Малоумният (част 2)

Малоумният (част 2)
Ако не ги срутиха те, кулите сами щяха да рухнат така, че не носиха никаква вина за страданието му, защото то настъпваше след падането на всяка от сградите му. Четеше се в очите му, в бръчките му, в гласа му.

Понякога говореше, отнесено, но можеше да каже по пет шест изречения в разговор. Случвало се беше да каже и повече, но малцина ги бяха слушали. Най-забавното и най-често повтаряното му изречение беше, че някой ден кулата му ще издържи и ще е най-красивото произведение на изкуството.

Обикновено след такова изказване гръмваше смях в случаи и през сълзи. Пияниците го наричаха светец, поетите които точно по едно и също време на годината посещаваха курорта го набедиха за свой брат. „

На няколко пъти разглезени чужденки при това жени от всякъде вместо с някой от щатните гларуси прекарваха с него което си беше по-жестоко от всяка подигравка, защото изглежда им вярваше, че са деца като него, а дъртите кобили просто се забавляваха и им се струваше адски възбуждащо, да се правят на Лолитки.

Кашляше и кихаше от сутринта, припадаше от простудите и пневмониите си. Прибираха го, че и го връзваха в болниците, но пак бягаше и пак повтаряше, че някой ден замъците му ще издържат и ще бъдат най-красивото творение на изкуството.

-Кога? – запита го една очарователна кошута веднъж.
С поетите ли се появи? И те не бяха сигурни. Твърде много страсти имаше в групата им, а тя макар и забележителна беше тих човек. Изглежда дойде с тях, но тъй се случи, че остана.

-Кажи ми.-прошепна му тя-Знаеш ли кога ще се случи това което очакваш?

-Опитвах се да го изчисля. Постоянно се опитвам да го изчисля, но с нещо формулата ми е незавършена. Вярна е и щом изчисля, всичко се променя, но кулата някой ден ще остане. Ще остане и ще е най-красивата…
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
Общо гласували: 2
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Mimi
Mimi
24.07.2013 14:13
кога ще пускаш и 3 та част
0
0
cvetelina
cvetelina
16.07.2013 23:42
знете ли.на мен пък ми хареса.и то много .не четете ли между редовете.написано е много истински.
0
0
Милена
Милена
16.07.2013 22:36
Добре няма нищо... То не всички сме еднакви все пак! :)Ще пусна и последната част, за да го завърша. Впрочем ще погледнеш ли и другият ми опит: "Любовта е странна" - 1 и 2 част :D
0
0
zefit
zefit
16.07.2013 19:33
Съжалявам,но.не.ми.допада...
0
0