sanovnik.bg»Статии»Сънища»Ваната преди сън - противопоказна

Ваната преди сън - противопоказна

РалицаРалица
Новак
6626
Ваната преди сън - противопоказна

Обичате да си взимате вана преди дрямка? Изненадващо, но се оказва, че горещата вана пречи на опитите ви за дълбок и пълноценен сън.

Повишаването на телесната температура непосредствено преди лягане всъщност не е благотворно и няма да ви помогне да заспите бързо и лесно. Това е така, защото тялото ви има нужда да се охлади до определена температура, за да подобри условията за дрямката.

Това, разбира се, не означава, че не може да се накиснете във ваната след тежкия и напрегнат ден. Това обаче е по-добре да става малко след прибиране от работа и в никакъв случай непосредствено преди лягане.

Разтягане преди сън

Малко леки йога упражнения преди да подушите възглавничката пък се оказват ценен помощник в мисията бързо заспиване.

Нежните упражнения ще ви помогнат да релаксирате ума и тялото си, да успокоите дишането и да премахнете напрежението от мускулите, без да форсирате сърдечния мускул.

Тъмна стая

Тъмнината в стаята по време на сън е повече от необходима. Също така важно е и да приглушите осветлението минути преди лягане. Силната светлина малко преди сън може да попречи на заспиването.

Ваната преди сън - противопоказна

Приглушената светлина алармира биологичния часовник, че е време да заспивате, докато ярката светлина заблуждава организма, че все още е дневно време. Ето защо е добре да подмените силните крушки в спалнята с по-леки.

Забравете за телефона си преди лягане

Дори и много да ви се иска да напишете поредния мейл или SMS преди лягане – просто не го правете. Писането в леглото със сигурност ще ви разведри, след което ще ви бъде трудно да заспите. Вибрацията също пречи на съня.

Препоръчително е час преди лягане да забравите за телефона си. Добре е дори да го изключите напълно. Купете си часовник с аларма за сутрешно събуждане, а мобилния си телефон включвайте преди работа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Лена
Лена
12.07.2011 23:49
Мисля, че заблудата и вярата могат да бъдат две взаимополезносвързващи се частици, които отключват мощен оздравителен ефект върху организма. Вяра плюс заблуда на мозъка с ползотворна цел е равно на внушение. Ето как и някои хора сами са се излекували дори от рак. Организмът определено е система, която се поддава на програмиране и депрограмиране. Може пък това да е формулата на вечното здраве-поне в този живот.
1
0