Sanovnik.bg»Споделени Истории»Изповеди»На 16 съм, а вече имам сериозни проблеми с алкохола

На 16 съм, а вече имам сериозни проблеми с алкохола

На 16 съм, а вече имам сериозни проблеми с алкохола
Момче на 16 години съм като се замисля от 2 години не е минал ден без да съм изпил по 5-6 бири. Вече 11 месеца употребявам твърд алкохол - отначало можех да изпия най-много 300-800 г и бях под масата, сега мога да изпия литър без да ми прави впечетление.
Опитах се да не пия, но просто не мога да спя, ако не изпия поне 5-6 бири. Повечето ми връзки преключиха поради този проблем.

Донякъде обвинявам преятелите си понеже са със по 4-7 години по големи от мене и те ме научиха да пия. Само че сега повечето не пият поради някаква причина. Смешното е, че едва тази сутрин разбрах, че имам проблем, когато место кафе пих 111 гр водка.

Кажете какво да правя?
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
Общо гласували: 3
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (14)

Изпрати
спас
спас
20.09.2014 00:35
Колега спри се това до нищо добро няма да те доведе аз пия непрестанно от 7 години ти си в началото така ,че вземи се спри нищо няма да постигнеш само ще си съсипеш живота и на тези около теб.Аз едва се отказах от тази отрова.Алкохола е наркотик.Измъкването е почти невъзможно.Замисли се.Винаги е приятно докато го пиеш ,но взема част от теб и ще те съсипе.Спри го.Отказването е почти невъзможно.
0
0
Хахо-хихи
Хахо-хихи
19.09.2014 15:10
Ми спри да пиеш,пич!
0
0
Jackie
Jackie
11.09.2014 23:00
Човек не започва да се пропива от нищо,явно имаш някакъв проблем и понеже не можеш да го разрешиш намираш решение в алкохола.Преди време и аз се бях хванал за шишето,мислех си че така ще разреша проблемите си,но уви дори на дъното на бутилката не намирах такова.Алкохола е еднопосочен път,по-добре го зарязвай на време докато не си допуснал пагубни грешки,защото после прошка няма да има.И ако ти сам не осъзнаеш,че имаш проблем и не спреш на време то никой не може да те спре нито семейство,нито приятели абсолютно никой,за това си опичай акъла,зарязвай пиячката и залягай над учебниците,алкохола нищо няма да ти даде, единствено може да ти вземе.
4
0
Polina Andonova
Polina Andonova
11.09.2014 18:27
В повечето случаи, хората започват да пият, защото преминават през тежък период. Да не би да си се скарал с някой близък или нещо да те измъчва? Ако да - алкохолът не е решение. Още по-тревожното е, че започваш от ранна възраст. Опитай се сам да се разубедиш, но ако не стане, се консултирай с възрастен.
6
0
Techno Disco!
Techno Disco!
12.09.2014 21:55
Напълно съм съгласен.
1
0
****
****
11.09.2014 13:24
Не знам, Боре, никога не съм имал проблем с алкохол и наркотици. Но има такива, които искат хората да са "слънчасали". Такъв ще станеш и ти, ако не спреш. А аз не бих искал да съм "слънчасал" и ще трябва да се боря срещу теб. При все че знам, че проблема не е в човека, а в други елементи, които могат да не са част от него - важното е да се определят и да се постави граница. Това не е само алкохола, защото той се предизвиква и от съпътстващи го неща.

Мисля, че има групи от хора с подобни проблеми, които се събират и се опитват заедно да се справят с тях. Дано не използват сплотеността си за да ни "слънчасват", което се сещаш, правят някои други, може би и ти. Това, че ни казваш за тая работа е много хубава и правилна постъпка. Но Бг е бедна страна и за съжаление е трудно да попаднеш на незаплатен добре човек, който би ти помогнал.

Знаеш, също и че в бедните места начина за справяне с проблема, какъвто и да е той е да го оп оп. Намери алкохола и го оп оп, Боре!
2
0
gosho
gosho
11.09.2014 11:57
Брат не си проваляй живота.Млад си още за алкохол.Не е нормално да пиеш на шестнадесет години.Пък още по-малко да пиеш водка сутрин.Спри алкохола.
5
0