Sanovnik.bg»Споделени Истории»Гняв»Погледни бежанците с други очи...

Погледни бежанците с други очи...

Погледни бежанците с други очи...
Не знам от къде да започна. Вижте първо клипа с посланието в интернет, което носи заглавието на темата.

Просто споделям огромното си разочарование и яд към държавата ни, как кара хората особено младите да си търсят работа в чужбина, защото ТУК няма голям избор и заплатите са смешни, живота е труден!

Кара ни да напускаме родния си дом, родителите, близките с които досега сме били неотлъчно и ни е било много розово всичко. Знаете ли колко е тъжно да прекарваш последните си мигове със семейството и после да знаеш, че няма да сте в една стая, да обядвате/вечеряте заедно, да си говорите, да живеете заедно. (Да се надяваме временно).

Това е, 20г явно стигат, след това птичето отлита от дома си.
Тези дни ми е много гадно, снощи плаках сега пак, всичко ще ми липсва - всички дребни детайли от живота ми тук - гозбите на майка и баба, шегите на татко, дори разправиите ни ще ми липсват! Котките, които също ме обичат и се гушкат в мен. Гледането на филми заедно. Ще ме крепят, но и натъжават още повече спомените, които съм създала от раждането досега тука. Стаята ми, самата къща, дома.

Повече ми е мъчно, че на нашите ще им е мъчно за мен че ме няма до тях, а аз съм едно дете, особено татко не ме дава никъде, много е чувствителен, даже още не сме му казвали, че ще ходя там след около 4 месеца - колко малко ми остава, нали?
Но майка и баба се радват, но и на тях много ще им липсвам, няма да го има тяхното момиченце, което става рано сутрин, сяда на леглото и пие кафенце с лаптопа, пуска им понякога радио от там или ТВ, говорим си и т. н.

Но няма как! И да искам, не мога да се откажа, защото тук няма файда. За хубава работа трябва да следвам, да изкарам Висше, и заплатите отново са смешни, 1000 лв нямат. към 600 сигурно, ако не и по-малко, ноо ПОЛИТИЦИТЕ са си добре, стоят там, нищо не правят, имат хубави коли егоистите му и си изкарват хубави парички, на това отгоре и си пооткрадват някой друг лев, не ги е грижа за нас емигрантите!

А за следване, отново трябват средства и губене на време - няколко години, и след това я има работа, я не отново. Който се уреди уреди.

А аз вместо да хабя пари и време за учене (което е пак същото, ще съм в друг град както ще замина в чужбина), но така поне ЩЕ изкарвам пари без да ми се е налагало да губя излишни години за уж по-хубава работа в тази държава! И ще помагам на нашите. Ще се виждаме редовно на скайп. Ще се прибирам от време на време (много ще ми е мъчно пак като се прибера и както не сме се виждали, в родния дом)

Та крепя се с мисълта, ще ги успокоявам, че ще е все едно съм в града да следвам на квартира, пак е същото, но има разлика - няма да прахосвам пари за тъпата държава за златното образование, а ще ги изкарвам - много по-хубави от тук.

Сигурна съм, че и от вас има хора, които са били в Чужбина или роднините им са, или планират да ходят. Това стана масово, кога ще се оправи всичко това, защо не сме като другите европейски държавис по-добър стандарт на живот, колко правителства се смениха, нищо не правят,

МАФИЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ! СКОРО НЯМА ДА ИМА БЪЛГАРИЯ!
Аз пак не трябва да се оплаквам от лична драма само. От мен, от нас има по-зле - хората нямат домове, семейства, храна, има много бездомни хора, а ние тук хубаво си играем играта и някои даваме пари за диманти (екстри), а хората нямат жизненоважни неща.
Хйей! 7 милиона души сме само! Един малък град за другите страни! Те как се оправят? КАК МОЖЕ ТАКОВА БЕЗДЕЙСТВИЕ!Бюджета та бюджета, от тоя бюджет за простотии дават понякога парите, вместо да повишат заплатите, работните места и т. н.

За финал вижте това клипче, КОЕТО ПУСНАХ ГОРЕ, което хората са направили и го пускат на рекламите, само и само да трогнат и стопят егоистичните ледени сърца на управляващите ни! бла бла само дрънкат за преди изборите накрая нищо, и ние и протести да правим кой слуша народа? !Искам да стане чудо! Само Бог може да ни оправи сигурно в таз държава! Писна ми!

нямам избор ако остана тук, ще стоя без работа, а за да искам да си намеря хубава трябва да следвам и да губя време само, и пак не е сигурно, а и да си намериш, заплатите пак са малки, а по др държави наготово има работа. и за най-простат се дават хубави пари. СРАМОТА Е, НЕ МОГАТ ДА ОПРАВЯТ 7 МИЛИОНА ДУШИ! ПУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ :x:
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
Общо гласували: 3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
нинджа
нинджа
08.01.2015 22:22
щем или не щем това са част от новите българи.
0
2
antoaneta ardashes
antoaneta ardashes
21.12.2014 16:20
Не си мисли,че в чужбина размитат за тебе.Там е още по-лошо защото ще бъдеш чужденка и те използват до максимум, и нищо никъде не можеш да кажеш. Успех.
5
2
Барни
Барни
20.12.2014 01:59
Аз не се срамувам,че съм българин,а от народа,който го олицетворява и създава идеята за нас.

Добре,вярно е.Всеки говори,но нищо не прави.
Да добавя ли факта,че 500 години сме под Робство ииииии никой не е направил Нищо?Защо?

Нали сме смели,силни,можещи,все казваме,какво трябва и какво не,,,,нали България е в центъра на Всичко?
Да,ама не.
Това си го измисляме,защото сме слаби и комплексирани до шушка.

Гледам Онзи ден Протест-100 протестиращи 10 полицая?
их бре...какво седите и зяпате бе Хора....100 човека сте,направо щурмувайте,влезте вътре и ще получите това,което искате.Ще насерете политиците до крак,като Ви видят вътре 100 човека,иначе те ще си хапват курабийките и пият млякото отвътре гледайки Ви и Присмивайки се...знаейки,че Няма да влезете.

Ама защо стоите?Че и с ръце в джобовете,много модерно...много

Няма смисъл да пиша повече,има много хора,като мен,които да го кажат,дори и много по-добре от мен,но няма такива,които да го направят.А ако има,те са малко и са разцепени на различни места.
6
0
LORDE
LORDE
19.12.2014 21:15
И аз съм на същото мнение като теб!
1
0
Liq
Liq
18.12.2014 21:34
Да, права си. Аз съм разочарована, че всички приказват и никой нищо не прави, уж сме демокрация... Общо взето всеки живее за себе си, на никой не му дреме какво става с другите.Харчат се пари за магистрали, пътища и не знам какво там, има много по-важни неща. Големият проблем е, че сме част от Европейският съюз и се чудим как да подражаваме. По-добре щеше сами да се развиваме, ние сме малка държава имаме невероятна база, природа, климат и т.н. Всички протестират, други се самозапалват и нищо не се променя. Нормално е младите да търсят друго място за развитие и усъвършенстване.
1
0
изкусителя
изкусителя
30.03.2015 14:17
момиче 4 месеца в кома заради дупка на Магистрала
0
0
магистрали ftw
магистрали ftw
28.12.2014 09:45
То от толкова магистрали и пътища нормалните хора с крака вече нямат къде да ходят, защото всеки втори има кола и я паркира по тротоарарите, въпреки че има специализирани паркинги направени за коли, които седят полу-празни. Но това е друга тема :Д
1
0