Намериха къде е погребано сърцето на султан Сюлейман Великолепни

Намериха къде е погребано сърцето на султан Сюлейман Великолепни

Унгарски историци казват, че са намерили гроба на турския султан Сюлейман Великолепни. Владетелят е починал през септември 1566 година при обсадата на крепостта Шигетвар в Южна Унгария.

1

Османската Империя

Османската Империя - Последните заглавия и материали. Мистика, загадки и всичко касещо Османската Империя. Любопитни статии за Османската Империя от древността до днес. Феноменални истории, исторически факти, паранормални явления и Османската Империя.
Османската Империя - Историята на Сюлейман Великолепни

Историята на Сюлейман Великолепни

20.10.2015010792

Сюлейман Великолепни е един от най-великите владетели на Османската империя. По негово време държавата на турците се разпростира от стените на Виена на север до столицата на Йемен на юг и от Багдад на изток до Алжир на запад.

Османската Империя - Възникване и възход на Османската империя

Възникване и възход на Османската империя

22.01.201502908

От близо двеста години насам учените се опитват да установят предпоставките за основаването на Османската държава. Продължават разногласията в научните среди и относно причините за бързия й възход. Същевременно е общо становището, че османските турци са в

Османската Империя - Империи дълголетници

Империи дълголетници

22.09.201102674

Сред най-дълголетните империи е португалската империя, османската империя, свещената Римска империя, както и империята Куш.

Sanovnik bg е българският онлайн съновник за Вашите сънища с постоянно актуализиращ се речник. В подробният съновник можете да намерите тълкуване на сънищата от Нас и нашите читатели. Тъй като сънищата на всеки човек, както и тяхното значение, могат да се различават, съновник.бг не носи отговорност за истинността на тълкуваните сънища или нанесени вреди на трети лица в следствие на публикувани материали в настоящият съновник и портал. Съновник бг е съновник на старите баби, мистерии, феномени и още нещо...