Sanovnik.bg»Споделени Истории»Изповеди»Да остана при любовта си или да замина да работя в чужбина

Да остана при любовта си или да замина да работя в чужбина

Да остана при любовта си или да замина да работя в чужбина
Хораа, много страдам. От няколко месеца не мога да си намеря работа, живеем с приятеля ми в средно голям град. Той си е добре и не може да се мести, а на мен ми се отвори работа в чужбина. Не искам да заминавам, защото го обичам!

Много ми е мъчно ама работа няма и става по-зле. Не ми се ходи в чужбина, искам при приятеля си ама май нямам избор вечеее. От няколко дни плача всеки ден. Каква е тази държава дето пъди децата си да ходят да слугуват немили недраги надалече. . . !
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 3
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (12)

Изпрати
батман
батман
26.02.2014 00:57
Ако не е ''мечтаната работа'' то ... Работа се намира рано или късно, любовта на живота е 1 път и да не стане да съжеляваш след години и да останеш сама. Никой който е предпочел парите не е прокопсал. Ако наистина се обичате и момчето до теб не взима толкова пари ,че да може преспокойно да издържа и теб, най-добре заминете заедно и така ще си решиш проблема
4
1
Вера
Вера
22.02.2014 09:49
От личен опит - замини...
4
4
Зетабета
Зетабета
21.02.2014 15:09
Винаги човек има избор и изход!За себе си ти вече си решила и явно се нуждаеш в подкрепа в полза на това решение.В такива случаи човек сам трябва да прецени,кое е най-доброто,като бъде оптимално честен пред самия себе си.Да вземе някой отговорността за дадено решение,означав да наложи своя поглед върху нещата и ситуацията,така че да бъде или не Чужбината,зависи от теб.За любовта казват няма възраст,време и разтояния,ако ти е писано да си с него,временната раздяла няма да попречи,да се надяваме...За държавта-Това сме Ние. Ние позволяваме такова отношение към самите себе си,защото разрешаваме на кариеристи,крадци,лъжци и т.п. да ни управляват.Народа ни никога не е гласувал за ЛИЧНОСТ,той винаги е унищожавал ВЕЛИКИТЕ СВОИ УМОВЕ -Ботев, Левски,П. Пенев и мн.др.,защото е свикнал да се кланя,колко жалки сме ние!!! Но това е неизчерпаема тема...
2
2
Paola
Paola
21.02.2014 15:01
Много често забравяме,че когато сме изправени пред избор,единственото нещо,което ни пречи, е съмнението.Всъщност не се налага да избираш,колкото и глупаво да звучи.Ако страдаш и непрекъснато си под стрес,защото ти липсва материалната сигурност,единственото нещо,което трябва да направиш,според мен,е да споделяш,да обсъждаш,просто да говориш за това.Не се вслушвай в мненията на останалите,защото ще се объркаш още повече.Просто говори,ядосвай се на глас от това колко ти е трудно да направиш избор.След като се "изтощиш",ще видиш как страданието си е отишло.Обикновено така става-когато говорим много и настоятелно за нещо,то престава да ни измъчва.А когато престанем да се измъчваме,изведнъж,без да очакваме,идва и отговорът,който търсим...Опитай!...Колкото до приятеля ти,според мен трябва да престанеш да гледаш на него,като на едната страна от тази сложна ситуация.Той просто е част от теб,а не другата половина от трудността,пред която си изправена.Пишеш,че той е добре тук,и това е страхотно.Но ти си тази,която се измъчва.Ако ти дава свобода по кой път да поемеш,значи истински ти вярва и очаква да поемеш отговорност пред самата себе си,без да те натоварва със своите очаквания и това е нещо,което много трябва да се цени в едни отношения.Не забравяй,че сте едно цяло,и щом се обичате толкова,това означава,че може да вземате общи решения за съвместния си живот,независимо от болките,рисковете и грешките.Може би твоят приятел се чувства добре от финансова гледна точка,но и едновременно много да се измъчва заради твоята тревога.
Предполагам,че ти е много трудно в момента,и че последното нещо,което искаш, е да кажеш "не" на чувствата си,защото трябва да помислиш за прехраната си и за собственото си щастие.Не знам какъв тип характер си,но какъвто и да си,няма нищо по-хубаво от това поне веднъж в живота си да подложиш на съмнение всичко,в което си вярвала,за да поемеш риск,след който не знаеш какво те очаква....Всъщност,всичко е риск-и да останеш,и да тръгнеш.Каквото и да избереш,в каквото и да решиш да повярваш,то винаги ще е правилно,защото е част от твоя път.Никога нищо не се губи-нито любовта,която изпитваме и която даваме,нито възможността да избереш независимостта.Никого няма да нараниш,когато правиш онова,което те прави щастлива.Може да е клише,но какво по-хубаво от това,да мислим нещата като клишета.А ако не можем,поне да се опитаме да ги наблюдаваме отстрани,така стават по-прости...,повярвай!

Съзнавам,че никой и никога не може да разбере чуждата болка,а още по-малко да я излекува със съвети!Така че,надявам се да съм помогнала да откриеш още един път,по който да поемеш в мислите си!....И не забравяй,че само хората,които истински имат сърца и души,могат да страдат,когато се изправени пред такъв етап в живота си!Радвай се на сълзите си,те са знак за доброта!
Желая ти успех,Деска!
4
1