Sanovnik.bg»Споделени Истории»Изповеди»Какво прочетох в дневника на 8-годишната си сестра

Какво прочетох в дневника на 8-годишната си сестра

Какво прочетох в дневника на 8-годишната си сестра
Здравейте хора. . Моля ви, прочетете историята ми до края, защото съм съсипана. На 14 съм. Със 8 годишната ми сестра попринцип имам проблеми, но днес вече. . Писала съм и друга история за нея, която може да прочетете. Тя лъже, обижда ме, лъже мама за мен, пълна лигла. Днес мама и тате излязоха вечер да се разходят, а аз останах с нея.

Тя играеше игри и аз реших да прочета дневника и. И тя вече с дневник. . И преди съм го чела, писала е за мен ужасни обиди, които 8 годишно дете да използва. . нямам думи и то за сестра си.

Писала е че съм ужасна, грозна, тъпа, идиот. . Но това не е чак така. . Днес беше писала нещо, което ме накара да се разплача и да се ядосам. . И в момента плача също. . Беше писала: "Здрасти дневниче, кака ми е ужасна. Такъв БОКЛУК като нея няма. Тя е най-големия изрод. Искам друга кака и винаги съм искала. Тая само ми вика. Яде и се тъпче кат прасе. Мразя я! "

След това отидох и и го показах и я извиках да си поговорим. Тя само ми мълчеше и викаше ами то си е така. . Развиках и се ужасно. . Цяло лято когато излизах с приятелките ми взимах и сестра си, купувах и играчки, купувах и какво ли не. Точно заради това толкова се ядосах. Цяло лято я взимам с мен. Докато и виках се разплаках. . Стана ми мъчно, че е писала такива неща за мен, както и , че и се карам. .

Взех и дневника, сега е при мен. . Не мога да спра да плача. . . Аз я обичам Мама се върна и какво- каза ми, че сестра ми ще се промени. . Мама не я интересува нищо. . Нито проблемите със сестра ми. . Не мога повече да говоря с мама за това. .

Чуствам се ужасно. . Не спирам да плача. . Как да оправя отношенията със сестра ми. . Искам да се разбираме като сестри. . Или поне как да накарам мама да направи нещо. . Как да разговарям със сестра ми. . МОЛЯ ВИ ПОМОГНЕТЕ МИ. ЧУСТВАМ СЕ СЪСИПАНА.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
Общо гласували: 5
53
40
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (41)

Изпрати
Стефи
Стефи
20.11.2014 08:03
Отговорът на ,,к,, е доста изчерпателен ,Но само един Бог може да оромени сестра ти,моли се за това чети словото,....то е живо и действащо,за да видиш и да прославиш Бог и ти.
1
3
стела
стела
19.11.2014 23:32
Щом е на 8 би и харесало да правите нещо заедно.Ангажирайки я тя ще забрави различията ви.Може да организирате парти .Ако и това не стане и помогни да се докаже пред приятелките си.Така и те, и тя ще те смятат за готината по голяма сестра
3
0
Александра
Александра
20.11.2014 15:53
Какво ли не сме правили заедно..
1
0
Петя
Петя
19.11.2014 18:20
съжелявам бъркам думите
0
0
k
k
19.11.2014 00:30
Е,нека и аз да се намеся,защото темата е интересна.В биологията е заложено братята и сестрите да са конкуренция за благата,които получават от родителите си-материални и нематериални.Тук са включени внимание,любов,грижи,покупки и т.н.Обърнете внимание на който и да е вид животно в природата-борбата между малките понякога е жестока и оцелява по-адаптивното,здраво и силно поколение.За съжаление тук чувствата са неуместни.Твоята сестра ревнува от теб родителите си и подсъзнателно иска всички блага само за себе си.Това е битка за оцеляване,която е вродена у всички нас.Не страдай за нещо,което не можеш да контролираш и промениш.Просто под каквито и маски да се крием,ние сме част от природата и това винаги избива на повърхността.
20
1
викки
викки
18.11.2014 21:33
Иас те сажелявам но моя случаи. Е с.
Лучяе с братми.
2
8
Петя
Петя
18.11.2014 20:29
Не съм сагласна с Калинка проблема не е в теб аз мисля че ще ти помогна аз мисля че знам защото аз съм ожасно близко до неините години :
1 Заведи я В парка за сладолед след това и върни дневника после след малко време провери какво пише
2 Поговори с нея за проблемите и и изгладете отношенията си
3 Ако две неподеиства потърсете психиатар
Запомни пишими аз виноги ще ти одговоря и ще те съветвам
0
8
Меги
Меги
19.11.2014 01:10
Петя, те не са ненормални за да ги пращаш при психиатър. При такъв проблем човек трябва да се обърне към психолог или педагог. Прави разлика!
3
2
Калинка
Калинка
18.11.2014 20:06
Проблемът не в сестра ти а в теб.Ти трябва да се промениш.Запомни едно нещо завинаги: реакцията и поведението на хората към теб е отражение на твоето вътрешно състояние.Сестра ти е още дете и много точно ти показва фалша с който ти живееш,продължавай да я обичаш и се постарай да се промениш,вероятно е и родителите ти да живеят с фалш,ти ги следваш, а 8 годишното дете се бори с това сега,но понеже и то живее с вас в тази среда може би и то на твоята възраст ще е като теб
9
6
Христина
Христина
02.03.2015 11:22
Пета,Калинка е много права,само,че никой не иска да приеме истината,че проблема може да е в него самия.Май не си дорасла,за да разбереш.
0
0
Петя
Петя
19.11.2014 18:28
По лошо изказване не съм чувала просто нямам думи
3
5
Зетабета
Зетабета
18.11.2014 18:40
Здравей! Тъй като е прието по-големите да отговарят за по-малките,онзи,по-големият,развива чувство на отговорност, по-самостоятелен е и по-коректен.Отнася се към по-малкият едва ли не като втори родител,а това не се харесва особенно на малките.Не чети повече дневника!!! Никога! Имай свои тайни от сестра ти,свои приятели,свое лично пространство.Своето лично време,в което искаш да бъдеш с приятели или просто да си седиш и, ей така да си мечтаеш,не бива винаги да присъства сестра,брат...Рискуваш да се обезличиш,като непрекъснатосе ангажираш с други хора/дори това да са нашите родители,братя и сестри/ и техните проблеми.Ами ТИ!? къде си ТИ и твоите желания,амбиции ...Ти очакваш признание за поделеното Твое Лично Време...Оказва се,че си....лигла?! Научи сестра си и всички в къщи, да уважават твоето лично време,без думи,просто го показвай:Сега не мога,трябва да почета,да пиша,да уча...Трябва да бъдеш себе си,това не означава,че си лоша,непослушна и т.н.Запомни: Хората се отнасят към нас самите така,както ние се отнасяме към себе си!Ако обичаме себе си-ще получаваме любов,ако отсъства самоуважението-ще имаме неуважение,ако се мразим-ще ни мразят.Всичко добро ти желая!
7
0