Sanovnik.bg»Споделени Истории»Гняв»Писна ми, какво е това поколение!

Писна ми, какво е това поколение!

Писна ми, какво е това поколение!
Здравейте, таман съм на муза на яд и реших да споделя.
Защо има такива хора или по-точно разни пишлемета, тарикатчета, които не почитат по-възрастните от тях, отварят се и т. н. Примерно в училище чак на учителите се зъбят и отварят и гък не можеш да им кажеш. Едно време имало ли е такова, ще повишиш тон на учител, ама след като ти прасне ръката с палката!

Друго освен училище, и съседи да са познати, как може да са толкова надменни лапета да се отварят на големи хора, зрели! Човек не може забележка да йм направи, а те "Ай мълчи уе". Какво е това?

Отчайвам се, виждам разликата от поколение на поколение, децата стават агресивни, пубарите тарикатчета. Едно време е нямало такива неща, имало е морал, не знам от коя година да кажа, може би след 1990, се променят нещата, новото поколение няма нравствен морал, ценности, и ще става все по-лошо.

Или да поздравиш някого а той да те гледаа и да мълчи. Темерути/темерутки.
В автобус влиза жена с дете или възрастен човек, никой не прави място, а аз винаги правя, сядала съм и в майка в скута само да направя (на 19 г съм, но съм миньон, така че не съм й тежала) или съм стояла права. Но ако аз съм на мястото на правостоящите като остарея, никой няма да направи място.

Нямат възпитание, култура, за тях е готино да са отворени, да се фукат с колите си, големите кучета които ги пускат да ръмжат и лаят, или да кажат някоя простотия.
Да не говоря за обръщения, нови думи в техния речник, псувни, и да не говоря че вече някои деца от малки знаят какво е секс, или даже са гледали, използват на училище грозни думи (малки деца в 1, 2, 3 кл. ) псуват. .
Това не се отнСЯ ЗА ВСИЧКИ да уточня, все се намират и възпитани деца и хора, но намаляват все повече и се изместват от простотията.

И един пример за край чух с ушите си и видях едно дете на 5, 6г вика на баба си "Митке, Митке ма, къде ще ходиш, кафе ли да пиеш? " (няма бабо), а бабата "Дет си искам ша ходя уа, ти на г*за ми чорбаджия ли ще ставаш?
Споделете и ваши мнения, случки по тази тема
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
Общо гласували: 7
54
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (42)

