Смразяващата история зад Назино: Руският остров на канибалите

1 от 4 Снимки
Остров Назино
Снимка: Youtube
Остров Назино

Малкият остров Назино се намира в Томска област, Русия. Той също е популярен в цял свят, но не с красивите си места за почивка, а с нечовешките издевателства, които са се случвали на територията му при управлението на Йосиф Сталин. Именно заради кървавите варварства парчето земя е известно сред съвременното общество като Островът на канибалите.

През тридесетте години на миналия век близо 6000 души, които са неудобни за Сталин, са изпратени на ужасяващия остров. Първоначалният план бил депортираните да обработват територията и да я пригодят за земеделие. Само че не се случило така. Още при транспортирането близо 30 души загинали, а на останалите пък се наложило да се сблъскат с нечовешки условия.

На малкия остров те не получили нито инструменти, нито храна. Това довело до избиването и самоизяждането им. Клетниците, заточени на Назино, били толкова освирепели от глад и от болестите, които ги покосявали, че буквално режели парчета меса един от друг и ги поглъщали без капка угризения.

Много от тях се опитали да избягат от това адско място, правейки си салове. Но плавателните съдове бързо потъвали. Други, които все пак успявали да напуснат парчето земя, били убивани от военните /смразяващи кадри може да видите в галерията/.

В крайна сметка за броени седмици обитателите на острова се стопили от 6000 до 2000 души. Тези от тях, които все пак оцелели като по чудо, били изместени на друг остров, където също кошмарите им продължили. Назино пък остава в историята като едно от най-чудовищните места по време на управлението на Сталин.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
04.04.2018 07:45
Това е снимка от Германски концентрационен лагер.Колко ви се плаща за тези лъжливи новини.
18
0