Sanovnik.bg»Споделени Истории»Гняв»Писна ми, какво е това поколение!

Писна ми, какво е това поколение!

Писна ми, какво е това поколение!
Здравейте, таман съм на муза на яд и реших да споделя.
Защо има такива хора или по-точно разни пишлемета, тарикатчета, които не почитат по-възрастните от тях, отварят се и т. н. Примерно в училище чак на учителите се зъбят и отварят и гък не можеш да им кажеш. Едно време имало ли е такова, ще повишиш тон на учител, ама след като ти прасне ръката с палката!

Друго освен училище, и съседи да са познати, как може да са толкова надменни лапета да се отварят на големи хора, зрели! Човек не може забележка да йм направи, а те "Ай мълчи уе". Какво е това?

Отчайвам се, виждам разликата от поколение на поколение, децата стават агресивни, пубарите тарикатчета. Едно време е нямало такива неща, имало е морал, не знам от коя година да кажа, може би след 1990, се променят нещата, новото поколение няма нравствен морал, ценности, и ще става все по-лошо.

Или да поздравиш някого а той да те гледаа и да мълчи. Темерути/темерутки.
В автобус влиза жена с дете или възрастен човек, никой не прави място, а аз винаги правя, сядала съм и в майка в скута само да направя (на 19 г съм, но съм миньон, така че не съм й тежала) или съм стояла права. Но ако аз съм на мястото на правостоящите като остарея, никой няма да направи място.

Нямат възпитание, култура, за тях е готино да са отворени, да се фукат с колите си, големите кучета които ги пускат да ръмжат и лаят, или да кажат някоя простотия.
Да не говоря за обръщения, нови думи в техния речник, псувни, и да не говоря че вече някои деца от малки знаят какво е секс, или даже са гледали, използват на училище грозни думи (малки деца в 1, 2, 3 кл. ) псуват. .
Това не се отнСЯ ЗА ВСИЧКИ да уточня, все се намират и възпитани деца и хора, но намаляват все повече и се изместват от простотията.

И един пример за край чух с ушите си и видях едно дете на 5, 6г вика на баба си "Митке, Митке ма, къде ще ходиш, кафе ли да пиеш? " (няма бабо), а бабата "Дет си искам ша ходя уа, ти на г*за ми чорбаджия ли ще ставаш?
Споделете и ваши мнения, случки по тази тема
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
Общо гласували: 7
54
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (42)

Изпрати
Orm
Orm
28.06.2016 19:53
Стига си се палила за глупости мацка, такъв е животът! Всеки показва характер, обаче само боят калява истински и учи на дисциплина!
1
0
аз
аз
04.05.2016 16:40
Прочетете примера накрая на статията.С такива възрастни какво очаквате.Децата се възпитават от възрастните така че не се сърдете.
1
0
изкусителя
изкусителя
30.03.2015 15:10
няма какво да споделя права си само да ти кажа сега хората се кефят на просотии децата виждат това възпремат го докато още са малки и ако родителите не го видят или го видят но не вземат мерки децата стават и те прости
7
0
Стела
Стела
22.01.2015 10:31
Така моите родители са 63-ти набор,аз съм на 28 години и смея да твърдя,че съм възпитана много добре.Имам син на 3 годинки и се надявам да го възпитам по същия начин..със същите ценности и нравствен морал :)Родителите имат голяма вина за това ,че децата растат такива!
10
0
Пламен
Пламен
26.11.2014 22:53
Ама я си гледайте работата вас кво ви бърка като не ви харесва не обръщайте внимание всеки си решава сам.Никой не мое да ми каже на мене кво да права.Апа докато учителите викат на децата"помиари" или им казват че са за психиатър като си седат мирно.Айде бегайте оттука.Никой нема да ми каже как да се държим.Що требе се да се съобразяваме със некви подлизурковци.АЙ СИКТЕР
0
28
кой
кой
17.06.2015 14:34
В унисон с тебе ти си миризливо лайно
4
0
rita
rita
23.03.2015 12:40
Точно София се напълни с такива като теб.Не знае да говори както трябва,а претенции до небесата.Утре ще си потърсиш работа,но никой няма да те вземе и да се държиш така.Най-много до останеш миячка в някой ресторант-Всеки рабодотател обича възпитаните хора ,за да привличат клиенти.
10
0
марияна
марияна
30.07.2014 22:16
Ами то зависи от по възрастните те сега се държат по грубо и от младите какъв пример дават.Работя в магазин за детски дрешки знаете ли за какво отношение става въпрос и въпреки всичко и стискам зъби и гледам да се усмихна.Влиза жена около 60г пита ме колко струва почичката и аз оъговарям 24лв и следва ти лида ли са маааа отговарям и че съм добре и че не и отива на годините да се държи така а тя продължи да ме нарежда за съжаление за това и подрастващите се държат така защото виждаъ хубавите примери на майките си бабите си околните около тях а децата просто имат нужда от малко приятелски разговори.
0
4
някоя
някоя
16.07.2014 09:04
Проблема не е в децата ,а в родителите! Те не изграждат уважение към учителите и от там идва тона , псувните и всичко останало! И да аз ще стоя права ,но детето ми, което е на 4г няма да стои право ,а седнало.Защото безразсъдния шофьор удря рязко спирачки и детето ми хвърчи!!! Един ден и вие ще имате деца и друга песен ще пеете!И не няма да допусна някаква си учителка , комшийка или който да било да прасне с палката през ръцете детето ми , както мен едно време са ме удряли!В крайна сметка никой не си ражда децата ,че някой да ги бие или удря.А интересите на младите се базира на прекалено много свободно време.И понеже сега сме "по-отворени" и се говори открито за секса и рок енд рола и ви изглежда всичко много различно.Все едно вашите родители не са го правили ,да бе да , само че е било по прикрито.Аз какви неща мога да разкажа за моят пубертет ,който беше преди има няма 12-14 години ви е бедна фантазията.Пък и човек винаги има право на избор.СЛед като не искате да сте такива ,то не сте и просто не дружите с такива хора!
4
5
lili
lili
14.07.2014 13:34
Напълно съм съгласна с това което си написала !
Всички деца на новото поколение се държат така, поради простата причина, че искат да се направят на много велики пред другите хора. Ще дам един пример : Аз съм на 11 години, в пети клас. Нашият клас е пълен с глупави деца, които знаят само как да се бият и псуват. Госпожата по география беше псувана и обиждана ежедневно от няколко момчета от класа ни, но псувните и обидите не бяха единственото нещо. Изведнъж няколко деца от класа ни започнаха да разпространяват някакви глупави слухове за госпожата, на нея й дойде в повече и реши да напусне. В днешно време не само деца, но и възрастни запълват речника си с най-различни "нови" думи, само за да могат да привлекат вниманието на околните. Аз много съжалявам, за това, че трябва да израстна между такива хора.
7
0