Изпрати
Кари
Кари
12.01.2014 18:09
Това е, защото повечето от учениците не изпълняват задълженията и отговорностите си на ученици, учителите вече не са толкова строги, както едно време, родителите все по-недобре възпитават децата си...Не трябва да се злоупотребява със свободата в днешно време. Това, че вече не сме в комунистическо,желязно време,не значи, че ценностите трябва да измират. Слава Богу, че в моето училище не е толкова страшно, все пак уча в Бастилията, и в моя клас,9а, е ок. Съучениците ми са много добри като цяло, но все пак знам за какво става въпрос. Дано да почнат да се оправят нещата, вярвам в доброто бъдеще...
7
0
lazy and crazy
lazy and crazy
28.12.2013 20:13
Първо,преди и аз да си изкажа обективното мнение:Д,искам да изкажа благодарност и дълбок поклон пред авторът на темата и коментиращите-радвам се,че още имам сънародници като вас!Свестни хора,които имат реална представа и виждане за случващото се.Мога да кажа,че нямам навършени 16 години,но въпреки това ме е срам,срам от връстниците ми.Момичетата в детската градина обсъждат менструалния си цикъл,на седем говорят за новото си гадже,а на 10 вече четат Космополитан.Момчетата пък знаят псувни от 1000 и 1 нощ,гледат порно и прочие.Много често чувам мой връстници как викат "абе,бате" и се смеят като...незнам,немога да опиша по градинките,не слизам при тях.Разказвали са ми,че възрастни жени,пенсионерки,си седят на пейката пред блока и идва групичка от някъде около17 годишни,които искат да седнат на пейките,завзети от възрастните дами.Един от младежите вади "мъжкото си достойнство" пред очите на жените и безцеремонно се облекчава пред тях.
А ако ги чуете какъв речник имат...Учител по български език неможе да каже толкова синоними на една дума,но тези думи които използват те ги няма в учебниците.В моето училище 3ма учители починаха за 3 години.Една наскоро е получила микроинсулт...И то защо помислете.Отговарят,кикотят се.Лигльовци,мамини синчета,незнаят какво е труд и работа.
Извинявам се за дълги коментар,мога още много да ви занимавам,но мисля че е предостатъчно.Благодаря!
13
0
Suni Dani
Suni Dani
11.01.2014 16:42
Здравей,
първо искам да те похваля за възпитанието ти, културата, начина на писане. Ти мислиш като зряла:)
Няма проблем за дългия коментар, да ти кажа, че по тази тема може много, много да се говори и дискутира. Защото всичко е на лице, тези резки промени в поколението, обществото и т.н.
Много желая всички хора, особено младежите да са като едно време както е било, кавалерство, възпитание, култура, морал..Сега всичко е разпуснато.
Всичко става от поколение на поколение. Даже сегашното поколение (за тези по темата) ще създадат ново, още по-зле и "напреднало" поколение. Да, много страховито, че още в детската градина говорят за половите, сексуалните неща(които още ги нямат - цикъла), а това за пенсионерките и онзи "младеж"..направо нямам думи.Чак пък такова.. не знам как да го нарека! Простак.
А за учителите, жалко аз затова не искам да ставам учителка. Един учител от нашите се разболя и той човека получи нещо на сърцето от такива хлапаци като тея.Наистина лигльовци, мамини синчета, завладени от порно индустрията и пубертета. Наркотици, цигарки..Даже и известните (например Майли Саъирс, където е запалила марихуана пред сцената на раздаването на наградите. А на филмите я гледаме уж свястна. Е това е друга тема:)Не знам накъде отиваме, но се радвам, че още има свестни хора:)
3
0
Suni Dani
Suni Dani
21.11.2013 18:44
Ще ми е драго, както и на вас, ако чуя нормални разговори, нормално поведение. Мерси на коментиращите, все пак вие не сте от тези от темата, все още има свестни хора:)
3
0
Suni Dani
Suni Dani
21.11.2013 18:40
Ужас..като прочетох тези неща .. при вас има къде къде по-зле..
3
0
В.Н.
В.Н.
21.11.2013 00:39
Ами на мен наскоро ми се случи нещо. Студентка съм и имам педагогическа практика в едно училище в 6 клас. Засега преподавам уроците си, като ме наблюдават тяхната учителка и моята лекторка. И когато опитах да вдигна едно момче на дъската, то ми каза "Няма до отида" след това отново го повиках на дъската и той каза "Ти не разбра ли, че няма да отида" и това стана при положение, че те двете са там и децата уж имат респект от тях.
7
0
Suni Dani
Suni Dani
12.01.2014 13:00
И аз съм била свидетелка на такова противопоставяне.Но чак пък пред по-големи хора, все едно директор, инспектор..
0
0
Жейнова
Жейнова
20.11.2013 22:26
Аз съм учител и съм възмутена, объркана и отчаяна от поколението, което идва, Липса на всякакъв морал и ценности! Трагедията е пълна!
9
0
Suni Dani
Suni Dani
12.01.2014 12:50
Аз не искам да ставам учител, да си учител е рисковано вече. Нали ги виждам какви са учениците, още малко ще набият учителя. Или съд ще правят, заплашват..и така.
Едно момче се иззъбило на една наша учителка - аз дърва не знам дали цепя, ама главички знаеш ли как цепя.
И госпожата се уплашила тоя да не я пречака, проследи или нещо такова.
1
0
Malina
Malina
19.11.2013 00:29
Всичко е до възпитание има много добри деца също така.Само родителите могат да оправят ситуацията.Отбягвай такиви хора много често те ни влияят дори и да не го осъзнаваме.
8
0
САК
САК
18.11.2013 19:32
Точно в кафенето до работата ми идват едни подобни пешлегари. Бягат от час и засядат на масите да играят покер. Първото, което правят, е да запалят цигари, защото, видите ли, ние сме отворени типчета, как така няма да пушим. Хич не им се пуши, но го правят. Отначало са три момчета и едно момиче. Естествено, говорят на висок глас, плющят картите по масата колкото е възможно по-шумно, за да може всички да ги чуят, да направят впечатление с какви тежкарски неща се занимават. Ама не осъзнават, че в напъните си изглеждат жалки. Малко по-късно към четворката се присъединява една дебелана на тяхната възраст. Тя пуши най-много от всички, употребява най-много цинизми и докато се кара на другите за грешните ходове, които са направили по време на играта, плюе от пицата, която е заръфала. Защото тя постоянно ръфа нещо. Следва размяна на любезности между противниците. После всички се връщат обратно в училище - минал е часа, който те са пропуснали, защото "не им се е влизало".
6
0
Suni Dani
Suni Dani
12.01.2014 12:52
Ужас! Думи нямам.
2
0