че виртуалната реалност е на път в случай че и сега не сме в нея.

Доколко човекът е зависим от машините е следващия въпрос? Всеки може да си отговори сам. Относно изкуствения интелект... това не е само по филмите.

В университета имахме прототип на такава програма, получаваше се доста интересен разговор с нея. Изкуствения интелект невидимо присъства в много устройства вече. Автопилота е вид изкуствен интелект.

Един интересен въпрос: Ако можехте да избирате между добрата нереална реалност и истинската не толкова хубава реалност, но и двете са си достатъчно реални кое бихте избрали?

Сигурно се чудите защо ми е да се вкарвам в тези филми? Защото имам време да мисля и искам да погледна зад завесата

Ако има и други желаещи да дръпнем пердето ще се навъртам наоколо да обсъждаме Пишете какво мислите, ще се радвам да срещна и други мислещи хора
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 3
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Изпрати
flufur
flufur
26.03.2013 19:00
Да, агентите на матрицата са превзели всички високи позиции следейки безчувствено стадото да пасе кротко по ливадите и да бъде редовно остригвано и издоявано... все пак какво би станало ако домашните животни еволюират и започнем да водим приятелски разговори :) това би било проблем...
1
0
Jackie
Jackie
25.03.2013 21:34
Така е ако всеки можеше да прави това в което наистина е добър животът щеше да бъде много по-пълноценен,но за жалост поне според мен има хора,които нямат полза от мислещи хора.
1
0
flufur
flufur
25.03.2013 20:39
Да, учат ни че парите са най - важното но не и как да си ги изкарваме достатъчно... Даже обратното според мен. Таланта на всеки се орязва от общообразователната система така че да няма много. Пълнят ти главата и ти губят времето с неща които така или иначе не са ти силата... Накрая просто работиш... както ти се стече живота... и нямаш много много време да философстваш...ако всеки се занимаваше с това в което наистина е добър животът щеше да е по - друг... щеше да има и повече мислещи хора.
1
0
Jackie
Jackie
24.03.2013 23:19
Така наречената матрица е на всякъде около нас,смисъл още от деца ни учат какви трябва да бъдем,как трябва да живеем и какво трябва да правим когато пораснем.От малки сме възпитани от телевизията,че когато пораснем трябва да изкарваме колкото се може повече пари и че парите са много важна част от живота.И като се замислиш наистина става така -създаваш семейство,работиш цял живот и умираш,а съдбата на децата ти е почти същата като твоята.
0
0
flufur
flufur
24.03.2013 21:14
Абсолютно си права. Не случайно писах тук с надежда да разбера мнението на други или дали въобще има хора с мнение :)
1
0
Яна
Яна
24.03.2013 17:31
На хората се прожектират какви ли не филми на екрана. Все пак хората си търсят достатъчно удобно и прилично извинение, за да не погледнат "реалността" в очите. И липсата на време, т.е когато държиш съзнанието на масата към определена лента, хората нямат възможността да погледнат отвъд завесата.
1
0